Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Groenewegen boekt tweede etappezege in Wallonië

Groenewegen boekt tweede etappezege in Wallonië

FLEURUS (ANP) - Dylan Groenewegen heeft zijn tweede zege van het wielerseizoen binnen, na zijn schorsing van negen maandag te hebben uitgezeten. De sprinter van Jumbo-Visma toonde vrijdag zijn specialiteit opnieuw in de vierde etappe van de Ronde van Wallonië. Na een rit over 206 kilometer van Neufchâteau naar Fleurus versloeg hij de andere snelle mannen in het peloton.

De leiderstrui bleef om de schouders van de Amerikaan Quin Simmons. Hij probeerde 10 kilometer voor de eindstreep zijn marge in het klassement nog wat te verruimen maar slaagde er niet in de voorste groep uit elkaar te rijden. Die werd nog uitgebreid doordat ook de meeste sprinters nog konden aansluiten in de slotfase. Op Fabio Jakobsen na. De Nederlander, die in Polen het slachtoffer werd van de kamikaze-actie van Groenewegen, kon niet volgen.

Nederlands kampioen Timo Roosen lanceerde Groenewegen uitstekend naar zijn tweede etappewinst vóór de Italiaan Giacomo Nizzolo en de Colombiaan Fernando Gaviria. De eerste rit in de Waalse koers, die zaterdag eindigt, leverde ook succes op. Jakobsen bewees in de tweede etappe dat hij ook na zijn afschuwelijke ongeluk nog meetelt als sprinter.

Ploeggenoten

Groenewegen prees naderhand het werk en de steun van zijn ploeggenoten. "Mede door hen kon ik het laatste klimmetje overleven, ternauwernood. Het was een lastige dag. Er werd volop gekoerst. Ik had er zelf niet helemaal rekening mee gehouden dat ik hier mee kon strijden aan het front. Mijn teamgenoten boezemden mij moed in. Zij lieten blijken dat ze er voor de volle honderd procent van overtuigd waren dat ik hier kon winnen."

Addy Engels voegde daaraan toe een trotse ploegleider te zijn. "De renners hebben de koers van start tot finish hard gemaakt. Vanaf het vertrek was het direct oorlog. Dat Dylan deze pittige finale kon overleven en vervolgens naar de overwinning kon sprinten, is heel erg knap. Zij hebben ervoor gezorgd dat Dylan na de laatste klim weer terugkeerde aan het front en hebben hem vervolgens in ideale positie afgezet."

Meer uit Sport

Frankrijk hoopt op miljardenimpuls dankzij Spelen

PARIJS (ANP/DPA) - Frankrijk hoopt dat de Olympische Spelen van deze zomer in Parijs een economische impuls van miljarden euro's opleveren. Het economisch voordeel van de Spelen voor de regio Parijs bedraagt naar verwachting tussen de 6,7 en 11,1 miljard euro, maakte de organisatie van de Olympische Spelen bekend.

18 minuten geleden
Etappewinnaar Kooij verlaat Giro d'Italia met koorts

POMPEÏ (ANP) - Sprinter Olav Kooij van wielerploeg Visma - Lease a Bike moet de Giro d'Italia noodgedwongen verlaten. De 22-jarige renner is maandag op de rustdag geveld door koorts en was dinsdag niet fit genoeg om op de fiets te stappen voor de tiende etappe van de Ronde van Italië, in startplaats Pompeï. Dat meldt zijn team Visma - Lease a Bike.

5 uur geleden
Pogacar blijft in Giro beducht voor aanvallen van Ineos-renners

NAPELS (ANP) - Tadej Pogacar heeft na de eerste negen etappes in de Giro d'Italia een ruime voorsprong in het algemeen klassement, maar hij blijft beducht voor aanvallen van zijn concurrenten. De Sloveense wielrenner van UAE Team Emirates zei tijdens de persconferentie op de rustdag vooral aanvallen van Ineos Grenadiers te verwachten.

19 uur geleden
Twee teamleden Mercedes volgen Hamilton naar Ferrari

MONZA (ANP) - Jérôme d'Ambrosio werkt vanaf 1 oktober als adjunct-teambaas bij Ferrari in de Formule 1. De Belg verlaat Mercedes voor de Italiaanse renstal.

19 uur geleden
NOC*NSF blij met recordbijdrage Nederlandse Loterij voor sport

DEN HAAG (ANP) - NOC*NSF heeft over 2023 een afdracht van 52,6 miljoen euro ontvangen van de Nederlandse Loterij. Dat is opnieuw meer dan het jaar ervoor, toen het ging om 52,3 miljoen euro. Anneke van Zanen-Nieberg, de voorzitter van NOC*NSF, roept op om sport "op de agenda te houden, ook in Den Haag".

20 uur geleden
Voormalig teambaas Steiner en Haas F1 voeren juridisch gevecht

MECKLENBURG (ANP) - Voormalig teambaas Günther Steiner en het Formule 1-team van Haas zijn verwikkeld in een juridische strijd. Dat meldt het goed ingevoerde Autosport.com.

1 dag geleden
Golfer McIlroy wint voor vierde keer Wells Fargo Championship

CHARLOTTE (ANP) - Golfer Rory McIlroy heeft voor de vierde keer het Wells Fargo Championship gewonnen. De 35-jarige viervoudige majorwinnaar liep op de baan van Quail Hollow in het Amerikaanse Charlotte een slotronde van 65 slagen, zes onder par. Dat was de beste ronde van de dag.

1 dag geleden