Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Groothandel Sligro kan producten als bekertjes soms niet leveren

Groothandel Sligro kan producten als bekertjes soms niet leveren

VEGHEL (ANP) - Groothandel Sligro kan papieren bekertjes of frietbakjes soms niet leveren aan de horeca. "Helaas moeten we soms klanten teleurstellen", zegt financieel directeur Rob van der Sluijs. Het tekort aan bepaalde producten die in Azië worden gemaakt werd eerst veroorzaakt door de coronacrisis maar nu ook door een gebrek aan zeecontainers en opstoppingen in havens.

Sligro, dat actief is in Nederland en België, zag in het afgelopen kwartaal een sterk herstel in bijna al zijn afzetmarkten. De bedrijfscatering, evenementenbranche en de zorg bleven nog wel achter, laat het bedrijf weten. De omzet van Sligro steeg met 2 procent in het derde kwartaal, maar was nog een tiende lager dan voor de coronacrisis. Wanneer de laatste beperkende maatregelen worden opgeheven, denkt Sligro weer dicht in de buurt te komen van de opbrengsten van voor de pandemie. De onderneming verwacht dat het "nog wel een tijd" last zal hebben van tekort aan personeel in de distributie en transport.

Het bedrijf had het aan het begin van 2021 nog moeilijk door de periode met strenge lockdownmaatregelen. Daarna herstelden de verkopen zich snel. Het bedrijf heeft geen winstcijfer gegeven voor het afgelopen kwartaal en waagt zich niet aan een concrete voorspelling van de jaarresultaten.

De omzet van tabak van de groothandel is in de eerste negen maanden van dit jaar met 36 miljoen euro afgenomen. Dat komt doordat de drempel om tabak te kopen is verhoogd als gevolg van gewijzigde wetgeving. Zo liggen sigaretten bij Sligro niet langer in het zicht, maar moet een kassière die ophalen wanneer een klant daarom vraagt. Daarnaast was vorig jaar juist nog sprake van een plus in de verkoop van tabak omdat consumenten supermarkten vanwege de coronapandemie vaker meden en inkochten bij een tankstation waar Sligro aan levert.

Meer uit Financieel

Amazon laat satellieten door rivaal SpaceX de ruimte inschieten

SEATTLE (ANP/BLOOMBERG) - Amazon heeft een contract getekend met Elon Musks ruimtevaartbedrijf SpaceX voor de lancering van satellieten voor zijn Project Kuiper. Het webwinkel- en techbedrijf wil een netwerk van duizenden satellieten opzetten om internetdiensten aan te bieden op aarde, maar vertrouwt daarbij voortaan dus deels op zijn belangrijkste rivaal. SpaceX heeft voor het eigen Starlink al zo'n 5000 satellieten de ruimte ingeschoten om eveneens internet aan te bieden.

3 uur geleden
OpenAI stelt komst GPT Store uit om recente bestuurschaos

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - OpenAI, het Amerikaanse bedrijf achter chatbot ChatGPT, stelt de lancering van zijn GPT Store uit tot begin volgend jaar. Eigenlijk had de nieuwe onlinewinkel met door gebruikers aangepaste chatbots eind dit jaar al gereed moeten zijn. Volgens de pionier op gebied van kunstmatige intelligentie (AI) heeft de vertraging te maken met de recente onrust rond het afzetten en vervolgens terugkomen van topman Sam Altman.

7 uur geleden
Uber treedt op Wall Street toe tot veel bekeken S&P 500-index

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Uber, het bedrijf achter de gelijknamige taxi-app, wordt op de beurs in New York onderdeel van de brede en veel bekeken S&P 500-index. De organisatie achter de bekende beursgraadmeter heeft aangekondigd dat Uber vóór de marktopening op 18 december wordt toegevoegd, samen met nog twee bedrijven. Er verdwijnen ook drie ondernemingen uit de lijst met in totaal vijfhonderd fondsen.

8 uur geleden
Wall Street hoger na speech Powell, Pfizer bij verliezers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winst het weekend ingegaan. De aandacht van beleggers op Wall Street ging vooral uit naar een speech van voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve. Bij de bedrijven stond farmaceut Pfizer bij de verliezers vanwege een tegenvaller met een afslankmiddel.

20 uur geleden
Goudprijs evenaart bijna oude recordniveau uit 2020

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De goudprijs is bijna op het oude recordniveau dat in 2020 werd bereikt. De prijs van een troy ounce goud (31,1 gram) staat nu op ongeveer 2071 dollar. Goud steeg in augustus 2020 naar een recordniveau van ruim 2075 dollar per troy ounce.

22 uur geleden
Franse bankpresident: ECB zal in 2024 renteverlaging overwegen

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Centrale Bank (ECB) zal in de loop van volgend jaar een verlaging van de rente overwegen, nu de inflatie sterk aan het afzwakken is. Dat heeft de Franse centralebankpresident François Villeroy de Galhau gezegd. Nu is het nog te vroeg om te praten over een renteverlaging, aldus de Fransman die ook bestuurder is bij de ECB.

23 uur geleden
Bounty-liefhebber treft soms leeg winkelschap door oorlog Oekraïne

DEN HAAG (ANP) - Liefhebbers van Bounty-repen treffen soms lege schappen aan in winkels. Dat komt volgens producent Mars door een gebrek aan productiecapaciteit voor de chocoladerepen met kokosvulling bij de fabriek in Veghel.

1 dag geleden