Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Griekenland draait heropening winkels deels terug

Griekenland draait heropening winkels deels terug

ATHENE (ANP/DPA) - Griekenland is snel teruggekomen van het besluit om winkels, kappers, schoonheidssalons en garages weer open te laten gaan. Na een kleine twee weken moeten ze weer sluiten in de dichtbevolkte gebieden waar het aantal coronabesmettingen is opgeveerd.

Het land heeft plannen om middelbare scholen op 1 februari te heropenen op de lange baan geschoven. Basisscholen en de kinderopvang blijven wel open.

Vooral in de hoofdstad Athene, waar bijna de helft van de 11 miljoen Grieken woont, en de regio daaromheen loopt het aantal infecties snel op. Dat baart de deskundigen die de regering adviseren grote zorgen.

Lockdown weer aangescherpt

De tweede lockdown die op 18 januari werd versoepeld wordt dus weer aangescherpt, in ieder geval tot 8 februari. Klanten mogen nog wel telefonisch of online spullen bestellen in winkels om ze later op te halen. Maatregelen om het coronavirus tegen te gaan waren van kracht gebleven. Zo moeten mensen binnenblijven na 21.00 uur.

De gezondheidsautoriteiten meldden vrijdag 941 nieuwe besmettingen. Het dagelijkse aantal nieuwe gevallen is de afgelopen twee weken verdubbeld.

Meer uit Buitenland

Ex-fixer Cohen bekent in rechtszaal Trump te hebben bestolen

NEW YORK (ANP/RTR) - Donald Trumps voormalige fixer Michael Cohen heeft in de rechtszaal bekend dat hij geld heeft gestolen van het bedrijf van de voormalige Amerikaanse president. Cohen is een belangrijke getuige van de aanklagers in het zwijggeldproces waarin Trump is verwikkeld.

27 minuten geleden
Netanyahu: besluit ICC-aanklager absurd en vorm van antisemitisme

JERUZALEM (ANP) - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu noemt het besluit van de aanklager van het Internationaal Strafhof (ICC) om een arrestatiebevel tegen hem en defensieminister Yoav Gallant te vragen "absurd" en een vorm van "nieuw antisemitisme", zo schrijft de Israëlische krant Haaretz.

28 minuten geleden
VS veroordelen 'gelijkstellen' Israël en Hamas door ICC-aanklager

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft het verzoek van de aanklager van het Internationaal Strafhof (ICC) om arrestatiebevelen uit te vaardigen tegen zowel leiders van Israël als Hamas veroordeeld. Biden noemde de beslissing van Karim Khan "schandalig".

56 minuten geleden
VN-baas condoleert Iran voor verlies president

NEW YORK (ANP/DPA/AFP) - VN-secretaris-generaal António Guterres heeft zijn condoleances overgebracht aan de familie van de overleden Iraanse president Ebrahim Raisi, de regering en de bevolking van Iran. Een woordvoerder zei dat het nieuws over zijn overlijden Guterres "verdrietig" maakte. Raisi kwam om het leven door een helikoptercrash, samen met minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian en zeven anderen.

56 minuten geleden
VK: aanvraag voor arrestatiebevel Netanyahu 'helpt niet'

LONDEN (ANP/RTR) - Het besluit van de aanklager van het Internationaal Strafhof (ICC) om een arrestatiebevel aan te vragen voor de Israëlische premier Benjamin Netanyahu "helpt niet", zei een woordvoerder van de Britse premier Rishi Sunak.

2 uur geleden
Iran gaat oorzaak dodelijke helikoptercrash Raisi onderzoeken

TEHERAN (ANP/AFP/RTR) - De Iraanse militaire stafchef Mohammed Bagheri heeft een onderzoek ingesteld om de oorzaak te onderzoeken van de helikoptercrash waarbij president Ebrahim Raisi omkwam. Een "hooggeplaatste commissie" moet het onderzoek uitvoeren, schrijft persbureau ISNA.

2 uur geleden
VN-Veiligheidsraad houdt minuut stilte voor Iraanse president

NEW YORK (ANP/AFP) - Leden van de VN-Veiligheidsraad hebben maandag een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan de Iraanse president Ebrahim Raisi en zijn gevolg, die omkwamen bij een helikoptercrash.

2 uur geleden