Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grapperhaus snapt onvrede politie over beeldvorming

Grapperhaus snapt onvrede politie over beeldvorming

DEN HAAG (ANP) - Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) snapt dat er onder agenten onvrede is over het beeld dat van hen wordt neergezet. Dat zei hij dinsdag na overleg met onder anderen de korpschef en vertegenwoordigers van de politievakbonden. "Er is terecht veel ongenoegen bij de politie."

Directe aanleiding was de uit de hand gelopen demonstratie in Den Haag zondag. Op sociale media was veel kritiek op het optreden van de politie. Maar volgens de politie, vakbonden en de minister wordt er veel te snel geoordeeld. "Ga niet op Twitter direct allerlei dingen roepen", riep Grapperhaus op.

Volgens Jan Struijs van de Nederlandse Politiebond (NPB) wordt de politie "onrechtvaardig behandeld" en was het protest op het Malieveld in Den Haag de druppel die de emmer deed overlopen. "We worden gewoon verkeerd neergezet." Hij waarschuwde voor toenemende tegenstellingen in het land.

Extra complex

"Zorg ervoor dat het vertrouwen dat de politie geniet niet ondermijnd wordt door oordeelsvorming die te kort door de bocht is", zei korpschef Henk van Essen na afloop van het gesprek. Het is door corona extra complex voor de politie om deze dagen op te treden, zei hij. "Het is balanceren op dit moment."

Volgens Van Essen moet er vooral een ander type discussie komen. Het overleg met de minister is een eerste stap. Grapperhaus wil dat er een maatschappelijk debat komt over de rol van de politie.

Meer uit Binnenland

Sweet Dreams wint zes Gouden Kalveren, waaronder voor Beste Film

UTRECHT (ANP) - De film Sweet Dreams is vrijdagavond de grote winnaar geworden tijdens de uitreiking van de Gouden Kalveren. De film van regisseur en scenarist Ena Sendijarević en producent Lemming Film was goed voor zes Gouden Kalveren, waaronder die voor Beste Film. De uitreiking vond plaats tijdens het Nederlands Filmfestival in Utrecht.

2 minuten geleden
Stadsdeel Amsterdam-Oost toegevoegd aan wietproef

AMSTERDAM (ANP) - Het stadsdeel Amsterdam-Oost is toegevoegd aan het veelbesproken wietexperiment, zo heeft de ministerraad besloten. In de proef leveren legale telers wiet aan coffeeshops. Bij de toevoeging van Amsterdam als elfde gemeente staat wel opgemerkt dat het uitgangspunt is dat het "niet tot vertraging" zal leiden.

2 uur geleden
Ex-baas FIOD: vasthouden aan Fraudewet oorzaak van hard beleid

DEN HAAG (ANP) - Voormalig directeur Hans van der Vlist van de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst FIOD vindt het "vreselijk" dat er mensen en vooral kwetsbaren zijn gedupeerd door de overheid. Hij wijt dat met name aan een combinatie van "de Fraudewet, het halsstarrig vasthouden aan de alles-of-niets-regeling, de stapeling van toeslagen en daarna het onrechtmatig handelen van de Belastingdienst".

3 uur geleden
Minister Adema geeft aardappeltelers extra tijd om te oogsten

DEN HAAG (ANP) - Landbouwers krijgen twee weken extra tijd om hun consumptieaardappelen op zand- en lössgrond te rooien, heeft demissionair minister Piet Adema (Landbouw) besloten. Hij komt hiermee tegemoet aan een wens van de Tweede Kamer die een motie van BBB en SGP hierover aannam.

3 uur geleden
Veehouders bij Vlaardingen moeten gras maaien om te veel dioxine

VLAARDINGEN (ANP) - Veehouders tussen Vlaardingen, Maassluis en Maasland krijgen het advies om hun gras te maaien, vanwege de te hoge hoeveelheid dioxine die in het gebied is neergekomen door de brand op het terrein van afvalverwerker AVR vorige week. Ook moeten inwoners hun tuinmeubels en auto's schoonmaken.

4 uur geleden
Onderzoek: hogere straffen voor hooligans niet de oplossing

UTRECHT (ANP) - De oplossing om geweld van voetbalsupporters tegen te gaan ligt niet zozeer bij hardere maatregelen, zoals hogere straffen. De pakkans beïnvloedt gedrag veel meer. Dat schrijft adviesbureau Berenschot in een verkennend onderzoek in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

4 uur geleden
Adema: blauwtong mogelijk op al 600 bedrijven, drama voltrekt zich

DEN HAAG (ANP) - Mogelijk hebben al 600 boerenbedrijven last van de ziekte blauwtong, zei demissionair minister Piet Adema (Landbouw) na afloop van de ministerraad. Volgens de laatste schatting gaat het om ongeveer 300 bedrijven, maar omdat de ziekte zich zo snel verspreidt, verwacht hij dat het er al meer zijn. "Dus er voltrekt zich een drama."

4 uur geleden