Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Graus laat onafhankelijk 'adviseur' naar beschuldigingen kijken

Graus laat onafhankelijk 'adviseur' naar beschuldigingen kijken

DEN HAAG (ANP) - PVV-Kamerlid Dion Graus heeft "een onafhankelijke adviseur integriteit" gevraagd een "oriënterend onderzoek uit te laten voeren" naar de beschuldigingen van seksuele intimidatie aan zijn adres. Dat laat de PVV in een persbericht weten.

Aanleiding is de melding die een fractiemedewerker volgens NRC heeft gemaakt van seksueel wangedrag en machtsmisbruik. De vrouw in kwestie heeft hiervan ook melding gemaakt bij de toenmalige Kamervoorzitter Khadija Arib.

De "diverse aantijgingen" werpt Graus van zich af, laat de PVV weten. Hij ziet het onderzoek volgens zijn partij "met vertrouwen tegemoet". Wie het onderzoek gaat uitvoeren en welke functie zo'n onafhankelijke adviseur precies heeft, is onduidelijk. Graus en de PVV waren niet bereikbaar voor nadere toelichting.

Ex-vrouw

Het PVV-Kamerlid heeft wel advocate Machteld Roethof in de arm genomen "om dit onrecht met hand en tand te bestrijden", zegt hij. Daarmee verwijst hij naar het "verspreiden van leugens, laster en smaad". Dat is strafbaar, benadrukt de PVV.

Momenteel loopt nog een onderzoek naar beschuldigingen van de ex-vrouw van Graus. Het Limburgse Kamerlid zou haar misbruikt hebben, zegt de vrouw, en haar gedwongen hebben seks met derden te hebben, in dit geval particuliere beveiligers.

Meer uit Politiek

Ministerie erkent dat permanente coronawet haastklus was

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet heeft minder tijd kunnen nemen dan het eigenlijk wilde voor het opstellen van de nieuwe permanente coronawet. Dat erkent een woordvoerder van zorgminister Ernst Kuipers naar aanleiding van een bericht in Trouw. Daarin klagen gemeenten dat de wet een "haastklus" is geworden waar zij onvoldoende bij zijn betrokken.

1 dag geleden
Burgemeesters praten opnieuw over opvang vluchtelingen

ARNHEM (ANP) - De opvang van vluchtelingen in Nederland blijft een gespreksonderwerp voor de burgemeesters. Het Veiligheidsberaad van de 25 burgemeesters die voorzitter zijn van een veiligheidsregio heeft het maandagavond weer op de agenda staan.

1 dag geleden
Wethouder Simons Rotterdam doet aangifte van bekladding huis

ROTTERDAM (ANP) - De Rotterdamse wethouder Robert Simons heeft zaterdag aangifte gedaan van bekladding van zijn huis. Zijn woordvoerder bevestigt berichtgeving van Rijnmond daarover. Op zijn huis staat onder andere KK (kanker) homo's en RJK gespoten. RJK staat voor Rotterdam Jongeren Kern, een deel van de harde kern van Feyenoordsupporters.

3 dagen geleden
Oud-staatssecretaris voor CDA Ton Frinking (91) overleden

DEN HAAG (ANP) - Oud-defensiestaatssecretaris voor het CDA Ton Frinking (91) is overleden, meldt CDA-partijleider Wopke Hoekstra op Twitter. Frinking was Kamerlid van 1977 tot 1993 en daarna ruim een jaar staatssecretaris in het derde kabinet-Lubbers.

3 dagen geleden
Rutte na gesprek melkveehouder: ik kan zorgen niet wegnemen

KOUDUM (ANP) - Premier Mark Rutte heeft donderdagmiddag een "goed gesprek" gehad bij een melkveehouder in het Friese Koudum, maar er is "grote bezorgdheid". Net zoals de twee gesprekken die hij eerder voerde met agrariërs elders in het land was ook dit gesprek heftig, maar de "zorgen zijn ook groot en die kan ik niet wegnemen". Op het gesprek van vrijdag met een deel van het kabinet en boerenorganisaties wil hij niet vooruitlopen.

4 dagen geleden
Caroline van der Plas van BBB weer aan het werk na bedreigingen

DEN HAAG (ANP) - Caroline van der Plas laat zich weer zien in de media en gaat weer werkbezoeken afleggen. De fractievoorzitter van de BoerBurgerBeweging (BBB) legde vorige week donderdag haar werkzaamheden tijdelijk neer vanwege bedreigingen. Ze kan weer aan de slag omdat er veiligheidsmaatregelen zijn getroffen, bevestigt BBB op haar website na berichtgeving van RTL Boulevard.

5 dagen geleden
Remkes: goed dat LTO namens veel boeren het gesprek aangaat

DEN HAAG (ANP) - Het is goed dat LTO vrijdag mede namens een groot aantal andere boerenorganisaties komt praten met een kabinetsdelegatie over het omstreden stikstofbeleid. Dat zegt een woordvoerder van Johan Remkes, die optreedt als onafhankelijk gespreksleider. "Niet praten lost ook niets op."

5 dagen geleden