Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Groenewegen naar Giro en Vuelta

Groenewegen naar Giro en Vuelta

AMSTERDAM (ANP) - Dylan Groenewegen zal komend voorjaar debuteren in de Ronde van Italië. In het najaar staat, eveneens voor het eerst, de Ronde van Spanje op zijn programma. Dat werd vrijdag bekendgemaakt tijdens de teampresentatie van wielerploeg Jumbo-Visma in Amsterdam. Groenewegen won de afgelopen jaren vier keer een etappe in de Tour de France, maar gaat het nu dus in de andere grote ronden proberen.

"De Tour is komend jaar zo lastig dat het als sprinter moeilijk is om je te onderscheiden. De Vuelta start ook nog in Nederland, dat is dus helemaal mooi", zei Groenewegen, die voordat hij in de Giro start ook uitkomt in de rittenkoers Tirreno-Adriatico en de klassieker Milaan-Sanremo.

Groenewegen miste dit jaar in Brussel door een val de kans om de gele trui te veroveren. Later won hij wel de zevende etappe. In totaal boekte Groenewegen dit jaar vijftien overwinningen.

Meer uit Sport

Moerenhout vier jaar langer door als bondscoach wielrenners

ARNHEM (ANP) - Koos Moerenhout blijft langer bondscoach van de Nederlandse wielrenners. Wielerbond KNWU verlengt het contract met de 50-jarige oud-wielrenner tot en met 2028. Moerenhout is sinds eind 2018 bondscoach. Hij volgde toen Thorwald Veneberg op.

31 minuten geleden
Tennisster Rus ziet 'andere sfeer' op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Arantxa Rus heeft ondervonden dat de sfeer op Roland Garros is veranderd. Vijftien jaar geleden deed ze al voor het eerst mee in Parijs, toen het publiek nog beduidend minder luidruchtig was.

34 minuten geleden
Volleybalsters in Nations League ook onderuit tegen Brazilië

MACAU (ANP) - De Nederlandse volleybalvrouwen hebben ook het tweede duel in het tweede speelblok van de Nations League in Macau verloren. Brazilië, de huidige nummer 2 van de wereld en finalist tijdens de vorige Olympische Spelen in Tokio, was in vier sets te sterk voor het team van bondscoach Felix Koslowski. Het werd 25-17 20-25 25-20 25-18.

1 uur geleden
Roland Garros verbiedt het nuttigen van alcohol op de tribunes

PARIJS (ANP) - Roland Garros heeft besloten het nuttigen van alcohol op de tribunes te verbieden. Dat besluit is genomen na een aantal klachten over wangedrag van het publiek in Parijs.

1 uur geleden
Rus verliest op Roland Garros in twee sets van outsider Rybakina

PARIJS (ANP) - Arantxa Rus is er op Roland Garros niet in geslaagd Elena Rybakina te verrassen. De nummer 4 van de wereld was op het Court Suzanne Lenglen, het tweede stadion in Parijs, met 6-3 6-4 te sterk voor de beste tennisster van Nederland, die vijftigste staat op de mondiale ranglijst.

2 uur geleden
Roland Garros vervroegt aanvangstijd wegens regenval

PARIJS (ANP) - Roland Garros heeft het aanvangstijdstip voor de wedstrijden van vrijdag vervroegd. Dat besluit is genomen vanwege de regenval die het toernooi teistert.

3 uur geleden
Negen Nederlandse judoka's naar Olympische Spelen

ARNHEM (ANP) - De Nederlandse judobond vaardigt negen judoka's af naar de Olympische Spelen in Parijs. Het gaat om vier vrouwen en vijf mannen.

4 uur geleden