Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Groninger Bodem Beweging: we zijn niet gek geweest

Groninger Bodem Beweging: we zijn niet gek geweest

LOPPERSUM (ANP) - De Groninger Bodem Beweging is "heel blij" met de conclusies in het aardgasrapport, laat voorzitter Coert Fossen weten. "Jarenlang liepen we tegen muren en dovemansoren aan, maar nu is het eindelijk landelijk bekend. Verdikkeme, we zijn niet gek geweest."

"De conclusies werden helder en compact gebracht en dat raakte me." Volgens Fossen is het nu "belangrijk" wat er met het rapport gebeurt. "Is de eeuwige strijd met de staat voor gedupeerden nu voorbij? Gaan de versterkingen nu sneller? En gaat de gaskraan daadwerkelijk dicht?", vraagt de voorzitter zich af.

Fossen hoopt dat de conclusies "niet verzanden in politiek geharrewar". Hij snapt dat de wens voor verantwoording er is, maar de voorzitter vraagt zich af: "Heeft het zin voor de Groningers om te bediscussiëren wie er wel of niet moet opstappen?" Hierop is zijn antwoord "nee".

"De commissie heeft keiharde conclusies getrokken, ik hoop dat ze zo eensgezind blijven in de Kamer." Vervolgt Fossen. "Deze dag voelde in ieder geval goed en dat hadden we precies op dit moment nodig."

Meer uit Binnenland

Timmermans noemt instemming EU-natuurwet 'mooie dag' voor natuur

DEN HAAG (ANP) - Frans Timmermans is blij dat de Europese natuurherstelwet er komt. De partijleider van GroenLinks-PvdA spreekt op X van een "mooie dag voor de Europese natuur".

2 minuten geleden
Hermans wil niets zeggen over omstreden PVV-kandidaat Faber

DEN HAAG (ANP) - Sophie Hermans, kandidaat-minister en beoogd vicepremier namens de VVD, wil niet zeggen wat zij vindt van haar toekomstig ambtsgenoot Marjolein Faber en over eerder gedane uitspraken van de PVV-politica. VVD-leider Dilan Yeşilgöz uitte vrijdag nog haar twijfels over de benoeming van Faber, aangezien die eerder sprak over "omvolking" en zich vaker zeer hard uitsprak over onder anderen migranten. Yeşilgöz betitelde Faber als "niet onomstreden" en vroeg zich af of haar toon wel paste bij het ministerschap. Vrijdag was er crisisoverleg nodig voordat Faber door kon als kandidaat.

7 minuten geleden
Oproep organisaties: geen Bosma bij herdenking slavernijverleden

AMSTERDAM (ANP) - Verscheidene organisaties en personen vragen de Tweede Kamer, de gemeente Amsterdam en het NiNsee om niet Kamervoorzitter Martin Bosma maar een vervanger te sturen naar de herdenking van het slavernijverleden op 1 juli. Volgens de organisaties "onteert" Bosma de plechtigheid, gezien zijn uitspraken uit het verleden.

8 minuten geleden
Veel regen verwacht dinsdag, wateroverlast mogelijk in zuidoosten

HOUTEN (ANP) - Een intensief regengebied dat dinsdag over Nederland trekt, zorgt voor veel regen en mogelijk ook onweer, vooral in het zuidoosten. Weeronline waarschuwt voor lokale wateroverlast, hoge waterstanden in lokale rivieren en een extra drukke avondspits.

9 minuten geleden
Onderzoek: minder dan helft Nederlanders geïnteresseerd in nieuws

HILVERSUM (ANP) - De interesse in nieuws onder Nederlanders is het afgelopen jaar gedaald tot 49 procent. In coronajaar 2021 was dat nog 64 procent en in 2023 kwam het uit op 51 procent. Dit blijkt uit het Digital News Report (DNR) dat het Reuters Institute for the Study of Journalism jaarlijks in Nederland publiceert in samenwerking met het Commissariaat voor de Media (CvdM).

1 uur geleden
A9 weer helemaal vrij na werkzaamheden

AMSTERDAM (ANP) - De A9 is tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht weer vrijgegeven, meldt Rijkswaterstaat. De weg was dit weekend in beide richtingen afgesloten om werkzaamheden aan de Schipholbrug. Die liepen door harde wind uit, waardoor de snelweg ook maandagochtend nog dicht was.

2 uur geleden
VVD'er Hermans als eerste ontvangen door Schoof en Van Zwol

DEN HAAG (ANP) - Sophie Hermans is de eerste kandidaat-bewindspersoon die maandag haar opwachting maakte bij beoogd minister-president Dick Schoof en formateur Richard van Zwol. VVD'er Hermans wordt in het nieuwe kabinet vicepremier en minister van Klimaat en Groene Groei.

3 uur geleden