Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Griekspoor is zege zelf gaan halen en is nog niet klaar in Ahoy

Griekspoor is zege zelf gaan halen en is nog niet klaar in Ahoy

ROTTERDAM (ANP) - Tallon Griekspoor boekte voor de vierde keer in zijn loopbaan een zege op een speler uit de mondiale top 20 in Ahoy. Woensdagavond moest de Duitser Alexander Zverev eraan geloven en de nummer 2 van Nederland aast de komende dagen op meer.

"Ik denk dat ik heel goed tennis heb gespeeld, tegen een Zverev die misschien niet in zijn beste vorm is. Maar ik serveerde heel goed op de momenten dat het moest en ben de punten zelf gaan halen", zei Griekspoor na zijn 4-6 6-3 6-4-overwinning.

"Zo heb ik vorig jaar niet gespeeld, anders had ik wel iets meer wedstrijden gewonnen. Ik verloor toen veel close potten van goede jongens, terwijl ik ze dit jaar bijna allemaal win. Dit is weer een van de mooiere overwinningen uit mijn loopbaan."

Finaleplaats Zverev in 2020

Zverev is de voormalig nummer 2 van de wereld en in 2020 stond hij in de finale van de US Open. De Duitser, afgezakt naar plek 17, keerde begin dit jaar terug na een zware enkelblessure. "Vergeleken met de Australian Open begin dit jaar vond ik hem hier veel beter spelen. Daar was hij ver ondermaats. Ik weet niet eens hoe lang hij in top 10 heeft gestaan, maar hij gaat zeker terugkomen. Als hij weer het vertrouwen gaat krijgen, dan gaat hij zeker weer veel winnen."

In aanloop naar het duel waren er zorgen over de enkelblessure van Griekspoor, die in aanloop naar het toernooi minder kon trainen en moest vrezen voor een afmelding. "Het voelt weer veel beter, al ben ik wel veel behandeld vanmiddag en zit ik wel flink aan de medicatie. Vanmiddag ben ik nog even gauw op en neer gereden naar mijn eigen masseur in Uithoorn. Maar ik denk dat niemand er vandaag iets van heeft gemerkt", aldus Griekspoor (26), die zorgde voor vreugde bij de Nederlandse tennisfans. De nummer 61 van de wereld vroeg hen na de eerste set om steun en pepte ze op met gebaren.

Gravel

"Er zaten nog zoveel mensen en de eerste ring zat nog bijna vol. Hier tennis ik voor en werk ik keihard voor. Als je het publiek dan een beetje mee weet te krijgen, dan geniet ik daarvan. Gelukkig heb ik nu een dagje vrij, want dat komt heel goed uit. En dan gaan we vrijdag weer door. Mentaal ben ik in een heel goede staat en fysiek voel ik me ook veel beter."

Het had niet veel gescheeld of Griekspoor had in deze periode van het jaar in Zuid-Amerika gespeeld. Hij was voornemens het toernooi in Ahoy over te slaan om een reeks graveltoernooien te spelen. "Als ik de televisie aanzet, dan ziet het er allemaal erg lekker uit. Maar dit had ik absoluut niet willen missen."

Opponent Griekspoor

Vrijdag neemt Griekspoor het op tegen de Deen Holger Rune of landgenoot Gijs Brouwer.

Meer uit Sport

Rusland: criteria toelating atleten zijn onaanvaardbaar

MOSKOU (ANP/AFP/RTR) - De criteria die het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft geformuleerd voor de deelname van individuele atleten uit Rusland en Belarus aan internationale wedstrijden zijn onaanvaardbaar. Dat zegt Stanizlav Pozdniakov, de voorzitter van het Russisch olympisch comité.

53 minuten geleden
IOC verhoogt steun aan Oekraïense sport naar 7 miljoen euro

LAUSANNE (ANP) - Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft de financiële steun aan Oekraïne verdrievoudigd. Het zogeheten solidariteitsfonds waar Oekraïense sporters uit kunnen putten, bestaat nu uit 7,5 miljoen dollar (omgerekend bijna 7 miljoen euro). Volgens het IOC hebben in de afgelopen twaalf maanden zo'n 3000 atleten en andere leden van de olympische gemeenschap in Oekraïne daarvan geprofiteerd.

2 uur geleden
IOC roept sportbonden op om Russen en Belarussen toe te laten

LAUSANNE (ANP) - Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) roept sportbonden op om Russen en Belarussen weer te laten meedoen aan internationale competities. Het gaat dan alleen om individuele sporten. In teamsporten zijn Rusland en Belarus sowieso niet welkom.

3 uur geleden
Wielrenner Van Baarle mist woensdag Dwars door Vlaanderen

ROESELARE (ANP/BELGA) - Dylan van Baarle mist woensdag Dwars door Vlaanderen. De 30-jarige renner is door zijn team Jumbo-Visma niet in de ploeg opgenomen na zijn valpartij vorige week in de E3 Saxo Classic. Het team zegt met Van Baarle geen risico te willen nemen met het oog op de Ronde van Vlaanderen, die zondag op het programma staat.

3 uur geleden
IOC schuift besluit over deelname Russen aan Spelen voor zich uit

LAUSANNE (ANP) - Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) schuift een beslissing over de deelname van sporters uit Rusland en Belarus aan de Olympische Spelen voor zich uit. Voorzitter Thomas Bach zei na een bestuursvergadering van het IOC in Lausanne dat de sancties tegen beide landen voorlopig van kracht blijven.

4 uur geleden
IOC-baas Bach ziet geen probleem in Russische sportdeelname

LAUSANNE (ANP) - Volgens de hoogste sportbaas Thomas Bach levert deelname van sporters uit Rusland en Belarus geen problemen op. "Het werkt", zei de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité bij het begin van een driedaagse vergadersessie van het IOC in Lausanne waar het heikele onderwerp op de agenda staat.

5 uur geleden
Schaatsster Hersman krijgt kans bij Team IKO

GRONINGEN (ANP) - Schaatsster Pien Hersman heeft een contract getekend voor drie jaar bij Team IKO. De 19-jarige sprintster komt over van het KNSB Talent Team Noordwest. Ze is de dochter van oud-schaatsers Martin Hersman en Colette Zee.

8 uur geleden