Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grootste bank van Duitsland verhoogt winstgevendheid

Grootste bank van Duitsland verhoogt winstgevendheid

FRANKFURT (ANP/DPA) - Deutsche Bank, de grootste bank van Duitsland, heeft in het afgelopen kwartaal zijn winstgevendheid verhoogd, ondanks hoge kosten voor een omvangrijke herstructurering. Zo verstrekte de bank meer leningen en werd meer geld verdiend met vermogensbeheerdiensten.

De winst voor belastingen steeg met 15 procent tot 554 miljoen euro in vergelijking met een jaar eerder. De baten klommen met 2 procent naar 6 miljard euro. Deutsche Bank is sinds 2019 bezig met een reorganisatie waarbij duizenden banen verloren gaan. In het derde kwartaal werd hiervoor een bedrag van 583 miljoen euro uitgetrokken, wat vooral ging naar technologische kostenposten. In het derde kwartaal van vorig jaar ging het om een reorganisatielast van 104 miljoen euro.

Topman Christian Sewing stelt dat de cijfers aantonen dat Deutsche Bank operationeel goed presteert. Volgens hem ligt het financiƫle concern goed op koers om de doelstellingen voor bijvoorbeeld winstgevendheid in 2022 te halen.

Meer uit Financieel

Sportmerk Lululemon grote winnaar op positief Wall Street

NEW YORK (ANP) - Lululemon is vrijdag hard gestegen bij de opening van de beurzen in New York. De Canadees-Amerikaanse sportkledingfabrikant, onder andere bekend van yogaleggings, lijkt geen last te hebben van de hoge inflatie en zag de verkopen in het afgelopen kwartaal sterk toenemen. Ook gaf het sportmerk positieve verwachtingen af voor huidige kwartaal en werden de omzet- en winstverwachtingen voor het hele boekjaar verhoogd. Het aandeel werd beloond met een koerswinst van 15 procent. Branchegenoot Nike ging mee omhoog en won 3 procent.

2 uur geleden
Amerikaanse arbeidsmarkt groeit harder

WASHINGTON (ANP) - De groei van de werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in mei toegenomen vergeleken met een maand eerder. Volgens het Amerikaanse ministerie van Arbeid kwamen er vorige maand 339.000 nieuwe arbeidsplaatsen bij in de grootste economie ter wereld. In april waren dat er nog een herziene 294.000.

3 uur geleden
Storing bij internetbankieren ING voorbij

AMSTERDAM (ANP) - De storing met internetbankieren en de mobiele app van ING is voorbij. De oorzaak van de technische problemen is nog onbekend, laat een woordvoerster van de bank weten.

3 uur geleden
Topman UBS: pijnlijke besluiten na overname Credit Suisse

BERN (ANP/RTR) - Topman Sergio Ermotti van de Zwitserse bank UBS heeft vrijdag gewaarschuwd voor "pijnlijke" besluiten op het gebied van werkgelegenheid na de overname van branchegenoot Credit Suisse. Credit Suisse werd in maart van de ondergang gered door UBS onder grote druk van de Zwitserse overheid.

3 uur geleden
Concurrentiebeding mag straks alleen nog met goede reden

DEN HAAG (ANP) - Bedrijven kunnen hun werknemers straks minder makkelijk verbieden om na afloop van hun dienstverband bij een concurrent hetzelfde werk te gaan doen. Minister Karien van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) werkt aan een wetsvoorstel dat dit zogenoemde concurrentiebeding aan banden legt.

3 uur geleden
Bakkers dreigen met staking vanwege te laag loonbod

UTRECHT (ANP) - Bakkers maken zich op om te gaan staken. Vakbonden FNV en CNV kunnen zich niet vinden in een loonbod vanuit de werkgevers voor jaarlijks gemiddeld 5 procent erbij en hebben een ultimatum gesteld. Als de industriƫle en ambachtelijke bakkerijen niet voor woensdagmiddag met een beter voorstel komen, leggen hun werknemers op meerdere locaties het werk neer.

4 uur geleden
Heineken haalt posters weg omdat modellen te jong lijken

AMSTERDAM (ANP) - Heineken haalt verspreid over het land posters weg waarmee reclame werd gemaakt voor Heineken Silver. Dat doet de brouwer na klachten dat de modellen op de posters te jong lijken.

4 uur geleden