Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Groei chipbedrijf Infineon gehinderd door obstakels bij productie

Groei chipbedrijf Infineon gehinderd door obstakels bij productie

MÜNCHEN (ANP/BLOOMBERG) - Het Duitse chipbedrijf Infineon heeft in het afgelopen kwartaal een kwart meer omzet geboekt dan een jaar eerder. Die groei had nog hoger uit kunnen pakken, maar Infineon zegt last te hebben gehad van obstakels bij de productie in zijn fabrieken in Texas en Maleisië. Tegelijkertijd is er een grote vraag naar chips.

Hoewel de omzet op jaarbasis sterk groeide, was er ten opzichte van het voorgaande kwartaal slechts een toename van 1 procent. Dat had meer kunnen zijn als Infineon niet nog kampte met de naweeën van een winterstorm in Texas eerder dit jaar. In Maleisië wordt de productie momenteel juist weer gehinderd door coronamaatregelen. Door de hoge vraag zijn de voorraden van Infineon nu "historisch laag", volgens topman Reinhard Ploss. In die situatie hebben de beperkingen in Maleisië "buitengewoon ernstige gevolgen".

Vorig jaar verkocht Infineon voor 2,2 miljard euro aan chips in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar. Toen had het bedrijf veel last van de coronacrisis waarbij met name autoproducenten fabrieken stil legden. Infineon is een belangrijke chipleverancier aan de autobranche. Mede daardoor kwam de omzet dit kwartaal met ruim 2,7 miljard euro flink hoger uit.

Infineon boekte een winst van 245 miljoen euro in het afgelopen kwartaal. Dat was iets hoger dan in de voorgaande periode. Voor heel 2021 rekent Infineon op een omzet van 11 miljard euro.

Meer uit Financieel

Mogelijk rechtszaken tegen Volkswagen na batterijbrand op vrachtschip

WOLFSBURG (ANP/BLOOMBERG) - Volkswagen moet binnenkort misschien voor de Duitse rechter verschijnen omdat een in brand gevlogen elektrische auto van het bedrijf geleid zou hebben tot het zinken van een vrachtschip. De brand die twee jaar geleden op het schip Felicity Ace met duizenden auto's aan boord uitbrak zou zijn ontstaan door een defecte batterij van een Porsche, een dochtermerk van Volkswagen. Volkswagen bevestigt de aanklachten, maar wil verder niks kwijt.

5 minuten geleden
Chipmaker AMD bij dalers op lager Wall Street

NEW YORK (ANP) - Advanced Micro Devices (AMD) behoorde dinsdag tot de verliezers op de aandelenbeurzen in New York. De Amerikaanse chipfabrikant zou volgens persbureau Bloomberg een AI-chip niet in China mogen verkopen omdat de chip te krachtig zou zijn. De chip met kunstmatige intelligentie (AI) was al minder krachtig gemaakt dan de AI-chips die AMD in andere landen verkoopt, zodat het buiten exportbeperkingen zou vallen. Maar de Amerikaanse overheid vindt de chip alsnog te geavanceerd. Het aandeel zakte 2,6 procent.

24 minuten geleden
Russische inkomsten olie en gas in februari 80 procent gestegen

MOSKOU (ANP/BLOOMBERG) - De Russische inkomsten uit olie en gas zijn de afgelopen maand met 80 procent gestegen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Ondanks de westerse sancties verdiende de Russische staat vorige maand in totaal 945,6 miljard roebel (9,6 miljard euro) aan belastingen uit de olie- en gasindustrie, vooral dankzij de hogere prijzen voor ruwe olie.

1 uur geleden
Google maakt diensten van concurrentie beter zichtbaar in zoekmachine

BRUSSEL (ANP/RTR) - Google, de zoekmachine van Alphabet, komt met veranderingen van zoekresultaten voor gebruikers waardoor ze sneller de diensten van concurrenten, zoals vergelijkingssites voor hotels of vluchten, zien. Ook komen er nieuwe tools uit voor ontwikkelaars die hun producten op de platformen van concurrenten aanbieden. De veranderingen komen kort voordat strengere regelgeving vanuit Brussel van kracht wordt.

2 uur geleden
Felyx komt in handen van Spaans deelscooterbedrijf

AMSTERDAM (ANP) - Het Nederlandse deelscooterbedrijf Felyx komt in handen van de Spaanse branchegenoot Cooltra. Door de krachtenbundeling ontstaat volgens de partijen de grootste aanbieder van elektrische deelscooters in Europa. Felyx blijft wel onder de eigen naam actief in steden waar de scooters van het bedrijf nu al rondrijden.

2 uur geleden
Lufthansa annuleert vluchten van en naar Schiphol om staking

SCHIPHOL (ANP) - Lufthansa schrapt de komende dagen een twintigtal vluchten van en naar Schiphol omdat het grondpersoneel van de Duitse luchtvaartmaatschappij gaat staken. Op woensdagavond leggen de medewerkers zestig uur lang het werk neer, tot zaterdagochtend. Op al die dagen worden vluchten geschrapt, is te zien op de website van Schiphol. Het betreft vluchten van en naar de Duitse steden München en Frankfurt.

2 uur geleden
Batterijproducent LeydenJar bouwt fabriek in Eindhoven

LEIDEN (ANP) - Batterijproducent LeydenJar gaat zijn productie fors opvoeren. Het Leidse bedrijf, dat een techniek heeft ontwikkeld waarmee batterijen veel langer meegaan, gaat in Eindhoven een fabriek bouwen die binnen enkele jaren plaats moet bieden aan honderden werknemers.

2 uur geleden