Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Groeiende zorgen om Franse ouderen in coronacrisis

Groeiende zorgen om Franse ouderen in coronacrisis

PARIJS (ANP/DPA) - De situatie in Franse centra voor ouderen verslechtert steeds meer tijdens de coronacrisis. Tot dinsdag waren in de verpleeg- en bejaardenhuizen 3200 mensen aan een besmetting bezweken. Dat is bijna een derde van alle overleden slachtoffers in Frankrijk.

Het hoofd van het verbond van openbare ziekenhuizen heeft een brandbrief gestuurd aan minister van Volksgezondheid Olivier Véran. De instellingen bevinden zich "in een absolute noodsituatie", schrijft Frédéric Valletoux. "Het risico groeit dat oudere mensen sterven zonder de noodzakelijke verpleging".

Er moet snel meer personeel komen voor de instellingen. "Het is nog altijd mogelijk het ergste te voorkomen", aldus Valletoux. Maar in Frankrijk is een steeds groter tekort aan verplegend personeel. De vraag groeit en steeds meer verpleegkundigen vallen uit door ziekte.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Lancering nieuwe Amerikaanse raket gaat niet door vanwege weer

CAPE CANAVERAL (ANP) - Een nieuwe Amerikaanse raket gaat nog niet de ruimte in. De Crew Dragon-capsule zou met twee astronauten aan boord vertrekken richting het internationale ruimtestation ISS, maar het weer rond de ruimtebasis Cape Canaveral in Florida is te slecht. De kans op bliksem is te groot en dat maakt het te gevaarlijk om op te stijgen. Ruim een kwartier voor het moment van lancering besloot de vluchtleiding te stoppen met aftellen.

1 uur geleden
Suriname wacht nog op uitslag verkiezingen

PARAMARIBO (ANP) - Twee dagen na de parlementsverkiezingen van maandag wacht Suriname nog steeds op de volledige uitslag. Woensdag rond 16.00 uur Surinaamse tijd was 85 procent van de stemmen verwerkt. Tot nu toe gaat oppositiepartij VHP van Chan Santokhi nog steeds aan de leiding met 20 zetels, een winst van 12. Daarna volgt de NDP van Desi Bouterse zakt van 26 naar 16 zetels.

1 uur geleden
President Trump bij lancering nieuwe Amerikaanse raket

CAPE CANAVERAL (ANP) - De Amerikaanse president Donald Trump is woensdagavond aangekomen op ruimtebasis Cape Canaveral in Florida. Zijn presidentiële vliegtuig, de Air Force One, vloog langs de raket Crew Dragon, die klaarstaat om later op de avond te worden gelanceerd. Het is de eerste keer ooit dat een commercieel bedrijf een bemande ruimtevlucht uitvoert, en de eerste Amerikaanse bemande missie in negen jaar tijd.

2 uur geleden
Burgemeester Minneapolis wil vervolging agent na dood zwarte man

MINNEAPOLIS (ANP/RTR) - De burgemeester van de Amerikaanse stad Minneapolis heeft justitie opgeroepen een politieman in staat van beschuldiging te stellen na de dood van een zwarte man. De politieman in kwestie drukte bij de arrestatie van de man zijn knie minutenlang in de nek van de 46-jarige George Floyd die later in het ziekenhuis overleed.

2 uur geleden
Meer dan 100.000 doden door coronavirus in VS

BALTIMORE (ANP) - In de Verenigde Staten zijn inmiddels meer dan 100.000 coronapatiënten bezweken aan de gevolgen van het virus. Dit meldde de omroep NBC woensdag. De omroep baseert zich op informatie van de autoriteiten in de Amerikaanse staten. Ook de website Worldometer meldde woensdag meer dan 100.000 coronadoden in de VS.

4 uur geleden
Aantal doden en besmettingen in Italië harder gestegen

ROME (ANP/RTR) - Zowel het aantal doden als het aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus is in Italië in de laatste 24 uur harder gestegen dan in het voorgaande etmaal. Het land meldt 584 nieuwe besmettingsgevallen en dat 117 Italianen het afgelopen etmaal zijn bezweken aan het longvirus.

5 uur geleden
Spanje meldt één corona-dode in laatste etmaal

MADRID (ANP/RTR) - Het Spaanse ministerie van Volksgezondheid meldt dat in de laatste 24 uur één persoon waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld, is overleden. Daarmee komt het totale Spaanse dodental op 27.118.

6 uur geleden