Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Griekspoor wilde na stunt als eerste weten of Max had gewonnen

Griekspoor wilde na stunt als eerste weten of Max had gewonnen

PARIJS (ANP) - Tallon Griekspoor was na zijn stunt op Roland Garros vooral bezig met de afloop van de Grote Prijs van Spanje in de Formule 1. De nummer 2 van Nederland is een groot fan van de koningsklasse van de autosport.

"Toen ik de baan op ging lag hij vijfde en mijn eerste vraag aan mijn coaches na mijn wedstrijd was: heeft Max gewonnen?", zei Griekspoor na zijn zege op de als 25e geplaatste Spanjaard Alejandro Davidovich Fokina (2-6 6-0 6-4 6-3).

"Mijn coaches werden eigenlijk ook wel een beetje gek en zeiden dat ik zelf eens een keer moest genieten. Maar ik was zó met Max bezig. En Charles Leclerc is uitgevallen, dus het was een mooie dag."

Blessures

Een mooie dag ook op persoonlijk vlak, want nooit eerder wist de nummer 64 van de wereld een wedstrijd te winnen in het hoofdtoernooi in Parijs. "Zo voelde het niet, want het is niet dat het debuut er onverwacht is gekomen. Ik heb hier in het verleden gewoon niet geweldig gespeeld", aldus Griekspoor (25).

"Of het de mooiste zege is, is moeilijk te zeggen, want ook mijn zege op de US Open was mooi. Maar hij is goed op gravel, haalde hier vorig jaar de kwartfinales en was finalist in Monte Carlo. Dus ik ben wel heel blij met deze overwinning. Zeker omdat ik de afgelopen weken veel onzekerheid heb gehad door blessures en bijna niet heb kunnen trainen."

Keihard werken

Griekspoor baalde ervan dat hij al op zondag in actie moest komen, op de openingsdag van Roland Garros. "Ik ben hier vrijdag gekomen uit Genève en heb alleen zaterdag een uurtje gespeeld. Gezien de afgelopen weken had ik niet heel veel om op te leunen. Het was een kwestie van keihard werken en mezelf in de wedstrijd werken. Ik denk dat ik dat heel goed gedaan heb."

Griekspoor komt pas woensdag weer in actie. Dan treft hij de Amerikaan Brandon Nakashima of Kamil Majchrzak uit Polen.

Meer uit Sport

Formule E-auto trekt in 2025 sneller op dan Formule 1-wagen

MONACO (ANP) - De elektrische sportwagen die in 2025 in de Formule E zal rijden, trekt sneller op dan een Formule 1-auto. De Gen3 Evo-auto gaat in 1,86 seconde van 0 naar 100 kilometer per uur en dat is 30 procent sneller dan de huidige Formule 1-auto, meldde Formule E-baas Jeff Dodds.

1 uur geleden
Atlete Bol loopt vlak voor Spelen in Diamond League Londen

LONDEN (ANP) - Atlete Femke Bol loopt op 20 juli, zes dagen voor aanvang van de Olympische Spelen in Parijs, een 400 meter horden op de meeting uit de Diamond League in Londen. De 24-jarige wereldkampioene liep vorig jaar in Londen haar Europees record van 51,45 seconden. De Amersfoortse is sinds augustus 2021 ongeslagen op de 400 meter horden in de Diamond League; ze won negentien races op rij.

2 uur geleden
Topontwerper Newey verlaat kampioensteam Red Bull

MILTON KEYNES (ANP/RTR) - Topontwerper Adrian Newey heeft besloten het Formule 1-team van Red Bull te verlaten. Dat meldden onder meer de BBC en diverse goed ingevoerde autosportmedia.

4 uur geleden
Nadal eenvoudig naar tweede ronde masterstoernooi Madrid

MADRID (ANP) - Rafael Nadal heeft de tweede ronde van het masterstoernooi van Madrid bereikt. De 37-jarige Spanjaard was in twee sets te sterk voor de Amerikaan Darwin Blanch: 6-1 6-0.

4 uur geleden
Shorttrackster Schulting gaat langebaanschaatsen bij Jumbo

HEERENVEEN (ANP) - Shorttrackster Suzanne Schulting sluit aan bij schaatsploeg Jumbo. De meervoudig olympisch kampioene gaat het shorttracken combineren met langebaanschaatsen, meldt de ploeg van coach Jac Orie.

5 uur geleden
Tennisster Rus pijnlijk onderuit tegen Gauff in Madrid: 0-6 0-6

MADRID (ANP) - Tennisster Arantxa Rus heeft in de tweede ronde van het graveltoernooi in Madrid een pijnlijke nederlaag geleden. De Nederlandse nummer 47 van de wereld was kansloos tegen de Amerikaanse Coco Gauff. Ze verloor in twee sets met de veelzeggende cijfers 6-0 6-0.

5 uur geleden
Wielrenner Nys wint tweede etappe in Ronde van Romandië

SALVAN (ANP) - Wielrenner Thibau Nys heeft de tweede etappe in de Ronde van Romandië op zijn naam geschreven. De 21-jarige Belg van Lidl-Trek was na 171 kilometer tussen Fribourg en Salvan de beste in een sprint van drie renners na de beklimming van Les Marécottes. Nys versloeg de Italiaan Andrea Vendrame en de Australisch kampioen Luke Plapp.

6 uur geleden