Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Groningers moeten langer wachten op onderzoek naar woning

Groningers moeten langer wachten op onderzoek naar woning

GRONINGEN (ANP) - Zo'n 1280 Groningse huishoudens in het gaswinningsgebied moeten langer wachten tot ze meer weten over de veiligheid van hun huis. Dat meldt de Nationaal Coördinator Groningen (NCG), die zich bezighoudt met het versterken van panden die mogelijk niet bestand zijn tegen de aardbevingen die door de jarenlange gaswinning worden veroorzaakt.

Wanneer deze mensen wel duidelijkheid krijgen, is volgens een woordvoerder van de NCG nog niet bekend. "We doen er alles aan om deze eigenaren zo snel mogelijk duidelijkheid te geven", zegt ze.

Het was de bedoeling dat de eigenaren van zo'n 5500 huizen voor 1 juli zouden horen of de woning moet worden versterkt, maar die deadline wordt opnieuw niet gehaald. Bewoners kregen eerder nog te horen dat ze al eind 2023 zouden weten hoe het zit met de veiligheid.

4200 woningen beoordeeld

Volgens de NCG komt de vertraging onder meer doordat er bij een aantal adressen voor een ander ingenieursbureau is gekozen. Ook zijn sommige adressen later dan gepland aangemeld bij een ingenieursbureau. Er zijn volgens de Nationaal Coördinator ook adressen waarvan vooraf al duidelijk was dat de deadline van 1 juli niet gehaald zou worden, omdat het gaat om complexe gevallen of omdat de eigenaar niet wil meewerken.

Demissionair staatssecretaris Vijlbrief (Mijnbouw) schrijft aan de Tweede Kamer dat de NCG dit jaar 4200 woningen heeft beoordeeld. "De bewoners van deze adressen worden hierover deze week individueel geïnformeerd via een bewonersbegeleider of via een brief van de NCG", aldus Vijlbrief.

Meer uit Binnenland

KLM noemt storing zo goed als opgelost, vreest meer annuleringen

AMSTERDAM (ANP) - Bij KLM is de computerstoring zo goed als opgelost, waardoor het verkeer van en naar Schiphol wordt hervat. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij, nadat door de storing veel vluchten waren vertraagd en geannuleerd. Maar de dienstregeling is dusdanig verstoord dat KLM waarschuwt voor meer mogelijke annuleringen dit weekend.

6 minuten geleden
Waterschap Limburg telt honderden verboden sleuven op boerenland

ROERMOND (ANP) - Limburgse boeren hebben massaal sleuven gegraven om het regenwater op hun land af te voeren naar naastgelegen beken. Het is verboden zulke afwateringskanalen aan te leggen, maar volgens het Waterschap Limburg zijn er na de vele regenval van de afgelopen maanden vele honderden gegraven. "We komen dit normaal ook wel tegen, maar niet in deze omvang", aldus een woordvoerster.

12 minuten geleden
Systemen op Schiphol worden weer opgestart

SCHIPHOL (ANP) - De systemen op Schiphol worden weer opgestart. Een wereldwijde computerstoring heeft ook grote impact op vluchten van en naar de luchthaven. "Samen met luchtvaartmaatschappijen werken we hard om alle reizigers zo snel mogelijk op de plek van hun bestemming te krijgen. We raden reizigers aan om contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij en hun actuele vluchtinformatie in de gaten te houden", schrijft Schiphol in een verklaring.

1 uur geleden
Hof Marengo schuift deel beslissingen kroongetuige voor zich uit

SCHIPHOL (ANP) - Het gerechtshof in het omvangrijke liquidatieproces Marengo beslist op een later moment of het de Hoge Raad om een algemeen oordeel vraagt over het gebruik van verklaringen van kroongetuigen. Dat verzoek was gedaan door de advocaten van hoofdverdachte Saïd R. De verdenkingen tegen hem en medeverdachten in dit proces steunen zwaar op de belastende verklaringen van kroongetuige Nabil B. Het hof verwacht hierover eind september te beslissen, dan gaat Marengo verder met opnieuw een reeks voorbereidende zittingen.

1 uur geleden
Bussen in Almere en provincie Utrecht gaan weer rijden

DEVENTER (ANP) - De bussen van vervoerder Keolis Nederland gaan weer rijden. Het bedrijf werd vrijdagochtend getroffen door de wereldwijde computerstoring, waardoor het busvervoer in Almere en omgeving en in grote delen van de provincie Utrecht stil kwam te liggen.

2 uur geleden
Eritreeërs veroordeeld tot 4 tot 12 maanden cel voor rellen

DEN HAAG (ANP) - Een groep Eritreeërs is vrijdag veroordeeld tot celstraffen van 4 tot 12 maanden, waarvan 2 tot 4 maanden voorwaardelijk, voor het relschoppen rond zalencentrum Opera aan de Fruitweg in Den Haag in februari van dit jaar. Daarbij raakten tientallen agenten gewond en werd voor ruim 700.000 euro schade aangericht.

2 uur geleden
Festivals ondervinden geen problemen met tickets door storing

DEN HAAG (ANP) - De grote festivals die vrijdag plaatsvinden ondervinden geen problemen als gevolg van de wereldwijde computerstoring. Dat melden woordvoerders van Zwarte Cross en De Parade. Op een aantal vliegvelden leidde het scannen van tickets vrijdag tot problemen. Maar dit is niet het geval in Lichtenvoorde en Den Haag, waar Zwarte Cross en De Parade plaatsvinden.

2 uur geleden