Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Groeispurt aantal webwinkels lijkt ten einde, meldt KVK

Groeispurt aantal webwinkels lijkt ten einde, meldt KVK

DEN HAAG (ANP) - De groei van het aantal webwinkels in Nederland vlakt af. De Kamer van Koophandel (KVK) meldt in een maandelijks rapport dat de branche qua omvang enigszins verzadigd lijkt te zijn. Afgelopen maand kwamen er 1868 nieuwe webshops bij. Dat betekende een daling van 42 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

De afgelopen twee jaar nam het aantal webshops volgens de KVK nog keer op keer toe. Dat was vooral het gevolg van de coronapandemie. Daardoor waren er extra mogelijkheden voor onlineverkopen. Tegelijkertijd moesten eigenaren van puur fysieke winkels op zoek naar alternatieve verkoopkanalen toen zij dicht moesten.

Het totale aantal starters was in februari dit jaar nagenoeg gelijk aan het aantal starters een jaar eerder. Volgens de KVK-gegevens ging het om een stijging met 0,4 procent tot ruim 21.000 nieuwe bedrijven. Volgens de KVK was het aantal stoppers lastiger te vergelijken, vanwege eerder opschoonacties in het Handelsregister. Maar al met al lijkt er sprake van een toename van het aantal nieuwe bedrijven.

2,2 miljoen bedrijven

Het totale aantal Nederlandse ondernemingen per 1 maart dit jaar steeg verder naar ruim 2,2 miljoen bedrijven. Dat betekende een toename van bijna 6 procent op jaarbasis.

Verder benadrukt de KVK dat het aantal faillissementen nog altijd laag blijft. Afgelopen maand ging het om 137 bedrijven. Volgens de KVK zal er wel een inhaalslag komen later dit jaar. Dat komt mede door de toenemende schulden van een specifieke groep ondernemers, onder andere in de horeca.

Het aantal bedrijven in de sector persoonlijke dienstverlening zoals kappers, pedicures en schoonheidssalons nam afgelopen maand het sterkst toe. Van dit soort bedrijven kwamen er 825 bij, tegen 507 in februari vorig jaar. Dit komt voor een groot deel door de heropening van de economie. Mogelijk hebben nieuwe ondernemers het afbouwen van de coronamaatregelen afgewacht.

Meer uit Financieel

Eerste vlucht C919 van Chinese rivaal Boeing geslaagd

BEIJING (ANP/RTR/AFP) - Luchtvaartmaatschappij China Eastern Airlines heeft zondag de eerste commerciële vlucht uitgevoerd met een C919 van de Chinese vliegtuigbouwer Comac. Het toestel vloog zondagmorgen van Shanghai naar Peking.

45 minuten geleden
BBC: lange rijen op Britse luchthavens door storing e-gates

LONDEN (ANP/DPA/RTR/BLOOMBERG) - Passagiers die zaterdag arriveerden op luchthavens in het Verenigd Koninkrijk hadden te maken met lange wachtrijen vanwege een storing bij de elektronische paspoortcontrole, meldt de BBC. De problemen met de e-gates op onder meer de Londense luchthavens Heathrow en Gatwick en het vliegveld van Manchester begonnen vrijdagavond. Het ministerie van Binnenlandse Zaken liet zaterdagavond weten dat het probleem is opgelost en bedankte de getroffen reizigers voor hun geduld.

18 uur geleden
Irak lanceert miljardenproject voor verbinding zuiden met Turkije

BAGDAD (ANP/RTR/AFP) - De Iraakse overheid heeft zaterdag een project gelanceerd ter waarde van 17 miljard dollar voor de verbinding van een ​​belangrijke goederenhaven aan de zuidkust via spoor en wegen met de grens met Turkije. Het miljardenproject moet helpen bij het transformeren van de Iraakse economie na decennia van oorlog en conflict in het land.

18 uur geleden
Onderzoek ECB: klimaatverandering kan inflatie aanjagen

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - Klimaatverandering kan de komende tien jaar de wereldwijde inflatie aan gaan jagen, bijvoorbeeld omdat voedselprijzen harder stijgen. Dat stelt de Europese Centrale Bank (ECB) op basis van nieuw onderzoek. Volgens de studie kan het jaarlijks om een stijging met meer dan 1 procentpunt gaan.

19 uur geleden
VDL dreigt met intrekking bonus bij doorgaan stakingen Nedcar

BORN (ANP) - VDL dreigt met het intrekken van een bonus van 7500 euro als de medewerkers van Nedcar doorgaan met staken. Dat blijkt uit een interne mededeling van Nedcar-directeur John van Soerland aan de medewerkers van de autofabriek in Born.

21 uur geleden
Peiling: meeste Duitsers sceptisch over digitale euro

FRANKFURT (ANP/DPA) - Een meerderheid van de Duitsers staat sceptisch tegen de eventuele komst van een digitale euro, waaraan wordt gewerkt door de Europese Centrale Bank (ECB). Dat blijkt uit een peiling die de Duitse branchevereniging voor banken heeft laten uitvoeren. Uit de enquête kwam naar voren dat driekwart van de ondervraagden het er in meer of mindere mate mee eens is dat die digitale euro overbodig is omdat bestaande betalingsmogelijkheden toereikend zijn.

21 uur geleden
Frankrijk krijgt nieuwe waarschuwing over kredietwaardigheid

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Frankrijk heeft een nieuwe waarschuwing gekregen van een kredietbeoordelaar over zijn financiële status. Het kleinere Europese kredietbeoordelingsbureau Scope heeft de zogeheten outlook voor de Franse kredietwaardigheid verlaagd van stabiel naar negatief. Dat betekent dat Scope zijn oordeel over de Franse rating kan gaan verlagen, vooral vanwege zorgen over de hoge overheidsschuld.

23 uur geleden