Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grapperhaus neemt dreiging advocaten Nabil B. 'zeer serieus'

Grapperhaus neemt dreiging advocaten Nabil B. 'zeer serieus'

DEN HAAG (ANP) - Minister Ferd Grapperhaus neemt de dreiging rond de advocaten van kroongetuige Nabil B. in het liquidatieproces Marengo zeer serieus. De minister van Justitie en Veiligheid zegt vrijdag verder niet inhoudelijk te kunnen ingaan op berichtgeving van De Telegraaf, die meldt dat raadsmannen Peter Schouten en Onno de Jong door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) zouden zijn gewaarschuwd dat hun levens gevaar lopen.

Volgens De Telegraaf staan de opvolgers van advocaat Derk Wiersum, die op 18 september vorig jaar bij zijn huis in Amsterdam-Buitenveldert werd doodgeschoten, samen met Peter R. de Vries op een dodenlijst. Grapperhaus noemt dit "geen term van de NCTV", maar wil verder niet op details ingaan. Hij zegt wel dat de NCTV er "stevig in zit."

"De Tweede Kamer wordt er vertrouwelijk over geïnformeerd. Ik neem het zeer serieus. Criminelen worden steeds gevaarlijker en deinzen nergens voor terug", zei Grapperhaus voor aanvang van de ministerraad.

Tussentijdse zitting

Een woordvoerster van de NCTV, laat vrijdag weten niet inhoudelijk te kunnen reageren.

In de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp vindt dinsdag opnieuw een tussentijdse zitting plaats in de zaak tegen de drie verdachten van de moord op Wiersum. De 44-jarige Wiersum was een van de advocaten van de kroongetuige in het omvangrijke liquidatieproces Marengo, waarin Ridouan Taghi de hoofdverdachte is.

Meer uit Binnenland

Ernstig ongeluk bij Neherkade in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - Op de kruising van de Neherkade en de Calandstraat in Den Haag is in de nacht van vrijdag op zaterdag een ernstig ongeluk gebeurd. Dat melden diverse plaatselijke media op X. Twee auto's botsten op elkaar. Er vielen meerdere gewonden, aldus Regio 15.

21 minuten geleden
Malik Azmani opnieuw VVD-lijsttrekker voor Europese verkiezingen

BRUSSEL (ANP) - Malik Azmani is opnieuw lijsttrekker voor de VVD bij de Europese verkiezingen in juni. De migratiespecialist en tweede man van de liberale Renew-fractie in het Europees Parlement gaat op voor zijn tweede termijn als Europarlementariër.

2 uur geleden
Gerechtshof: nieuw onderzoek nodig naar viervoudige moord

ZWOLLE (ANP) - De behandeling van het hoger beroep in de viervoudige moord in Enschede ligt voor onbepaalde tijd stil. Het gerechtshof in Zwolle wil meer onderzoek naar anonieme getuigen die zich via het Openbaar Ministerie hebben gemeld.

5 uur geleden
UWV: eigen organisatie keuringsartsen niet de oplossing problemen

AMSTERDAM (ANP) - Het UWV ziet een onafhankelijke medische dienst niet als de oplossing voor de achterstanden die bij de organisatie zijn ontstaan. Dat zegt UWV in een reactie op het voornemen van de keuringsartsen om zich los te maken van uitkeringsinstantie UWV.

7 uur geleden
Advocaten willen nieuw onderzoek naar viervoudige moord

ZWOLLE (ANP) - Advocaten van de twee tot levenslang veroordeelde verdachten voor de viervoudige moord in Enschede in 2018 willen nieuw onderzoek in deze zaak. Ze willen anonieme getuigen horen die zich pas recent via het Openbaar Ministerie hebben gemeld, zeiden ze vrijdag op de zitting bij het hof in Zwolle.

7 uur geleden
Tweede en laatste weekend zonder treinen van en naar Rotterdam CS

ROTTERDAM (ANP) - Voor het tweede weekend op rij kunnen mensen die naar Rotterdam Centraal willen reizen dat niet per trein doen. Het treinverkeer van en naar het station ligt stil door werkzaamheden van ProRail. De stremming vormt het sluitstuk van werkzaamheden rond Rotterdam Centraal van ProRail die op 23 oktober zijn begonnen.

9 uur geleden
Houten trekt plan opvang asielzoekers in om 'zorgen en vragen'

HOUTEN (ANP) - De Utrechtse gemeente Houten ziet af van het plan om 175 asielzoekers op te vangen op een nieuwe locatie aan de rand van de plaats. Op dezelfde locatie wilde de gemeente ook 150 woningzoekenden, onder wie jongeren en statushouders, en drie maatschappelijke organisaties huisvesten. Het project was een maand geleden aangekondigd.

9 uur geleden