Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Griekspoor is niet in Parijs om slechts een wedstrijd te winnen

Griekspoor is niet in Parijs om slechts een wedstrijd te winnen

PARIJS (ANP) - Tennisser Tallon Griekspoor bereidt zich met lichte klachten voor op zijn wedstrijd van dinsdag tegen de Amerikaan Michael Mackenzie McDonald in de eerste ronde van Roland Garros. "Ik heb wat problemen met mijn elleboog, pols en schouder", vertelde hij in Parijs. "Vorige week heb ik in Genève een paar keer in de regen op mijn limiet moeten spelen. Dat was niet ideaal. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat alles binnen 48 uur in orde is."

Griekspoor heeft vrijdag en zaterdag niet getraind. Hij reisde anderhalve week geleden op uitnodiging van Rafael Nadal naar Mallorca om daar met hem te oefenen. Het lijkt er op dat de Spanjaard zich voorbereidt op zijn laatste deelname aan Roland Garros, het toernooi dat hij al veertien keer won

"Het was mooi dat ik met hem mocht trainen", zei Griekspoor. "Zeker in de fase van zijn loopbaan waarin hij nu zit. Na de training heb ik tegen veel mensen gezegd dat hij Roland Garros gaat winnen. De Nadal van nu in Parijs is een andere Nadal dan die van in Madrid of Rome. Hij speelde ongelooflijk goed op de training en wint hier in Parijs al zijn sets op trainingen."

Idool

Nadal is altijd een idool geweest voor Griekspoor. "Maar nu is hij een concurrent. Ik ben niet een persoon die na de training met hem op de foto wil. Misschien moet ik in de derde ronde wel tegen hem spelen. Het mooiste aan Nadal is zijn persoonlijkheid. Hij is nooit veranderd door succes. Hij was heel vriendelijk en geïnteresseerd in mij. Dat is oprecht."

Griekspoor is blij dat hij het dinsdag pas moet opnemen tegen Mackenzie McDonald, de huidige nummer 74 van de wereld. Zo kan hij zijn lichaam nog even enige rust geven. "Ik heb eenmaal tegen hem gespeeld", zei de beste Nederlandse tennisser. "Toen won ik na een tiebreak in de derde set. Gravel is niet zijn favoriete ondergrond. Hij speelt liever op snelle banen. Bovendien is hij er lang uit geweest en heeft hij daarna nog maar weinig gewonnen. Het is aan mij mijn eigen spel te spelen. Ik zit er niet op te wachten om veel energie te verspelen. Ik ben niet naar Roland Garros gekomen om een ronde te winnen. Die tijd ligt achter mij."

Meer uit Sport

Griekspoor zakt vier plekken na afstaan titel in Rosmalen

ROSMALEN (ANP) - Tennisser Tallon Griekspoor is vier plaatsen gezakt op de wereldranglijst. De beste tennisser van Nederland wist afgelopen weekend zijn titel niet te verdedigen op het grastoernooi van Rosmalen.

3 uur geleden
Golfer DeChambeau opnieuw de beste op US Open

PINEHURST (ANP/RTR) - Golfer Bryson DeChambeau heeft voor de tweede keer de US Open gewonnen. De 30-jarige Amerikaan had over vier dagen één slag minder nodig dan de Noord-Ier Rory McIlroy, eveneens een oud-winnaar.

3 uur geleden
Tennisster Samsonova wint grastoernooi van Rosmalen

ROSMALEN (ANP) - Tennisster Ljoedmila Samsonova heeft het grastoernooi van Rosmalen gewonnen. De als tweede geplaatste Russin was in drie sets te sterk voor Bianca Andreescu uit Canada 4-6 6-3 7-5.

15 uur geleden
Yates wint Ronde van Zwitserland, Almeida beste in tijdrit

VILLARS-SUR-OLLON (ANP) - Adam Yates heeft de Ronde van Zwitserland op zijn naam geschreven. De Brit van UAE Team Emirates eindigde als tweede in de afsluitende tijdrit achter zijn ploeggenoot João Almeida. Die was 8 seconden sneller, maar dat was niet voldoende om Yates uit de gele trui te rijden. Almeida werd in het klassement tweede, de Deen Mathias Skjelmose na een goede tijdrit derde.

17 uur geleden
De Vries met Toyota op podium in 24 Uur van Le Mans

LE MANS (ANP) - Nyck de Vries is met Toyota op de tweede plaats geëindigd in de 24 Uur van Le Mans. De Friese autocoureur bestuurde in de topklasse (hypercars) de auto van de Japanse fabrikant samen met de Argentijn José María López en de Japanner Kamui Kobayashi.

18 uur geleden
Italiaan Aleotti wint Ronde van Slovenië, slotetappe voor Healy

NOVO MESTO (ANP) - Wielrenner Giovanni Aleotti heeft de Ronde van Slovenië op zijn naam geschreven. De Italiaan van Bora-hansgrohe verdedigde met succes zijn leiderstrui in de laatste etappe van Sentjernej naar Novo Mesto. De slotetappe werd gewonnen door de Ier Ben Healy van EF Education - EasyPost.

19 uur geleden
De Minaur maakt favorietenrol waar op grastoernooi Rosmalen

ROSMALEN (ANP) - De Australische tennisser Alex de Minaur heeft op het grastoernooi van Rosmalen zijn favorietenrol waargemaakt. De nummer 1 van de plaatsingslijst won in de finale met 6-2 6-4 van de Amerikaan Sebastian Korda, de nummer 26 van de wereld. De finale duurde een uur en 35 minuten.

21 uur geleden