Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Griekspoor voor het eerst naar tweede ronde Australian Open

Griekspoor voor het eerst naar tweede ronde Australian Open

MELBOURNE (ANP) - Tallon Griekspoor heeft zich voor het eerst in zijn loopbaan geplaatst voor de tweede ronde van de Australian Open. De nummer 62 van de wereld was in Melbourne met 6-1 6-4 6-4 duidelijk te sterk voor de Italiaanse tennisser Fabio Fognini, die 32e staat op de wereldranglijst.

In aanloop naar het toernooi bestonden er twijfels over de fysieke gesteldheid van Griekspoor. De Nederlander kampte met een teenblessure en kon daardoor niet de gewenste voorbereiding treffen. De blessure voorkwam dat Griekspoor anderhalve week geleden op een voorbereidingstoernooi in Melbourne in de kwartfinales in actie kon komen tegen Rafael Nadal.

Griekspoor maakte fysiek echter een uitstekende indruk op baan 6 van Melbourne Park. Hij liep meteen uit naar 3-0 en gaf het initiatief in het restant niet meer uit handen. In de tweede en derde set had hij aan één break voldoende voor setwinst. Na een uur en 46 minuten maakte hij het af op zijn eerste wedstrijdpunt, na een misser van Fognini, die kort daarvoor zijn service met een lovegame had verloren.

Dominant

Griekspoor verloor geen enkele servicegame, sloeg elf aces en was dominant in de rally's. De Nederlander liet de flamboyante Italiaan, die bekend staat om zijn uitspattingen, geen moment in de wedstrijd komen. In de laatste game verloor Griekspoor het eerste punt, maar er was geen spoor van twijfel. Met vier sterke punten haalde hij de zege gedecideerd binnen.

Fognini, de voormalig nummer 9 van de wereld, haalde vorig jaar en in 2020 nog de vierde ronde in Melbourne.

29 duels op rij ongeslagen

De 25-jarige Griekspoor, die alleen op de US Open van vorig jaar een wedstrijd wist te winnen op een grand slam, is nu al 29 duels op rij ongeslagen. Hij sloot het seizoen 2021 af met vijf titels op rij in het challengercircuit.

In de tweede ronde neemt Griekspoor het woensdag op tegen de Spanjaard Pablo Carreño Busta, die als negentiende is geplaatst.

Dinsdag komt Botic van de Zandschulp in actie. Hij treft de Duitser Jan-Lennard Struff.

Meer uit Sport

Atlete Sedney meed olympisch jaar na grensoverschrijdend gedrag

ARNHEM (ANP) - Atlete Zoë Sedney zegt meerdere keren te maken hebben gehad met grensoverschrijdend gedrag. In een post op haar Instagram-account schrijft ze dat "wat gebeurde voor het seizoen 2024 en hoe de autoriteiten ermee omgingen de druppel was". De situatie leidde ertoe dat de 22-jarige sprintster het olympische seizoen liet schieten. "Het is ook de reden dat ik eerder een operatie heb ondergaan."

12 uur geleden
Veldrijder Van der Haar wint opnieuw Nacht van Woerden

WOERDEN (ANP) - Veldrijder Lars van der Haar heeft zijn zegereeks in de Nacht van Woerden voortgezet. De Nederlander van Baloise Trek Lions was voor de achtste keer de beste in de avondlijke cross. Zijn serie begon in 2015. In 2020 en 2021 ging de Woerdense veldrit niet door.

13 uur geleden
Tennisser Thiem neemt afscheid met nederlaag in Wenen

WENEN (ANP) - De Oostenrijkse tennisser Dominic Thiem heeft voor eigen publiek in Wenen zijn laatste wedstrijd als professional gespeeld. De 31-jarige oud-winnaar van de US Open werd op zijn laatste toernooi in de eerste ronde uitgeschakeld door de Italiaan Luciano Darderi: 6-7 (6) 2-6.

14 uur geleden
Handballers Oranje raken opnieuw doelman kwijt door blessure

ARNHEM (ANP) - Na Bart Ravensbergen is opnieuw een doelman uit de nationale handbalselectie ernstig geblesseerd geraakt. Arjan Versteijnen heeft zondag in een competitieduel van zijn Duitse club EHV Aue de kruisbanden van zijn rechterknie gescheurd en wacht een lange herstelperiode. Versteijnen behoorde tot de selectie van bondscoach Staffan Olsson voor de komende EK-kwalificatieduels met Oekraïne en Kosovo.

17 uur geleden
Van de Zandschulp naar tweede ronde in Basel na opgave Boeblik

BASEL (ANP) - Tennisser Botic van de Zandschulp heeft de tweede ronde bereikt van het ATP-toernooi van Basel. De nummer 67 van de wereldranglijst zag zijn tegenstander Aleksandr Boeblik uit Kazachstan opgeven bij 3-6 6-4 4-0 in het voordeel van de Nederlander.

17 uur geleden
Skiër Hirscher kan zondag in Sölden debuut maken als Nederlander

SÖLDEN (ANP) - Skiër Marcel Hirscher maakt zondag mogelijk zijn debuut als Nederlander in Sölden. De 35-jarige Oostenrijker, die een Nederlandse moeder heeft, is aangemeld voor de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen en beslist de komende dagen of hij daadwerkelijk in actie komt. Dat bevestigde een woordvoerder van de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) dinsdag.

18 uur geleden
De Bruyne nog niet fit voor duel Manchester City met Sparta Praag

MANCHESTER (ANP/RTR) - Manchester City moet het woensdag tegen Sparta Praag in de Champions League waarschijnlijk doen zonder Kevin De Bruyne. De 33-jarige Belg is nog niet volledig hersteld van de spierblessure die hij opliep in het duel met Internazionale enkele weken geleden.

19 uur geleden