Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Groot onderzoek naar misbruik hardloopster in Rotterdam

Groot onderzoek naar misbruik hardloopster in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Een 20-jarige vrouw uit Rotterdam is het slachtoffer geworden van een ernstig zedenmisdrijf in het Zuiderpark in haar woonplaats. Dat gebeurde toen zij aan het hardlopen was. De politie meldde maandag dat ze twintig rechercheurs op de zaak heeft gezet.

Het slachtoffer was op maandag 7 september rond 17.30 uur aan het hardlopen toen zij door twee mannen gedwongen werd om naar de bosjes te lopen. Daar werd zij vastgehouden en slachtoffer van een ernstig zedenmisdrijf. De mannen gingen er daarna vandoor en lieten het slachtoffer achter.

"Hevig geëmotioneerd belde zij hierna met een vriendin", aldus de politie. De vriendin liet direct de politie alarmeren. Agenten vonden het slachtoffer, nabij de hoek van de Groene Kruisweg en Pendrechtseweg. Forensische onderzoekers hebben met een speurhond naar sporen gezocht. Ook zijn camerabeelden veiliggesteld.

Het rechercheteam dat de zaak onderzoekt is specifiek op zoek naar een man die zich over het slachtoffer heeft ontfermd op de hoek van de Groene Kruisweg en Pendrechtseweg.

Meer uit Binnenland

Asielzoekers eind juni, begin juli naar 'asielhotel' in Albergen

ALBERGEN (ANP) - De eerste asielzoekers komen eind juni of begin juli naar het nieuwe asielzoekerscentrum in een voormalig hotel in Albergen. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is dinsdag begonnen met de verbouwingswerkzaamheden die nodig zijn om het hotel geschikt te maken voor de opvang van asielzoekers, meldt de gemeente Tubbergen waar Albergen onder valt.

9 minuten geleden
Groepshulpen moeten druk op kinderopvang helpen verlichten

DEN HAAG (ANP) - Kinderopvangorganisaties kunnen vanaf november een subsidie aanvragen waarmee zij groepshulpen kunnen aannemen om het werk te verlichten. Voorwaarde is wel dat deze groepshulpen ook een opleiding volgen waarmee zij op termijn wellicht als volwaardig pedagogisch medewerker aan de slag kunnen.

11 minuten geleden
Nederlandse drugsverdachte Karim B. weer voortvluchtig in Spanje

MADRID (ANP) - Het Nederlandse mocromaffiakopstuk Karim B. is weer voortvluchtig. Hij werd in januari aangehouden op verdenking van onder meer drugshandel, maar vorige maand op borgtocht vrijgelaten. Inmiddels is hij volgens het Spaanse persbureau EFE voor de autoriteiten onvindbaar. De Spaanse minister van Justitie Félix Bolaños heeft de laatste ontwikkelingen "zorgelijk" genoemd.

12 minuten geleden
Alleen nog pinautomaten op vier grootste stations om plofkraken

UTRECHT (ANP) - Alleen op de vier grootste stations Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Utrecht Centraal en Den Haag Centraal zijn nog werkende pinautomaten te vinden, meldt de NS. De spoorwegmaatschappij heeft uit voorzorg de overige 24 van de in totaal 42 geldautomaten tijdelijk gesloten vanwege recente plofkraken op station Amsterdam Zuid en station Delft.

13 minuten geleden
Bijna 2 miljoen voor vergroeningsmaatregelen in Friesland

LEEUWARDEN (ANP) - Friese dorpsorganisaties, buurtbelangen en grondeigenaren kunnen subsidie aanvragen om hun omgeving te vergroenen. Met een minimumbedrag van 100.000 euro kunnen de organisaties bijvoorbeeld nieuwe rijen bomen aanbrengen naast wegen of fietspaden of andere maatregelen "die bijdragen aan biodiversiteit en het klimaat", zei bestuurder Femke Wiersma.

23 minuten geleden
Ondanks aandringen hervat kabinet hulp aan UNRWA niet per direct

DEN HAAG (ANP) - Ondanks aandringen van een deel van de Tweede Kamer wil demissionair minister Liesje Schreinemacher (Ontwikkelingssamenwerking) de hulp aan de VN-organisatie UNRWA niet per direct hervatten. Dat is de belangrijkste hulporganisatie in Gaza en medewerkers ervan werden door Israël beschuldigd meegedaan te hebben aan de aanval van Hamas op Israël begin oktober.

30 minuten geleden
Limburg maakt plannen voor 30.000 woningen nabij stations

MAASTRICHT (ANP) - De provincie Limburg denkt dat er voor 2040 ruim 30.000 woningen gebouwd kunnen worden in de buurt van zes grote stations. De woningen zijn bedoeld voor zowel woningzoekenden uit Limburg als van verder.

41 minuten geleden