Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Groei economische bedrijvigheid VS zwakt steeds verder af

Groei economische bedrijvigheid VS zwakt steeds verder af

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De groei van de economische bedrijvigheid in de industrie en dienstensector van de Verenigde Staten is in september verder afgezwakt. Het Amerikaanse bedrijfsleven kampt met de gevolgen van de opmars van de Delta-variant van het coronavirus, maar ook met problemen in de wereldwijde toeleveringsketen en tekorten aan personeel.

Volgens cijfers van de Britse marktonderzoeker Markit zakte de samengestelde inkoopmanagersindex voor industrie en dienstensector naar het laagste niveau in een jaar tijd. De index noteerde een stand van 54,5. In mei werd nog een recordniveau aangetikt van 68,7. Een niveau van 50 of meer duidt op groei, daaronder op krimp.

Markit zegt dat met name in de dienstensector de groei aan het afzwakken is door de Delta-variant, waardoor bijvoorbeeld horeca en winkels weer moesten sluiten en ook de toerismebranche werd ondermijnd.

De afzwakkende activiteit in 's werelds grootste economie lijkt ook zijn weerslag te hebben op de Amerikaanse arbeidsmarkt. Volgens de overheid nam het aantal uitkeringsaanvragen vorige week met 16.000 toe tot 351.000. Dat cijfer viel hoger uit dan economen hadden verwacht.

Meer uit Financieel

Bloomberg: Rusland overweegt bodemprijs voor olieverkoop

MOSKOU (ANP) - Rusland overweegt een bodemprijs in te stellen voor de olieverkoop aan andere landen. Daarmee zou het land dan reageren op het onlangs door de G7 ingestelde prijsplafond voor Russische olie, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Er is evenwel nog geen zicht op het niveau van die mogelijke bodemprijs.

56 minuten geleden
Moederbedrijf Facebook grote verliezer op Amerikaanse beurs

NEW YORK (ANP) - Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook, is dinsdag onderuitgegaan op de beurs in New York. Beleggers schrokken van een bericht dat het socialemediabedrijf binnenkort van de Europese privacywaakhond alleen nog maar gepersonaliseerde advertenties mag tonen als gebruikers toestemming hebben gegeven voor het gebruik van hun gegevens. Dit lijkt een flinke klap voor het verdienmodel van Meta.

1 uur geleden
Reuters: Facebook mag niet zomaar gepersonaliseerde reclame tonen

BRUSSEL (ANP) - Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook, mag binnenkort alleen nog maar gepersonaliseerde advertenties tonen als gebruikers toestemming hebben gegeven voor het gebruik van hun gegevens. Dat heeft de Europese privacytoezichthouder EDPB bepaald in een nog vertrouwelijk besluit, meldt persbureau Reuters op basis van een ingewijde. Dit lijkt een flinke klap voor het verdienmodel van het Amerikaanse socialemediabedrijf.

1 uur geleden
Eigenaar voetbalclub Juventus duwt moeder Thuisbezorgd.nl uit AEX

AMSTERDAM (ANP) - Investeringsvehikel Exor, de eigenaar van onder meer voetbalclub Juventus, wordt later deze maand opgenomen in de AEX-index op de Amsterdamse beurs. Daardoor is er geen plek meer in de lijst met hoofdfondsen voor maaltijdbezorger Just Eat Takeaway, bekend van Thuisbezorgd.nl.

3 uur geleden
Britse boerenorganisatie waarschuwt voor voedselcrisis

LONDEN (ANP/AFP) - De grootste Britse brancheorganisatie voor boeren waarschuwt dat er een voedselcrisis in het Verenigd Koninkrijk kan ontstaan vanwege de sterk gestegen kosten voor agrariƫrs voor met name energie, kunstmest, brandstof en voer voor dieren. De belangenvereniging National Farmers Union (NFU) spreekt zelfs van een noodsituatie voor boeren.

3 uur geleden
Apple laat appmakers lagere en hogere prijzen rekenen

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - Apple maakt het in de App Store mogelijk voor app-ontwikkelaars om lagere en hogere prijzen te rekenen dan tot nu toe mogelijk was. Met de stap lijkt het Amerikaanse technologieconcern de aandacht te willen afleiden van de vele kritiek op de hoge commissie die appmakers moeten betalen aan Apple op verkopen in de App Store.

3 uur geleden
Haagse veiling Russische wodka-merkrechten moet opnieuw

DEN HAAG (ANP) - De veiling van de Benelux-rechten op een voorraad wodka-merken, waaronder Stolichnaya en Moskovskaya, in Den Haag moet opnieuw. Er werd volgens de verkopers namelijk veel te weinig geld op de merken geboden. Mogelijk speelt mee dat Rusland de rechten ook nog steeds claimt.

4 uur geleden