Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Groeispurt aantal webwinkels lijkt ten einde, meldt KVK

Groeispurt aantal webwinkels lijkt ten einde, meldt KVK

DEN HAAG (ANP) - De groei van het aantal webwinkels in Nederland vlakt af. De Kamer van Koophandel (KVK) meldt in een maandelijks rapport dat de branche qua omvang enigszins verzadigd lijkt te zijn. Afgelopen maand kwamen er 1868 nieuwe webshops bij. Dat betekende een daling van 42 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

De afgelopen twee jaar nam het aantal webshops volgens de KVK nog keer op keer toe. Dat was vooral het gevolg van de coronapandemie. Daardoor waren er extra mogelijkheden voor onlineverkopen. Tegelijkertijd moesten eigenaren van puur fysieke winkels op zoek naar alternatieve verkoopkanalen toen zij dicht moesten.

Het totale aantal starters was in februari dit jaar nagenoeg gelijk aan het aantal starters een jaar eerder. Volgens de KVK-gegevens ging het om een stijging met 0,4 procent tot ruim 21.000 nieuwe bedrijven. Volgens de KVK was het aantal stoppers lastiger te vergelijken, vanwege eerder opschoonacties in het Handelsregister. Maar al met al lijkt er sprake van een toename van het aantal nieuwe bedrijven.

2,2 miljoen bedrijven

Het totale aantal Nederlandse ondernemingen per 1 maart dit jaar steeg verder naar ruim 2,2 miljoen bedrijven. Dat betekende een toename van bijna 6 procent op jaarbasis.

Verder benadrukt de KVK dat het aantal faillissementen nog altijd laag blijft. Afgelopen maand ging het om 137 bedrijven. Volgens de KVK zal er wel een inhaalslag komen later dit jaar. Dat komt mede door de toenemende schulden van een specifieke groep ondernemers, onder andere in de horeca.

Het aantal bedrijven in de sector persoonlijke dienstverlening zoals kappers, pedicures en schoonheidssalons nam afgelopen maand het sterkst toe. Van dit soort bedrijven kwamen er 825 bij, tegen 507 in februari vorig jaar. Dit komt voor een groot deel door de heropening van de economie. Mogelijk hebben nieuwe ondernemers het afbouwen van de coronamaatregelen afgewacht.

Meer uit Financieel

Beleggers blijven onrust Franse politiek in de gaten houden

AMSTERDAM (ANP) - De aandacht van beleggers gaat komende beursweek wederom uit naar de politieke ontwikkelingen in Frankrijk en de onrust die daardoor is ontstaan op de Franse financiële markten. Vorige week ging de aandelenbeurs in Parijs hard onderuit na het verrassende besluit van president Emmanuel Macron om vervroegde parlementsverkiezingen uit te schrijven.

1 uur geleden
Saudische minister naar Chili voor gesprekken over lithium

SANTIAGO (ANP/RTR) - De mijnbouwminister van Saudi-Arabië gaat volgende maand naar Chili om daar te praten over mogelijke investeringen in de productie van lithium. Saudi-Arabië heeft plannen om batterijen voor elektrische auto's te gaan maken en lithium is een belangrijke grondstof daarvoor.

3 uur geleden
Servische president: groot lithiumproject Rio Tinto mag doorgaan

BELGRADO (ANP/RTR) - Servië is van plan toch toestemming te geven voor een groot lithiumproject in het land door mijnbouwer Rio Tinto. De Servische president Aleksandar Vucic heeft tegen zakenkrant Financial Times gezegd daarvoor groen licht te willen geven. Begin 2022 werd die vergunning juist nog ingetrokken door Belgrado na grote weerstand van milieuorganisaties tegen de plannen voor de mijn.

5 uur geleden
Adidas onderzoekt miljoenenfraude in China, aldus Financial Times

SHANGHAI (ANP) - Het Duitse sportmerk Adidas doet onderzoek naar een grote fraudezaak in China waarbij hoge managers van het bedrijf miljoenen euro's zouden hebben verduisterd. Dat melden bronnen aan zakenkrant Financial Times. De zaak kwam aan het licht door een klokkenluider die Adidas informeerde over de fraude, aldus de krant.

8 uur geleden
Meer productiecapaciteit stroom uit plaatsing zonnepanelen

DEN HAAG (ANP) - De productiecapaciteit voor het opwekken van stroom door het installeren van nieuwe zonnepanelen is vorig jaar verder gestegen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) ging dat zogeheten opgestelde vermogen met 22 procent omhoog tot 23,9 gigawatt in vergelijking met een jaar eerder. Dat komt neer op een groei van 4,3 gigawatt.

10 uur geleden
ECB-bestuurder: inflatieprobleem mag niet doorgaan tot 2026

DUBROVNIK (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Centrale Bank (ECB) mag niet toestaan dat de inflatie over twee jaar nog boven de 2 procent is, zegt Martins Kazaks, de centralebankpresident van Letland en bestuurslid van de ECB.

1 dag geleden
Scholz hoopt strafheffingen op Chinese auto's te voorkomen

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse bondskanselier Olaf Scholz hoopt dat de onderhandelingen met Beijing de dreigende strafheffingen van de Europese Commissie op Chinese elektrische auto's kunnen voorkomen. Scholz heeft de toezegging gekregen dat de gesprekken van de EU met Beijing met dit doel plaatsvinden en beschouwt dit als "de juiste aanpak".

1 dag geleden