Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Groene organisaties: kabinet op dood spoor met stikstofbeleid

Groene organisaties: kabinet op dood spoor met stikstofbeleid

NIJMEGEN (ANP) - Een dag nadat de landbouwlobby het stikstofoverleg met minister Carola Schouten (Landbouw) staakte, maken ook milieuorganisaties duidelijk dat het kabinet ook niet op hun steun hoeft te rekenen met de huidige plannen. Volgens Mobilisation for the Environment (MOB), Greenpeace en vereniging Leefmilieu zit het kabinet "op een dood spoor". Ze voorspellen dat het onlangs ingestelde stikstofregistratiesysteem geen stand zal houden voor de rechter.

De organisaties hekelen het feit dat de minister vooral veelvuldig heeft overlegd met de landbouwsector. Ze willen "eindelijk als serieuze gesprekspartner" worden beschouwd en doen zelf voorstellen om de stikstofuitstoot te verlagen. Kort samengevat komen die erop neer dat iedere sector zijn stikstofuitstoot met 50 procent moet verminderen in tien jaar. Dat getal moet bindend zijn, vinden ze. Ook moet het kabinet volgens hen nog eens goed kijken naar de hoge stikstofuitstoot van biomassacentrales.

"Het kabinet heeft de afgelopen tien maanden getracht een immens natuurprobleem op te lossen samen met vrijwel uitsluitend vertegenwoordigers van de agrarische sector", stelt voorzitter Johan Vollenbroek van MOB. "Het Landbouw Collectief zal de intensieve veehouderij met man en macht blijven verdedigen, terwijl juist deze sector de grootste bijdrage aan de stikstofcrisis levert. Dat je met deze partij tot een oplossing komt, is wishfull thinking geweest."

Meer uit Binnenland

Gratis bus brengt Groningers naar Kamerdebat over gasrapport

LOPPERSUM (ANP) - Groningers kunnen dinsdag en woensdag gratis met de bus naar Den Haag om het debat in de Tweede Kamer over het parlementaire enquêterapport over de aardgaswinning te volgen. Hun aanwezigheid moet de druk opvoeren en de parlementariërs duidelijk maken dat het nu echt tijd is voor verandering. Ook politici uit Groningen hebben aangekondigd (delen van) het debat bij te wonen.

8 minuten geleden
OM handhaaft eis twee jaar cel tegen Promes, uitspraak 19 juni

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie handhaaft de strafeis van twee jaar cel tegen de 31-jarige profvoetballer Quincy Promes, die wordt verdacht van het mishandelen van zijn neef. Dit zei de officier van justitie maandag in de rechtbank in Amsterdam, waar de zaak is hervat. Promes is daarbij opnieuw niet aanwezig.

22 minuten geleden
ProRail kon niet eerder handelen om treinstoring op te lossen

AMSTERDAM (ANP) - Spoorwegbeheerder ProRail kon zondag niet eerder de verkeersleiding van Amsterdam naar Utrecht doorschakelen om de problemen op het spoor op te lossen. Dat zegt een woordvoerder van ProRail. De omzetting vond pas in de loop van de nacht plaats, nadat de problemen aan het einde van de middag waren ontstaan vanwege een storing.

1 uur geleden
Zeker 20 appartementen Amsterdam jaren onbewoonbaar na brand

AMSTERDAM (ANP) - Zeker twintig appartementen van het complex in Amsterdam waar dit weekend een grote brand was zijn mogelijk nog drie jaar onbewoonbaar, zegt een woordvoerder van Vesteda, de verhuurder en eigenaar van het appartementencomplex. Volgens hem zijn de meeste woningen op de bovenste drie verdiepingen uitgebrand. Die appartementen moeten worden hersteld.

1 uur geleden
NS compenseert gedupeerden storing 'ruimhartig'

UTRECHT (ANP) - De NS belooft ervoor te zorgen dat gedupeerden van de storing in het treinverkeer rond Amsterdam een "ruimhartige compensatie" krijgen. Een woordvoerder zegt dat reizigers op de website van de Nederlandse Spoorwegen meer informatie kunnen vinden over hoe ze hun gemaakte kosten kunnen declareren.

1 uur geleden
NU.nl-baas Gert-Jaap Hoekman nieuwe hoofdredacteur NOS Sport

HILVERSUM (ANP) - Gert-Jaap Hoekman wordt de nieuwe hoofdredacteur van NOS Sport. De huidige hoofdredacteur van NU.nl maakt op 1 september de overstap naar de NOS, heeft de omroep bekendgemaakt.

2 uur geleden
Vanaf vrijdag zomers warm, lokaal mogelijk tropisch

DEN HAAG (ANP) - De eerste stranddagen lijken in aantocht. Vanaf vrijdag breekt er een periode van zomerse warmte met 25 tot 28 graden aan, meldt Weeronline. Vrijdag is er kans op de eerste officiële zomerse dag van het jaar en in het weekend neemt de kans op een eerste lokale tropische dag van 30 graden of meer toe.

2 uur geleden