Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Greenchoice en Windcentrale passen voorlichting aan na kritiek

Greenchoice en Windcentrale passen voorlichting aan na kritiek

DEN HAAG (ANP) - Greenchoice en Windcentrale hebben op verzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) hun voorlichting aangepast over investeringen in projecten met windenergie. De toezichthouder had namelijk aanmerkingen over hoe zij consumenten van informatie voorzagen.

Bij Greenchoice werden mensen volgens onderzoek van de ACM niet voldoende voorgelicht over het verwachte rendement en de voorwaarden die gelden voor eventuele extra opbrengsten van de investering. Ook vond de toezichthouder de kosten die Greenchoice rekende voor het beëindigen van de investering te hoog. Greenchoice heeft de tekortkomingen inmiddels verbeterd en de ACM laat weten dat de aanpassingen recent zijn afgerond.

Bij Windcentrale zag de ACM dat consumenten beter konden worden voorgelicht over wat de gevolgen kunnen zijn als zij hun aandeel in een windpark weer willen verkopen. Nadat de waakhond hierover aan de bel trok heeft Windcentrale dit in mei aangepast.

Door de overgang naar hernieuwbare energie zijn er steeds meer duurzame initiatieven, waarin mensen kunnen investeren. Geld steken in grote projecten met zonnepanelen of windenergie kan bijvoorbeeld interessant zijn als mensen thuis geen ruimte hebben voor een zonnepaneel. De ACM let erop dat consumenten bij dit soort projecten goed worden geïnformeerd over de kosten, verwachte opbrengsten en de risico’s. Het moet bijvoorbeeld duidelijk zijn wanneer het geïnvesteerde bedrag wordt terugbetaald en wat er gebeurt als een windmolenpark meer of minder stroom opwekt dan gepland.

Meer uit Financieel

Amazon komt met duurder abonnement streamingdienst zonder reclame

SEATTLE (ANP) - Amazon laat sommige mensen met een abonnement op streamingdienst Amazon Prime Video begin volgend jaar extra betalen als zij geen reclame willen zien bij het kijken van een film of serie. Het techconcern meldt dit vrijdag. Een abonnement zonder advertenties zal in de Verenigde Staten 3 dollar per maand meer kosten.

13 minuten geleden
ING en ABN AMRO zakken op beurs na voorstel belastingverhoging

AMSTERDAM (ANP) - De banken ING en ABN AMRO gingen vrijdag omlaag op de Amsterdamse beurs. De koersdaling volgde op de goedkeuring door de Tweede Kamer van het voorstel om de bankenbelasting te verhogen. De opbrengst daarvan zal worden gebruikt om huishoudens met lagere inkomens te ondersteunen. ING zakte 4,6 procent en ABN AMRO verloor 3,5 procent. Ook de verzekeraars Aegon, ASR en NN Group gingen mee omlaag en daalden tot ruim 2 procent.

22 minuten geleden
Brussel komt alsnog met boete voor Intel om marktmisbruik

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie komt alsnog met een boete van ruim 376 miljoen euro voor chipfabrikant Intel in een slepende zaak rond marktmisbruik.

53 minuten geleden
Economische bedrijvigheid eurozone krimpt iets minder sterk

LONDEN (ANP) - De economische bedrijvigheid in de eurozone is in september iets minder sterk gekrompen dan een maand eerder. Dat kwam vooral doordat de activiteit in de dienstensector wat minder sterk afnam. De krimp in de industriesector viel wel iets groter uit dan in augustus, meldde marktonderzoeker S&P Global op basis van voorlopige cijfers. In de industrie gaan de zaken al enige tijd minder goed door dalende orders en een afgenomen productie.

1 uur geleden
Elektronicaketen BCC failliet verklaard

AMSTERDAM (ANP) - De rechtbank in Amsterdam heeft elektronicaketen BCC failliet verklaard, meldt de rechtbank vrijdag. Donderdag vroegen de curatoren het faillissement aan. De keten had al een tijd last van financiële problemen en had eerder uitstel van betaling aangevraagd.

2 uur geleden
Bloomberg: China overweegt versoepeling aandelenbezit buitenland

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - China overweegt om de regels te versoepelen die het aandelenbezit van Chinese bedrijven vanuit het buitenland beperken. Dit melden ingewijden. China beperkt het totale aandelenbezit voor mensen uit andere landen in Chinese bedrijven nu tot 30 procent, waarbij één individuele buitenlandse aandeelhouder niet meer dan 10 procent mag houden. Het is nog niet duidelijk wat de nieuwe limieten worden.

3 uur geleden
Techinvesteerder Prosus sterkste stijger in lagere AEX

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak is vrijdag verder weggezakt na de recente verliesbeurten. Prosus was de sterkste stijger bij de Amsterdamse hoofdfondsen met een winst van 3,5 procent. De techinvesteerder profiteerde van een koersherstel in de Chinese techsector, waarin het grote belangen heeft. Een dag eerder behoorde Prosus nog tot de grootste dalers.

3 uur geleden