Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grootste aandeelhouder Credit Suisse noemt onrust 'ongegrond'

Grootste aandeelhouder Credit Suisse noemt onrust 'ongegrond'

RIYAD (ANP/BLOOMBERG) - Het forse verlies aan beurswaarde voor Credit Suisse op woensdag was "volledig ongegrond", zei de voorzitter van de grootste aandeelhouder van de bank. Volgens Ammar al-Khudairy van Saudi National Bank is de op een na grootste bank van Zwitserland in de kern gezond.

"Als je kijkt naar wat zelfs de Zwitserse centrale bank gisteren zei met alle ratio's, dan zijn die allemaal gezond, alles gaat goed", zei al-Khudairy in een interview met de Amerikaanse zakennieuwszender CNBC. "Ik denk niet dat ze meer kapitaal nodig hebben."

Een dag eerder verloor Credit Suisse nog bijna een kwart op de aandelenbeurs in Zürich, na de opmerking van al-Khudairy dat Saudi National Bank absoluut niet van plan is om extra te investeren in de bank. Hij verklaarde dat dit niet kon wegens geldende regels.

Lening centrale bank

"Markten zijn grillig en zoeken naar verhalen of dingen die hun zorgen bevestigen", zei hij voor de camera van CNBC. "We zijn nooit om hulp gevraagd. En voor zover ik weer, is er ook nooit een verzoek om steun geweest."

Credit Suisse maakte in de nacht van woensdag op donderdag bekend tot 50 miljard Zwitserse frank (ruim 50 miljard euro) te lenen van de Zwitserse centrale bank. Het gaat volgens de kredietverstrekker om een voorzorgsmaatregel om voldoende liquide middelen te hebben, oftewel middelen om de financiële verplichtingen direct na te kunnen komen. Ook koopt de bank voor miljarden aan eigen obligaties terug. Tegelijkertijd benadrukte de bank dat zijn buffers voldoen aan de eisen voor een grote, belangrijke bank.

Meer uit Financieel

EU-landen blijven nog een jaar streven naar gasbesparing

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen proberen ook komend jaar 15 procent minder gas te verbruiken. Ze hebben afgesproken de noodmaatregel, die ze vrijwillig op zich nemen, met een jaar te verlengen.

11 minuten geleden
ACM: supers niet in overtreding met verkapte prijsverhogingen

DEN HAAG (ANP) - Supermarkten en voedingsmiddelenfabrikanten zijn niet in overtreding met verkapte prijsverhogingen door verpakkingen van levensmiddelen kleiner te maken. "Dat zien wij niet als een overtreding van de consumentenregels omdat de consument wel gewoon krijgt wat op de verpakking staat", stelt een woordvoerster van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

18 minuten geleden
Franse justitie doet inval bij banken om dividendfraude

PARIJS (ANP/BLOOMBERG/RTR/AFP) - De Franse justitie is dinsdag bij banken binnengevallen. Die worden verdacht van dividendfraude en witwassen. Het gaat om de Franse banken BNP Paribas, Société Générale, Natixis en de Franse tak van het Britse HSBC.

57 minuten geleden
Adyen grootste daler in licht lagere AEX, Prosus bovenaan

AMSTERDAM (ANP) - Betaalbedrijf Adyen was dinsdag de grootste daler in de AEX-index, die een eerdere winst zag verdampen. Techinvesteerder Prosus stond bovenaan in de hoofdindex dankzij een koersherstel van Tencent. De banken gingen licht omhoog doordat de zorgen over de stabiliteit van de financiële sector wat lijken te zijn afgenomen. Beleggers zijn nu vooral benieuwd in hoeverre de recente onrust in de bankensector van invloed zal zijn op de toekomstige rentestappen van de centrale banken.

2 uur geleden
Webwinkelconcern Alibaba wil zich opsplitsen in zes onderdelen

SHANGHAI (ANP/BLOOMBERG) - Het Chinese tech- en webwinkelconcern Alibaba is van plan om zijn activiteiten op te splitsen in zes hoofdonderdelen, waaronder e-commerce, media en de cloud. Op termijn zou elk onderdeel een eigen beursnotering kunnen krijgen. De activiteiten van Alibaba, dat een beursnotering heeft in New York en Hongkong, hebben een totale waarde van 220 miljard dollar, omgerekend zo'n 205 miljard euro.

2 uur geleden
ANVR: reisorganisaties verbeteren websites om prijstransparantie

DEN HAAG (ANP) - Reisorganisaties passen momenteel hun websites aan zodat zij voldoen aan eisen op het gebied van prijstransparantie van de Autoriteit Consument & Markt, meldt reiskoepel ANVR. De nieuwe afspraken hierover gelden vanaf zaterdag. Alle informatie over vakantieprijzen moet dan meteen duidelijk zijn voor de reiziger, stelt de ANVR.

3 uur geleden
EU eens over meer laadpalen en makkelijker afrekenen

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie is het eens geworden over het plaatsen van meer laadpalen voor elektrische auto's. Betalen aan de laadpaal moet ook makkelijker en inzichtelijker worden.

3 uur geleden