Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grootste Barbie-tentoonstelling van Nederland te zien in Almelo

Grootste Barbie-tentoonstelling van Nederland te zien in Almelo

ALMELO (ANP) - Niet eerder waren er in Nederland zoveel Barbiepoppen bij elkaar te vinden als in het Stadsmuseum Almelo. Vanaf zaterdag is daar de grootste Barbie-tentoonstelling in Nederland te zien. De geëxposeerde poppen zijn van de grootste Barbie-verzamelaar ter wereld, Bettina Dorfmann. Ze bracht er zo'n 18.000 samen.

In de expositie 'Barbie: van casual tot glamour' vormen de diverse modelijnen van de fashionista het middelpunt. Van ondergoed tot strandkleding, van sport-outfits tot bruidsmode, maar ook designerstukken van Dior, Versace en Givenchy komen aan bod. Ook zijn beroemde film- en popsterren zoals Marilyn Monroe, Liz Taylor en Shakira te zien als speciale uitvoering van Barbie. In de tentoonstelling zijn daarnaast haar familie en vrienden Ken, Allan, Midge en Skipper van de partij.

Het Stadsmuseum Almelo schenkt ook aandacht aan de maatschappelijke ontwikkeling en emancipatie die Barbie de laatste decennia heeft doorgemaakt. Zo is Barbie te zien als archeoloog, astronaut, arts, autocoureur en als eerste vrouwelijke president van Amerika. Naast skiën en ballet doet Barbie aan honkbal en voetbal. Ook zijn er poppen met verschillende lichaamsvormen, huidskleuren en diverse haarstijlen, die Barbie-maker Mattel in 2016 introduceerde.

De tentoonstelling is tot 31 januari 2021 te zien.

Meer uit Binnenland

Stadsdeel Amsterdam-Oost toegevoegd aan wietproef

AMSTERDAM (ANP) - Het stadsdeel Amsterdam-Oost is toegevoegd aan het veelbesproken wietexperiment, zo heeft de ministerraad besloten. In de proef leveren legale telers wiet aan coffeeshops. Bij de toevoeging van Amsterdam als elfde gemeente staat wel opgemerkt dat het uitgangspunt is dat het "niet tot vertraging" zal leiden.

1 uur geleden
Ex-baas FIOD: vasthouden aan Fraudewet oorzaak van hard beleid

DEN HAAG (ANP) - Voormalig directeur Hans van der Vlist van de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst FIOD vindt het "vreselijk" dat er mensen en vooral kwetsbaren zijn gedupeerd door de overheid. Hij wijt dat met name aan een combinatie van "de Fraudewet, het halsstarrig vasthouden aan de alles-of-niets-regeling, de stapeling van toeslagen en daarna het onrechtmatig handelen van de Belastingdienst".

2 uur geleden
Minister Adema geeft aardappeltelers extra tijd om te oogsten

DEN HAAG (ANP) - Landbouwers krijgen twee weken extra tijd om hun consumptieaardappelen op zand- en lössgrond te rooien, heeft demissionair minister Piet Adema (Landbouw) besloten. Hij komt hiermee tegemoet aan een wens van de Tweede Kamer die een motie van BBB en SGP hierover aannam.

3 uur geleden
FNV vindt dat kabinet naar 'nijpende armoede' moet kijken

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV reageert verbolgen op het negatieve advies van het demissionaire kabinet over de plannen van de Tweede Kamer voor koopkrachtverbetering. "Wat een armetierig zootje", stelt FNV-voorzitter Tuur Elzinga. "Daar waar de Kamer wél verantwoordelijkheid neemt en een stapje in de goede richting zet, probeert dit demissionaire kabinet het zielige gezicht te redden. Niet meedenken, maar problemen opwerpen. Zorgen over het vestigingsklimaat, niet over de nijpende armoede."

3 uur geleden
Veehouders bij Vlaardingen moeten gras maaien om te veel dioxine

VLAARDINGEN (ANP) - Veehouders tussen Vlaardingen, Maassluis en Maasland krijgen het advies om hun gras te maaien, vanwege de te hoge hoeveelheid dioxine die in het gebied is neergekomen door de brand op het terrein van afvalverwerker AVR vorige week. Ook moeten inwoners hun tuinmeubels en auto's schoonmaken.

3 uur geleden
Onderzoek: hogere straffen voor hooligans niet de oplossing

UTRECHT (ANP) - De oplossing om geweld van voetbalsupporters tegen te gaan ligt niet zozeer bij hardere maatregelen, zoals hogere straffen. De pakkans beïnvloedt gedrag veel meer. Dat schrijft adviesbureau Berenschot in een verkennend onderzoek in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

4 uur geleden
Adema: blauwtong mogelijk op al 600 bedrijven, drama voltrekt zich

DEN HAAG (ANP) - Mogelijk hebben al 600 boerenbedrijven last van de ziekte blauwtong, zei demissionair minister Piet Adema (Landbouw) na afloop van de ministerraad. Volgens de laatste schatting gaat het om ongeveer 300 bedrijven, maar omdat de ziekte zich zo snel verspreidt, verwacht hij dat het er al meer zijn. "Dus er voltrekt zich een drama."

4 uur geleden