Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Griekspoor stijgt en start als nummer 25 aan Roland Garros

Griekspoor stijgt en start als nummer 25 aan Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tallon Griekspoor begint als nummer 25 van de wereld aan Roland Garros. De 27-jarige Nederlander, die vorige week in Genève in de kwartfinales van de Serviër Novak Djokovic verloor, steeg twee plaatsen. De hoogste positie ooit van Griekspoor is de 21e. Griekspoor neemt het dinsdag in Parijs op tegen de Amerikaan Mackenzie McDonald.

Botic van de Zandschulp, die maandag in actie komt op Roland Garros, leverde twee plekken in en is nu de mondiale nummer 102. Jesper de Jong is voorlopig 176e. De 23-jarige tennisser verraste zondag de Brit de Jack Draper in de eerste ronde van Roland Garros.

Bij de vrouwen is Arantxa Rus de beste Nederlandse, op de vijftigste plaats.

Meer uit Sport

'Competitieve' Vingegaard maakt kans op deelname aan Tour

MOORDRECHT (ANP) - Het is nog altijd onduidelijk met welke renners de door blessures geplaagde wielerploeg Visma - Lease a Bike op 29 juni aan de start staat van de Tour de France. Titelverdediger Jonas Vingegaard kan volgens sportief directeur Merijn Zeeman deelnemen als hij "competitief" is.

17 minuten geleden
Titelverdedigster Ostapenko snel uitgeschakeld in Birmingham

BIRMINGHAM (ANP) - Tennisster Jelena Ostapenko is al in de eerste ronde van het grastoernooi van Birmingham uitgeschakeld. De titelverdedigster uit Letland ging met 6-3 6-3 onderuit tegen de Italiaanse Elisabetta Cocciaretto.

3 uur geleden
EK turnen in 2025 van Tel Aviv naar Leipzig

LAUSANNE (ANP) - De EK turnen in 2025 worden gehouden in Leipzig. Dat meldt de Europese turnbond European Gymnastics. Het evenement zou aanvankelijk in Tel Aviv zijn, maar in maart werd duidelijk dat dit door de "huidige situatie in Israël" niet kon doorgaan. Met de situatie in Israël doelde de bond op de oorlog tussen Israël en Hamas.

5 uur geleden
Sabalenka neemt rust en gaat niet naar Olympische Spelen

BERLIJN (ANP/DPA) - Tennisster Aryna Sabalenka uit Belarus neemt niet deel aan de Olympische Spelen in Parijs. Dat heeft de nummer 3 van de wereld bekendgemaakt bij het WTA-toernooi in Berlijn. De tweevoudig grandslamwinnares zegt dat de huidige speelkalender te veel van haar vraagt en dat ze zich liever voorbereidt op het hardcourtseizoen.

5 uur geleden
Lucky loser Rus ook in tweede grastoernooi meteen uitgeschakeld

BERLIJN (ANP) - Arantxa Rus is ook bij haar tweede toernooi van dit grasseizoen meteen uitgeschakeld. De beste tennisster van Nederland moest in Berlijn met 3-6 6-2 6-1 haar meerdere erkennen in de Turkse Zeynep Sonmez, de nummer 157 van de wereld. De Zuid-Hollandse staat 99 plekken hoger op de mondiale ranglijst.

7 uur geleden
Sinner kijkt uit naar wedstrijd tegen Griekspoor in Halle

HALLE (ANP) - De Italiaanse tennisser Jannik Sinner heeft zich op positieve wijze uitgesproken over Tallon Griekspoor. De nummer 1 van de wereld is deze week de tegenstander van Griekspoor in de eerste ronde van het grastoernooi van Halle, in Duitsland.

8 uur geleden
Noorse Uno-X Mobility met Kristoff en Cort naar Tour de France

OSLO (ANP) - Wielerploeg Uno-X Mobility start in de Tour de France met de Deen Magnus Cort en de Noor Alexander Kristoff als kopmannen. Zij voeren de selectie van acht renners van het Noorse team aan voor de Ronde van Frankrijk, die op 29 juni van start gaat in Florence in Italië.

8 uur geleden