Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Groep deels minderjarige plegers zware misdrijven aangehouden

Groep deels minderjarige plegers zware misdrijven aangehouden

ROTTERDAM (ANP) - De politie heeft in Rotterdam vorige week dertien verdachten, onder wie zeven minderjarigen, aangehouden op verdenking van een reeks van veertien straatroven en woninginbraken in Rotterdam-Zuid. Sommige van deze vergrijpen gingen gepaard met zwaar geweld, meldt de politie.

Zeven van de dertien verdachten zijn tussen de 14 en 16 jaar oud, de oudste is 37 jaar. Twaalf verdachten kwamen uit Rotterdam, de andere uit Moerkapelle. De recherche gaat er niet vanuit dat zij als één dadergroep werkten, maar in verschillende groepen per geval te werk gingen.

Vorige week zijn verspreid over drie dagen alle verdachten aangehouden. Een van hen zat al vast voor een ander delict. Een andere verdachte meldde zichzelf op het politiebureau voor een straatroof waarbij ook is gestoken. Hij meldde zich nadat hij had gehoord dat twee medeverdachten al waren aangehouden.

Meer uit Binnenland

Twee doden bij verkeersongeval Utrecht

UTRECHT (ANP) - Bij een verkeersongeval op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht zijn in de nacht van woensdag op donderdag twee mensen om het leven gekomen. Dat meldt de politie. Bij het ongeval was één auto betrokken.

43 minuten geleden
Advies: splits Waternet op in twee organisaties

AMSTERDAM (ANP) - Waternet, het waterbedrijf dat het complete waterbeheer in Amsterdam en omstreken verzorgt, moet worden opgesplitst in twee organisaties. Dat adviseren het dagelijks bestuur van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam. Ze melden dat er "een aantal grote uitdagingen" op het gebied van water en klimaat zijn, die vragen om "gerichtere aandacht op het gebied van drinkwatertaken en waterschapstaken".

1 uur geleden
Gewonde bij steekpartij op school in Venlo, verdachte aangehouden

VENLO (ANP) - De politie doet onderzoek naar een steekpartij bij een school in Venlo, donderdagochtend. Een verdachte is aangehouden. Het slachtoffer is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis, meldt de politie op X. Beiden zijn leerlingen van de school.

2 uur geleden
Apothekersassistenten gaan zaterdag actie voeren voor meer loon

UTRECHT (ANP) - Meer dan duizend medewerkers van apotheken gaan volgens vakbonden FNV en CNV zaterdag actie voeren op het Jaarbeursplein in Utrecht. Ze eisen een hoger loon en een betere cao.

2 uur geleden
Utrecht: straf van wedstrijd zonder publiek blijft staan

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht moet gewoon de eerste thuiswedstrijd in het nieuwe Eredivisieseizoen zonder publiek spelen. Die straf blijft staan, de kritiek van de clubleiding donderdag verandert daar niets aan. Dat zegt een woordvoerder van burgemeester Sharon Dijksma. Hij wil niet ingaan op de uitlatingen van de club.

2 uur geleden
RIVM start landelijk onderzoek naar PFAS in eieren hobbykippen

DORDRECHT (ANP) - Het RIVM start een landelijk onderzoek naar PFAS in de eieren van hobbykippen. Het rijksinstituut wil achterhalen hoe de PFAS, een verzamelnaam voor duizenden chemische stoffen waarvan er sommige schadelijk zijn voor de gezondheid, in de eieren van particulier gehouden kippen terechtkomen.

3 uur geleden
Politie ontmantelt internationaal ransomware-netwerk

DEN HAAG (ANP) - Bij een grote internationale operatie zijn meerdere botnets ontmanteld die een grote rol speelden in wereldwijde cybercriminaliteit. De afgelopen dagen zijn vier mensen aangehouden: drie in Oekraïne en een in Armenië. Over hun identiteit is niets bekendgemaakt.

3 uur geleden