Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Groep mannen steekt voorbijgangers neer in Hanau

Groep mannen steekt voorbijgangers neer in Hanau

HANAU (ANP/DPA) - Een groep mannen heeft dinsdagavond laat in het Duitse Hanau (Hessen) ingestoken op voorbijgangers. Zeker vier mensen raakten gewond, meldt de politie. Die heeft twee Syriërs aangehouden.

De verdachten konden worden opgepakt na een tip van een getuige. Justitie zegt nog geen aanwijzingen te hebben dat zij terroristische of politieke motieven hadden. Eerder was gemeld dat een groep van vijf of meer mannen achter de aanvallen zat.

De vier slachtoffers zijn mannen van tussen de 17 en 26 jaar oud en komen onder meer uit Irak en Syrië. Ze zouden afzonderlijk van elkaar zijn aangevallen. Hun verwondingen lijken niet levensbedreigend te zijn. De autoriteiten konden nog niet zeggen of daders en slachtoffers elkaar kennen.

In Hanau richtte een rechts-extremist eerder dit jaar een bloedbad aan. De man schoot negen mensen dood met een buitenlands uiterlijk. Hij beroofde vervolgens zichzelf en zijn moeder van het leven.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Catalonië stelt verkiezingen uit tot eind mei

BARCELONA (ANP/AFP) - Catalonië verplaatst de verkiezingen die vervroegd op 14 februari zouden worden gehouden naar 30 mei. Leiders van de regerende separatistische partijen in de Spaanse regio voeren de coronacrisis aan als reden voor het uitstel.

10 minuten geleden
WHO-experts tegen vaccinatiebewijs bij internationale reizen

GENÈVE (ANP) - Deskundigen van wereldgezondheidsorganisatie WHO zijn op dit moment geen voorstander van een bewijs van vaccinatie tegen Covid-19 voor internationale reizigers. Landen worden door het WHO-comité voor noodsituaties wel aangemoedigd maatregelen te nemen om te zorgen dat reizen veilig is.

53 minuten geleden
Groot-Brittannië verplicht quarantaine voor reizigers na aankomst

LONDEN (ANP/RTR) - Groot-Brittannië legt het reizen verder aan banden in de strijd tegen het nog lang niet verslagen coronavirus. Om te voorkomen dat mutaties van het virus het land bereiken, moet vanaf maandag iedereen na aankomst in quarantaine. Om 4 uur 's ochtends lokale tijd vervalt dan de uitzondering dat reizigers uit bepaalde landen niet in isolatie hoeven.

55 minuten geleden
FBI onderzoekt 37 mensen in zaak gedode agent Capitool

WASHINGTON (ANP) - De FBI onderzoekt 37 mensen voor hun rol bij de dood van de politieman die vorige week omkwam bij de bestorming van het Amerikaanse parlementsgebouw Capitool, meldt de New York Times.

1 uur geleden
Italië verlengt avondklok en andere coronamaatregelen

ROME (ANP/DPA/RTR) - De coronasituatie verslechtert ook in Italië, reden voor de regering allerlei beperkingen te verlengen en aan te scherpen. De avondklok tussen 22.00 en 05.00 uur blijft van kracht tot 5 maart, terwijl skiresorts in ieder geval tot 15 februari dicht moeten blijven.

1 uur geleden
Ministeries VS onderzoeken reactie op bestorming op Capitool

WASHINGTON (ANP/DPA) - De Amerikaanse ministeries van Defensie en Justitie stellen een onderzoek in naar hoe overheidsinstanties hebben gereageerd op de bestorming van het parlement. Ook kijken de inspecties van de ministeries in hoeverre onder meer de FBI was voorbereid op de rellen door Trump-aanhangers.

2 uur geleden
President vertrekt op ochtend inhuldiging Biden uit Washington

WASHINGTON (ANP/RTR) - President Donald Trump vertrekt 's ochtends op de dag van de inhuldiging van zijn opvolger Joe Biden uit de hoofdstad Washington. Hij zal dus niet aanwezig zijn bij de inauguratie, hoewel de aanwezigheid van oud-presidenten bij de plechtigheid een traditie is.

2 uur geleden