Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grapperhaus: kabinet heeft oog voor grote druk politie

Grapperhaus: kabinet heeft oog voor grote druk politie

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet heeft "natuurlijk" oog voor de grote druk waaronder de politie haar werk op dit moment moet doen. Dat laat een woordvoerder van minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid weten in een reactie op het niet doorgaan van politieacties zondag rond de wedstrijd van Feyenoord tegen Ajax in De Kuip in Rotterdam.

Minister Grapperhaus zal eind van de middag, na het Catshuisoverleg, namens het kabinet extra telefonisch overleg hebben met de vakbonden, staat in de reactie. "Begin deze week stond er al een gesprek met de bonden gepland en ook dit zal doorgang vinden."

De grote druk waaronder de politie op dit moment haar werk moet doen is "een belangrijk onderwerp van de gesprekken", staat in de reactie van Grapperhaus. De gesprekken zullen niet alleen over de cao gaan, maar ook over de werkdruk van de politie en hun wens om met voorrang gevaccineerd te worden tegen corona, gaf politiebond ACP eerder al aan.

Klassieker

Zaterdag werd bekend dat de politiebonden hun achterban hadden voorgesteld om zondag rond de voetbalwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax het werk tijdelijk neer te leggen, onder meer omdat het cao-overleg eerder was geklapt. De staking had tussen 13.00 uur en 15.00 uur moeten gebeuren. De klassieker begint om 14.30 uur.

De gemeente Rotterdam stapte naar de rechter om de politieactie te voorkomen. Tijdens dat kort geding zei voorzitter van de politievakbond ACP Gerrit van de Kamp dat het kabinet heeft toegezegd de cao-onderhandelingen weer voort te zetten. Daarmee is er geen reden meer voor een staking, gaf Van de Kamp aan. De gemeente Rotterdam trok vervolgens het kort geding in.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Porjus 1 maand geleden
Maar verder doen we er niets mee.

Meer uit Binnenland

Nederland duikt mogelijk onder signaalwaarde, na ruim 270 dagen

DEN HAAG (ANP) - Het aantal nieuwe coronagevallen daalt zo snel, dat Nederland zondag of maandag onder een belangrijke grens uit kan komen. Die grens is de zogeheten signaalwaarde van het aantal positieve tests. Nederland blijft onder die limiet als in een etmaal minder dan zo'n 1222 mensen positief testen, en dat zou voor het eerst sinds 13 september zijn, meer dan 270 dagen geleden.

1 uur geleden
Hoekstra vreest geen scheuring binnen CDA

DEN HAAG (ANP) - CDA-leider Wopke Hoekstra is niet bang dat het vertrek van Pieter Omtzigt leidt tot een scheuring van de partij. Dat zegt hij zaterdag tegen RTL Nieuws.

10 uur geleden
Advocate toeslagenaffaire: we staan achter Omtzigt

DEN HAAG (ANP) - Gedupeerde ouders in de toeslagenaffaire staan achter het besluit van Pieter Omtzigt om uit het CDA te stappen. Dat zegt Eva González Pérez, advocate van tientallen ouders, desgevraagd. Omtzigt speelde een grote rol in het blootleggen van de kinderopvangtoeslagaffaire, waarbij duizenden ouders door de overheid onterecht als fraudeur werden bestempeld en zo in de schulden werden gestort.

11 uur geleden
CDA'ers bedroefd over vertrek Omtzigt, blijven wel bij de partij

DEN HAAG (ANP) - Meerdere CDA-Kamerleden reageren verdrietig op het vertrek van Pieter Omtzigt uit de partij. Toch zijn er vooralsnog geen CDA'ers die ook de partij verlaten en zich bij Omtzigt voegen.

12 uur geleden
Echtgenote Omtzigt blijft CDA-fractievoorzitter Enschede

DEN HAAG (ANP) - Ayfer Koç, de echtgenote van Pieter Omtzigt, blijft fractievoorzitter voor het CDA in Enschede. Wel schrijft ze op Twitter "alle begrip en volledige steun" te hebben voor zijn besluit om de partij te verlaten.

13 uur geleden
Mars tegen coronamaatregelen trekt duizenden demonstranten

APELDOORN (ANP) - Naar schatting een paar duizend demonstranten liepen zaterdag in Apeldoorn mee met de mars van Police for Freedom tegen de coronamaatregelen. Vanwege de drukte vroeg de gemeente Apeldoorn aan bezoekers om het centrum te mijden.

13 uur geleden
Hoekstra en Van Rij teleurgesteld over vertrek Omtzigt

DEN HAAG (ANP) - CDA-leider Wopke Hoekstra en interim-partijvoorzitter Marnix van Rij zijn "ontzettend teleurgesteld en geschrokken" dat Pieter Omtzigt het CDA verlaat. Ze schrijven in een verklaring op Twitter dat ze hadden gehoopt op een andere uitkomst.

13 uur geleden