Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Groot onderzoek naar metro-ongeval in Mexico-Stad

Groot onderzoek naar metro-ongeval in Mexico-Stad

MEXICO-STAD (ANP/RTR) - Er komt een groot onderzoek naar de toedracht van het metro-ongeval in Mexico-Stad. Volgens de lokale autoriteiten heeft het ongeval van maandagavond aan zeker 24 mensen het leven gekost.

Een metro kwam gedeeltelijk naar beneden toen het viaduct waar die overheen reed plotseling deels instortte. Onder het viaduct reden op dat moment auto's. Bij het ongeval in het zuidoosten van Mexico-Stad raakten 79 mensen gewond, onder wie drie kinderen.

Volgens de leider van het stadsbestuur, Claudia Sheinbaum, is het te vroeg om met vingers te wijzen. Naast een extern onderzoek belooft ze ook dat de andere metrolijnen in de Mexicaanse hoofdstad veilig zijn. De getroffen lijn blijft voorlopig dicht. Het is nog niet duidelijk waardoor het viaduct instortte.

Lokale bevolking

De lokale bevolking zou zich volgens Mexicaanse media al langer zorgen maken over de veiligheid van het bouwwerk. Er zijn ook beschuldigingen van corruptie bij de bouw van de metrolijn. Buitenlandminister Marcelo Ebrard, die Mexico-Stad leidde toen het viaduct werd gebouwd, heeft zijn medewerking aan het onderzoek beloofd.

President Andrés Manuel López Obrador vindt dat het onderzoek naar het ongeval snel moet worden uitgevoerd en er niets verborgen mag blijven voor het Mexicaanse volk. Hij heeft ook zijn condoleances overgebracht.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Gebouw met kantoren internationale pers bestookt in Gazastrook

GAZA-STAD (ANP/AFP/RTR) - Een raketaanval heeft in de Gazastrook een gebouw getroffen met kantoren van internationale media, waaronder persbureau Associated Press en nieuwszender al-Jazeera. Een getuige zegt dat het pand is ingestort.

1 uur geleden
Burgemeester Boedapest wil Orbán verslaan en premier worden

BOEDAPEST (ANP/RTR) - De burgemeester van de Hongaarse hoofdstad Boedapest wil de premierskandidaat van de oppositie worden bij de komende verkiezingen. Zes partijen willen nauw gaan samenwerken om de Fidesz-partij te verslaan van premier Viktor Orbán, die al meer dan tien jaar aan de macht is.

4 uur geleden
China laat voor het eerst ruimtevaartuig landen op Mars

PEKING (ANP/AFP) - Een Chinese onbemande verkenner is succesvol geland op de planeet Mars, melden Chinese staatsmedia. De succesvolle landing van Zhurong, zoals het wagentje heet, is een triomf voor Peking, dat steeds meer ambities heeft op het gebied van ruimtevaart.

7 uur geleden
Voormalig Iraanse nucleair onderhandelaar wil president worden

TEHERAN (ANP/RTR) - De voormalige Iraanse parlementsvoorzitter en oud-nucleair onderhandelaar Ali Larijani wil meedoen aan de presidentsverkiezingen van komende maand. De staatstelevisie zond live uit hoe Larijani zich zaterdag kwam aanmelden.

8 uur geleden
India: 326.098 nieuwe coronabesmettingen in afgelopen etmaal

NEW DELHI (ANP/RTR) - In India zijn in de afgelopen 24 uur nog eens 326.098 coronabesmettingen vastgesteld, heeft het Indiase ministerie van Volksgezondheid zaterdagochtend gemeld. Dat zijn ongeveer 20.000 gevallen minder dan het aantal van vrijdag.

9 uur geleden
Doden en honderden gewonden in China door tornado's

SHANGHAI (ANP/RTR) - Twee tornado's in het Chinese Wuhan en de oostelijke provincie Jiangsu hebben zeker zeven personen het leven gekost. Daarnaast zijn er honderden gewonden gevallen en zijn er tal van huizen verwoest, meldt het Chinese staatspersbureau Xinhua.

9 uur geleden
VS laten weer migranten toe die zorg mogelijk niet kunnen betalen

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten laten weer migranten toe die mogelijk een last kunnen gaan vormen voor het zorgsysteem, omdat ze zelf niet genoeg geld hebben om de zorg te betalen. President Joe Biden heeft het besluit van zijn voorganger Donald Trump om die migranten te weren ingetrokken.

17 uur geleden