Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Griekenland beboet 60-plussers die zich niet laten vaccineren

Griekenland beboet 60-plussers die zich niet laten vaccineren

ATHENE (ANP/RTR) - De Griekse autoriteiten gaan 60-plussers verplichten om zich te laten inenten tegen het coronavirus. Vaccinweigeraars kunnen straks iedere maand een boete krijgen, maakte premier Kyriakos Mitsotakis bekend.

"Grieken van boven de zestig die nog niet zijn gevaccineerd moeten voor 16 januari een afspraak hebben gemaakt voor een eerste inenting", zei Mitsotakis. "Anders riskeren ze iedere maand een boete van 100 euro." Mensen die niet zijn gevaccineerd krijgen in Griekenland al te maken met beperkingen. Zo mogen ze niet naar horecazaken, bioscopen en musea.

In Griekenland is ongeveer 63 procent van de bevolking volledig gevaccineerd. Het land heeft deze maand herhaaldelijk melding gemaakt van recordaantallen nieuwe besmettingen. Mitsotakis maakte bekend dat de nieuwe vaccinatieplicht voor 60-plussers is bedoeld om zijn "medeburgers te beschermen".

Griekenland is niet het eerste Europese land dat vaccinatie verplicht wil stellen voor grote groepen burgers. Oostenrijk voert in februari een algemene vaccinatieplicht in. Ook in dat Alpenland moeten vaccinweigeraars straks rekening houden met boetes. Die kunnen volgens de huidige plannen in de duizenden euro's lopen.

7 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Geel Hesje 1 maand geleden
Dat "moet je" is niet voor u persoonlijk bedoelt maar moet natuurlijk zijn "moeten mensen". Nu ik het terug lees kan u dat als persoonlijk aan u gericht lezen en dat was en is niet de bedoeling.
Geel Hesje 1 maand geleden
@Danson : Het is niet een kwestie van tijd. Het is al begonnen. Evenals het aantal doden dat de "vaccins" gaan veroorzaken. Moet je maar niet blindelings en met oogkleppen op op de overheid vertrouwen. Eigen schuld.
RobvdZande 1 maand geleden
https://archive.vn/2021.10.27-180348/https://vernoncoleman.org/articles/how-many-people-are-vaccines-killing
RobvdZande 1 maand geleden
https://archive.vn/2021.10.27-zo gek is de opmerking van dansan niet!! 180348/https://vernoncoleman.org/articles/how-many-people-are-vaccines-killing
pwverhelst 1 maand geleden
Danson: Laat je eens nakijken op stoornissen
dansan 1 maand geleden
Het is een kwestie van tijd, dan stromen de ziekenhuizen vol met bijwerkingen van de gevaccineerden.
RobvdZande 1 maand geleden
heel de regering vastzetten...wie denken ze dat ze zijn...wij zijn mensen geen vee.. al laten velen zich zo gebruiken

Meer uit Buitenland

Finland versoepelt coronamaatregelen

HELSINKI (ANP/BLOOMBERG) - De Finse regering heeft besloten geleidelijk meerdere coronamaatregelen te versoepelen. Theaters en bioscopen gaan weer open, net als sportscholen en zwembaden. Restaurants mogen drie uur later sluiten, voortaan om 21.00 uur. Cafés moeten nog wel om 18.00 uur dicht.

2 uur geleden
Vastgoedtak helpt maker Delfts blauw aan winst in coronajaar

DELFT (ANP) - Royal Delft Group, de maker van Delfts blauw-porselein, verwacht het boekjaar 2021 met een positief resultaat af te sluiten. Dit ondanks dat veel buitenlandse toeristen vanwege de coronapandemie wegbleven. Volgens de beursgenoteerde onderneming werd het achterblijven van de omzet in de toeristische sector ruimschoots gecompenseerd door diverse zakelijke projecten en stabiele huuropbrengsten bij de vastgoedtak.

3 uur geleden
VS op weg naar eerste zwarte vrouw als opperrechter

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Verenigde Staten krijgen de eerste zwarte vrouw als opperrechter, als het aan de Amerikaanse president Joe Biden ligt. Hij wil voor eind februari met een kandidaat komen.

4 uur geleden
EU: aantal politieke gevangenen Belarus boven duizend uitgekomen

BRUSSEL (ANP) - Het aantal politieke gevangenen in Belarus is opgelopen tot meer dan duizend en blijft toenemen. Bovendien wordt het voor advocaten steeds gevaarlijker om deze gevangenen te verdedigen. Van meer dan veertig advocaten is de licentie ingetrokken, laat EU-buitenlandchef Josep Borrell weten. "Deze beschamende mijlpaal weerspiegelt het voortdurende hardhandig optreden van het regime van president Aleksandr Loekasjenko tegen zijn eigen bevolking."

5 uur geleden
Rusland beschuldigt Oekraïne van voorbereiding provocaties

WENEN/WASHINGTON (ANP/RTR) - Rusland beschuldigt Oekraïne ervan erop uit te zijn met gewapende provocaties de spanningen tussen de twee buurlanden en tussen het Westen en het Kremlin te laten escaleren. De Russische OVSE-vertegenwoordiger Aleksander Loekasjevitsj stelt dit volgens Russische media in beraad van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE). Oekraïne zou al ongeveer 150.000 man in het oosten op de been hebben, vooral in de omstreden regio Donbass waar pro-Russische separatisten de macht hebben gegrepen.

6 uur geleden
Presidentsverkiezingen Italië gaan vijfde ronde in

ROME (ANP/DPA) - De Italiaanse presidentsverkiezingen gaan zoals verwacht vrijdag (11.00 uur) een vijfde ronde in. De ruim duizend parlementariërs en regionale vertegenwoordigers zijn donderdag voor de vierde dag op rij er niet in geslaagd een nieuwe president te kiezen.

8 uur geleden
Recordaantal Amerikanen sluit zorgverzekering af via Obamacare

WASHINGTON (ANP) - Een recordaantal van zo'n 14,5 miljoen Amerikanen heeft sinds november een zorgverzekering afgesloten door de Affordable Care Act (Wet betaalbare zorg), ook wel bekend als Obamacare, meldt The Washington Post. Dat zijn er volgens de Amerikaanse krant 2 miljoen meer dan het vorige record.

9 uur geleden