Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Griekspoor verliest in vijf sets van Fransman Fils op US Open

Griekspoor verliest in vijf sets van Fransman Fils op US Open

NEW YORK (ANP) - Tallon Griekspoor is al in de eerste ronde van de US Open uitgeschakeld. De beste tennisser van Nederland verloor in New York in een meeslepende vijfsetter van de Fransman Arthur Fils. Het werd na bijna 4 uur tennis 4-6 6-3 5-7 6-4 7-5.

Fils werd halverwege de vierde set getroffen door een krampaanval in zijn rechterbeen. Kort daarvoor had juist Griekspoor een blessurebehandeling ondergaan. De Nederlander werd behandeld aan zijn linkerbovenbeen.

Na de krampaanval bij Fils leek de partij gespeeld. De Fransman kon amper nog bewegen en hield de punten kort. Met risicovol tennis bleef hij in de wedstrijd, al moest hij tussen de punten door met regelmaat extra tijd nemen. Bij de kantwissels ging hij kort na de aanval niet op zijn bankje zitten, om in beweging te blijven. In de vijfde set oogde Fils echter weer fit en op 5-5 brak hij Griekspoor, die de game besloot met een dubbele fout.

Vijf servicebreaks

Na 3 uur en 58 minuten benutte de nummer 48 van de wereld zijn derde wedstrijdpunt met een backhandvolley, waarna hij gestrekt op de baan ging liggen. Het was voor de 19-jarige Fransman zijn eerste zege ooit op een grand slam.

De spelers deden weinig voor elkaar onder op baan 10 van Flushing Meadows. Griekspoor won 158 punten, Fils 166. Griekspoor wist vier servicebreaks af te dwingen, Fils één meer.

Kansen voor Griekspoor

Griekspoor plaatste direct in de eerste game een break en hield die voorsprong vast. Hij besloot de set met een ace. In de tweede set wist Fils snel een servicebreak te plaatsen en ook die was voldoende voor setwinst. Griekspoor kwam in de derde set met 3-0 voor, maar zag de Fransman weer langszij komen. Bij 6-5 sloeg Fils op setpoint tegen een forehand buiten de lijnen.

In het restant kreeg Griekspoor kansen de partij naar zich toe te trekken, maar ook hij was in de slotfase niet meer fris. Beide spelers leunden erg op hun service, maar bij 5-5 liet die Griekspoor in de steek.

Arnaldi

In de tweede ronde neemt Fils het op tegen de Italiaan Matteo Arnaldi, die de Australiër Jason Kubler zag opgeven.

Meer uit Sport

Tsitsipas strandt in tweede ronde van ATP-toernooi Madrid

MADRID (ANP) - Tennisser Stefanos Tsitsipas is in de tweede ronde van het masterstoernooi van Madrid uitgeschakeld. De als zesde geplaatste Griek verloor in twee sets van de Braziliaan Thiago Monteiro: 6-4 6-4.

1 uur geleden
Nadal enthousiast over mogelijke dubbel met Alcaraz op Spelen

MADRID (ANP/RTR) - Rafael Nadal is enthousiast over een dubbel met landgenoot Carlos Alcaraz voor de Olympische Spelen. De 22-voudig grandslamwinnaar hoopt dat ze in de aanloop naar Parijs op enkele tennistoernooien samen kunnen dubbelen.

3 uur geleden
Basketballers Minnesota winnen ook derde keer van Phoenix Suns

PHOENIX (ANP) - Aan de hand van Anthony Edwards hebben de basketballers van Minnesota Timberwolves ook de derde wedstrijd van de Phoenix Suns gewonnen. In Phoenix waren de Wolves met 126-109 te sterk en komen zo op een 3-0-voorsprong in de eerste ronde van de play-offs in de Western Conference.

5 uur geleden
IOC-voorzitter Bach verwacht Palestijnse delegatie op Spelen

LAUSANNE (ANP/AFP) - Zes tot acht Palestijnse atleten doen waarschijnlijk mee aan de Olympische Spelen in Parijs. Sommigen van hen krijgen een uitnodiging, ook als ze zich niet weten te kwalificeren, heeft voorzitter Thomas Bach van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) tegen persbureau AFP gezegd.

5 uur geleden
Tennisser Griekspoor bereikt derde ronde masterstoernooi Madrid

MADRID (ANP) - Tallon Griekspoor heeft zich geplaatst voor de derde ronde van het masterstoernooi in Madrid. Nederlands beste tennisser rekende op het Spaanse gravel in drie sets af met de Japanner Taro Daniel: 4-6 6-3 6-4.

15 uur geleden
Overdracht olympische vlam in Athene met zang van Nana Mouskouri

ATHENE (ANP/DPA) - Griekenland heeft de olympische vlam overgedragen aan de organisatie van de Olympische Spelen in Parijs. Dat gebeurde tijdens een plechtige ceremonie in het antieke, marmeren Stadion Panathinaiko in Athene, waar in 1896 de eerste moderne Spelen werden gehouden.

16 uur geleden
Turner De Munck wint EK-zilver op voltige

RIMINI (ANP) - Turner Loran de Munck (24) heeft bij de EK in het Italiaanse Rimini het zilver gegrepen op voltige. De Munck kwam in de finale tot 14,933 punten. Daarmee hoefde hij alleen de Ierse wereldkampioen Rhys McClenaghan (15,300) voor zich te dulden. Europees meerkampkampioen Marios Georgiou uit Cyprus pakte het brons (14,800).

18 uur geleden