Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grapperhaus: vermijd drukte op het ijs

Grapperhaus: vermijd drukte op het ijs

DEN HAAG (ANP) - Minister Ferd Grapperhaus van Justitie roept Nederlanders met schaatskoorts op dit weekend eerst goed te kijken of het druk is in een gebied, alvorens er naartoe te gaan. Anders "komt er nog meer drukte en dan moeten de burgemeester en de politiechef zeggen: 'we sluiten het af'", waarschuwt de minister. "Dat is doodzonde."

Een andere manier om te grote menigtes te voorkomen is spreiding, oppert Grapperhaus. "Ga om 7.00 of 8.00 uur als het net licht is en het nog rustig is." Maar, waar mensen ook naartoe gaan, ze moeten ook vooral van tevoren checken of het ijs goed genoeg is, benadrukt hij.

Sportminister Tamara van Ark wijst erop dat er nu al handhavers naar ijsgebieden moeten komen. Vanwege mogelijke drukte kunnen er ook geen schaatstoernooien komen, zegt ze. "U wilt niet weten hoe jammer ik het vind."

"We hebben afgesproken binnen de coronaregels: topsporters mogen sporten. Maar je moet ook kijken naar de openbare orde en de veiligheid. Dus ik heb contact gehad met mijn collega Ferd Grapperhaus, met de burgemeesters van de veiligheidsregio’s. En in de optelsom der dingen: de drukte, het publiek en dergelijke, alles wat er nu gebeurt, dat kon niet. En daarmee is het dus een gezamenlijk besluit dat het helaas niet kan."

Meer uit Binnenland

Politie zoekt mannen en vrouw voor fatale steekpartij Nijmegen

NIJMEGEN (ANP) - De politie is op zoek naar drie verdachten die te maken hebben met een dodelijke steekpartij in Nijmegen afgelopen zondagavond. Het gaat om twee mannen en een vrouw. Bij de steekpartij overleed een 38-jarige man uit Arnhem. Een 61-jarige man uit Oosterbeek raakte gewond.

1 uur geleden
Oproep Stadskanaal aan andere gemeenten: vang asielzoekers op

STADSKANAAL (ANP) - De gemeenteraad van Stadskanaal heeft unaniem een motie aangenomen waarin andere gemeenten worden opgeroepen asielzoekers op te vangen. Dat gebeurde maandagavond tijdens een ingelast spoeddebat over de crisisopvang van asielzoekers in de gemeente. Burgemeester Klaas Sloots verwacht niet dat de motie enkel symbolische waarde heeft, maar hoopt hiermee "de handen op elkaar te krijgen" bij andere gemeenten. En dan in het bijzonder de gemeenten buiten Groningen.

1 uur geleden
Gemeente gaat in beroep tegen vonnis asielopvang Uden

UDEN (ANP) - De gemeente Maashorst gaat in hoger beroep tegen een uitspraak van de rechter, die afgelopen vrijdag bepaalde dat de opvang van driehonderd asielzoekers in een hotel van Van der Valk in het Brabantse Uden voorlopig niet doorgaat.

2 uur geleden
Opnieuw honderden bijeen voor viering Chanoeka in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam zijn een paar honderd mensen bij elkaar gekomen voor de viering van het joodse feest Chanoeka. Vorige week kwamen er ook al honderden mensen af op de aftrap van het lichtjesfeest op de Dam. Maandagavond was de viering van de vijfde dag van het feest op de Zuidas, op het George Gershwinplein, met onder meer lichtjes en livemuziek.

3 uur geleden
OM over doodgestoken vrouw in Apeldoorn: 'Dit is eerwraak'

ZUTPHEN (ANP) - Het Openbaar Ministerie vindt dat Peshang A. (35), die op 5 september dit jaar in Apeldoorn zijn 28-jarige zus zou hebben gedood, uit eerwraak handelde. Dat zei de officier van justitie dinsdag tijdens de eerste voorbereidende zitting in de rechtbank van Zutphen. De advocaat van de verdachte stelt dat die conclusie "veel te voorbarig" is.

4 uur geleden
Syriër uit Druten blijft vast voor seksueel geweld en foltering

DEN HAAG (ANP) - De 55-jarige Syriër die vrijdag is gearresteerd in het Gelderse Druten op verdenking van internationale misdrijven in zijn vaderland, blijft vastzitten. De rechter-commissaris van de rechtbank in Den Haag besloot maandag het voorarrest met veertien dagen te verlengen.

5 uur geleden
IND moet nog meer dan 44.000 asielaanvragen beoordelen

DEN HAAG (ANP) - Iets meer dan 44.000 asielzoekers wachten momenteel op de beoordeling van hun aanvraag. Een jaar geleden had de Immigratie- en Naturalisatiedienst ruim 32.000 openstaande aanvragen.

5 uur geleden