Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Greenpeace verwijt Israël nalatigheid bij olievervuiling

Greenpeace verwijt Israël nalatigheid bij olievervuiling

TEL AVIV (ANP/DPA) - Greenpeace heeft de Israëlische regering nalatigheid verweten inzake de olievervuiling op de stranden. De milieuorganisatie publiceerde zondag satellietbeelden waarop tien grote olievlekken te zien zijn in het oostelijk deel van de Middellandse Zee en voor de Israëlische kust. De opnamen zijn gemaakt een week voordat de smurrie aanspoelde.

"Als de Israëlische autoriteiten deze bewakingsbeelden uit de ruimte hadden gebruikt en meteen voorzorgsmaatregelen hadden genomen, dan was de grootste milieuramp in de geschiedenis van het land eventueel te voorkomen geweest", aldus de verklaring van Greenpeace. In het verleden hebben milieuactivisten Israël al vaker opgeroepen zich beter voor te bereiden op dit soort catastrofes, bijvoorbeeld door het strenger controleren van schepen en de kustwateren.

De stranden van Israël en Libanon werden ruim een week geleden ernstig vervuild door teer. Vooral het dierenrijk werd zwaar getroffen. Volgens de media zijn er voor de kust tientallen tonnen olie in zee gestroomd. Het opruimen gaat misschien jaren duren. De dader is nog niet opgespoord.

Meer uit Buitenland

VK komt met wetgeving tegen seksuele deepfakes

LONDEN (ANP) - De Britse regering gaat het maken van seksuele deepfakes criminaliseren. Het wordt strafbaar om zo'n expliciete digitale kopie van een persoon te maken zonder dat die toestemming heeft gegeven.

12 minuten geleden
'Held' van dodelijke steekpartij Sydney mag in Australië blijven

SYDNEY (ANP) - Een Fransman die een heldenstatus kreeg na een dodelijke steekpartij in Sydney, mag in Australië blijven. Damien Guerot krijgt volgens zijn advocaat een permanente verblijfsstatus, bericht omroep ABC.

44 minuten geleden
Grote brand uitgebroken in historisch beursgebouw in Kopenhagen

KOPENHAGEN (ANP/RTR/DPA) - Het historische beursgebouw in het centrum van Kopenhagen is getroffen door een verwoestende brand. Lokale media delen beelden waarop te zien is dat grote kunstwerken uit het gebouw worden gehaald.

1 uur geleden
President Iran: zware reactie als onze belangen worden geschaad

TEHERAN (ANP/RTR) - De Iraanse president Ebrahim Raisi heeft gewaarschuwd dat zelfs "kleinste actie" om Iraanse belangen te ondermijnen beantwoord zal worden met een "zwaar, grootschalig en pijnlijk optreden" tegen de dader. Hij verklaarde dat volgens Iraanse media in een gesprek met emir Tamim bin Hamad al-Thani van Qatar.

2 uur geleden
Australisch weerbureau meldt einde El Niño

CANBERRA (ANP/RTR) - Het nationale weerbureau van Australië meldt dat El Niño is afgelopen. Dit terugkerende weerfenomeen, dat in de zomer van 2023 begon, zorgt voor een hogere oppervlaktetemperatuur in de Stille Oceaan rond de evenaar.

2 uur geleden
Vierde lichaam gevonden na instorten brug Baltimore

BALTIMORE (ANP/RTR) - Duikers hebben een vierde lichaam gevonden na het instorten van een verkeersbrug in de Amerikaanse stad Baltimore. Na het incident van 26 maart zijn nog twee mensen vermist. De autoriteiten denken dat ook zij om het leven zijn gekomen.

2 uur geleden
Duitse bondskanselier bespreekt Oekraïne met Xi Jinping

BEIJING (ANP/AFP) - De Duitse bondskanselier Olaf Scholz heeft de hoop uitgesproken dat zijn land en China kunnen bijdragen aan het bereiken van een "rechtvaardige vrede" in Oekraïne. Hij gaf tijdens een ontmoeting met president Xi Jinping aan daar verder over te willen praten.

2 uur geleden