Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grapperhaus: proef met kroegen nu nog niet aan de orde

Grapperhaus: proef met kroegen nu nog niet aan de orde

UTRECHT (ANP) - Het is nog lang niet zeker of en wanneer er een proef komt voor verantwoord kroegbezoek. Veel burgemeesters juichen zo'n corona-experiment momenteel toe. Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) temperde voorafgaand aan het overleg met de 25 voorzitters van de veiligheidsregio's echter de verwachtingen. "Op dit moment is een proef nog niet aan de orde", aldus de minister maandag.

Vorige week maakte burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht bekend dat de stad van staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken het groene licht heeft gekregen om een proef te doen met het heropenen van cafés. De stad wil testen hoe en of dit zonder coronabesmettingen kan.

Hilversum is al aan het kijken "of we bij Utrecht op de bagagedrager kunnen springen". "Kijken of we de boel weer kunnen openschroeven", zegt burgemeester Pieter Broertjes. Hij denkt aan het heropenen van boekwinkels, restaurants en de sportscholen voor jongeren tot een jaar of 25. "Wij zijn nu gegijzeld door de derde golf. Komt die wel of niet?"

Amsterdam wacht nog even af. Femke Halsema: "Als het mogelijk is, is Amsterdam zeker geïnteresseerd."

Meer uit Binnenland

Van der Wal: uitkoopregeling piekbelasters half juni van start

DEN HAAG (ANP) - De uitkoopregeling voor 3000 boeren die veel stikstof uitstoten gaat uiterlijk half juni van start, zegt stikstofminister Christianne van der Wal. Dan wordt ook meteen de algemene stoppersregeling voor 10.000 agrarische bedrijven opengezet. Boeren kunnen tegen die tijd terecht op een website om erachter te komen welke regeling op ze van toepassing is.

11 minuten geleden
Den Haag doet mee met nieuw plan om toeslagenouders te helpen

DEN HAAG (ANP) - De gemeente Den Haag gaat meedoen met een nieuw plan om ouders te helpen die slachtoffer zijn geworden van het toeslagenschandaal. Dat heeft armoedewethouder Mariëlle Vavier aangekondigd. Ze spreekt van een "kansrijke proef".

14 minuten geleden
Verdachte verpleger ontkent, werkt mee aan onderzoek

ASSEN (ANP) - De voormalige verpleegkundige van het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen (WZA), die wordt verdacht van betrokkenheid bij een twintigtal sterfgevallen, ontkent dit volgens zijn advocaten. Ze laten vrijdag weten dat hun cliënt heeft meegewerkt aan het opsporingsonderzoek en meermalen uitgebreid heeft verklaard bij de politie.

1 uur geleden
Studententeam wil waterstof veilig opslaan met ijzerballetjes

EINDHOVEN (ANP) - Een studententeam van de TU Eindhoven heeft een manier ontwikkeld om waterstof veilig op te slaan en te transporteren. Het team SOLID gebruikt hiervoor kleine ijzerballetjes, die de energie van waterstof vast kunnen houden. Na transport kan het ijzer in contact met stoom weer omgezet worden in waterstof en ijzeroxide.

2 uur geleden
Autobrug Holwert nog niet vrijgegeven, nieuwe problemen opgedoken

HOLWERT (ANP) - De autobrug in de haven van het Friese Holwert kan nog altijd niet op de normale manier worden gebruikt. Hoewel problemen waar Rijkswaterstaat op stuitte inmiddels zijn verholpen, doken er in de nacht van donderdag op vrijdag weer nieuwe problemen op, meldt een woordvoerder van Rijkswaterstaat vrijdagochtend. Daardoor kan de brug nog steeds niet worden vrijgegeven. De kraan die als noodoplossing was neergezet om de brug te bedienen, blijft daarom nog steeds staan.

3 uur geleden
Organisaties: schaf vrijwillige ouderbijdrage basisonderwijs af

DEN HAAG (ANP) - Laptops en tablets moeten kosteloos beschikbaar worden voor alle leerlingen en de vrijwillige ouderbijdrage in het basisonderwijs moet helemaal worden afgeschaft. Verschillende onderwijs-, leerling- en ouderorganisaties hebben een brief aan de Tweede Kamer gestuurd, waarin ze vragen om dit te regelen.

4 uur geleden
Van Gogh Museum viert 50-jarig bestaan met festival Museumplein

AMSTERDAM (ANP) - Het Van Gogh Museum bestaat vrijdag precies vijftig jaar. Dat viert het museum met het gratis te bezoeken Sunflower Art Festival op het Museumplein en een speciale editie van Vincent op Vrijdag, het evenement dat het museum elke laatste vrijdag van de maand organiseert. Ook prinses Beatrix is overdag bij de jubileumviering aanwezig.

7 uur geleden