Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Groei economische bedrijvigheid VS zwakt steeds verder af

Groei economische bedrijvigheid VS zwakt steeds verder af

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De groei van de economische bedrijvigheid in de industrie en dienstensector van de Verenigde Staten is in september verder afgezwakt. Het Amerikaanse bedrijfsleven kampt met de gevolgen van de opmars van de Delta-variant van het coronavirus, maar ook met problemen in de wereldwijde toeleveringsketen en tekorten aan personeel.

Volgens cijfers van de Britse marktonderzoeker Markit zakte de samengestelde inkoopmanagersindex voor industrie en dienstensector naar het laagste niveau in een jaar tijd. De index noteerde een stand van 54,5. In mei werd nog een recordniveau aangetikt van 68,7. Een niveau van 50 of meer duidt op groei, daaronder op krimp.

Markit zegt dat met name in de dienstensector de groei aan het afzwakken is door de Delta-variant, waardoor bijvoorbeeld horeca en winkels weer moesten sluiten en ook de toerismebranche werd ondermijnd.

De afzwakkende activiteit in 's werelds grootste economie lijkt ook zijn weerslag te hebben op de Amerikaanse arbeidsmarkt. Volgens de overheid nam het aantal uitkeringsaanvragen vorige week met 16.000 toe tot 351.000. Dat cijfer viel hoger uit dan economen hadden verwacht.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Overnamedeal voor vastgoedonderdeel Evergrande afgeketst

BEIJING (ANP) - De overname van de vastgoedbeheertak van het in zwaar weer verkerende Chinese vastgoedbedrijf Evergrande is afgeketst. Evergrande besloot zelf de gesprekken te beëindigen omdat het bedrijf twijfelde of branchegenoot Hopson Development wel aan alle voorwaarden had voldaan om een bod te doen, meldt Evergrande in een verklaring. Eerder waren er al geruchten dat de gesprekken stillagen omdat de Chinese provincie Guangdong de overname niet zou steunen.

41 minuten geleden
Bitcoin breekt record uit april

AMSTERDAM (ANP) - De bitcoin is tot een nieuwe recordhoogte gestegen. Volgens data van financieel persbureau Bloomberg steeg de cryptomunt woensdagmiddag rond 16.00 uur 2,8 procent tot een waarde van ruim 66.000 dollar (56.670 euro). Dat is ruimschoots boven het vorige record uit april.

1 uur geleden
Beleggers op Wall Street nemen adempauze

NEW YORK (ANP/RTR) - De aandelenbeurzen in New York hebben woensdag bij de start van de handelsdag kleine stijgingen laten zien. Na vijf sessies met overwegend winst op rij namen beurshandelaren wat gas terug. Videostreamingdienst Netflix werd lager gezet na een kwartaalupdate, terwijl beleggers ook uitkijken naar de cijfers van Tesla. De maker van elektrische auto's opent na het slot van de handel op Wall Street de boeken.

1 uur geleden
Medisch techbedrijf Onward haalt miljoenen op met beursgang Damrak

EINDHOVEN (ANP) - Medisch technologiebedrijf Onward krijgt donderdag een notering op de beurs in Amsterdam en Brussel. De beursgang levert tientallen miljoenen op. De onderneming, met hoofdvestiging in Eindhoven, heeft een behandeling ontwikkeld voor mensen met een dwarslaesie. Die hoopt het bedrijf in 2023 in de Europese Unie en de Verenigde Staten op de markt te kunnen brengen.

3 uur geleden
President Duitse Bundesbank stopt om persoonlijke redenen

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG/DPA) - President Jens Weidmann van de Duitse Bundesbank vertrekt aan het einde van dit jaar. De 53-jarige Weidmann voert daar persoonlijke redenen voor op. "Ik ben tot de conclusie gekomen dat het na meer dan tien jaar een goed moment is om een nieuw hoofdstuk te openen", schreef Weidmann in een brief aan het personeel van de Duitse centrale bank. "Voor de Bundesbank, maar ook voor mij persoonlijk".

4 uur geleden
Britse miljoenenboete Facebook na overtreden regels onderzoek

LONDEN (ANP) - Facebook moet ruim 50 miljoen pond betalen aan de Britse marktwaakhond Competition and Markets Authority (CMA). Het socialemediabedrijf kreeg die boete van omgerekend haast 60 miljoen euro omdat het door de CMA opgelegde regels rondom het onderzoek naar de overname van filmpjesdienst Giphy heeft overtreden.

5 uur geleden
AEX op nieuw record ondanks koersverliezen Akzo en ASML

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse AEX-index tikte woensdag een nieuw recordniveau aan ondanks koersverliezen van verffabrikant AkzoNobel en chipmachinemaker ASML. AkzoNobel kampt met hogere grondstofprijzen en verwacht dat de prijzen van zijn verfmerken Sikkens en Flexa verder zullen stijgen en dat de problemen in de toeleveringsketen tot halverwege 2022 zullen aanhouden. ASML heeft een recordkwartaal achter de rug dankzij de sterke wereldwijde vraag naar chips, maar begint ook last te krijgen van materiaaltekorten.

5 uur geleden