Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grapperhaus: kabinet heeft oog voor grote druk politie

Grapperhaus: kabinet heeft oog voor grote druk politie

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet heeft "natuurlijk" oog voor de grote druk waaronder de politie haar werk op dit moment moet doen. Dat laat een woordvoerder van minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid weten in een reactie op het niet doorgaan van politieacties zondag rond de wedstrijd van Feyenoord tegen Ajax in De Kuip in Rotterdam.

Minister Grapperhaus zal eind van de middag, na het Catshuisoverleg, namens het kabinet extra telefonisch overleg hebben met de vakbonden, staat in de reactie. "Begin deze week stond er al een gesprek met de bonden gepland en ook dit zal doorgang vinden."

De grote druk waaronder de politie op dit moment haar werk moet doen is "een belangrijk onderwerp van de gesprekken", staat in de reactie van Grapperhaus. De gesprekken zullen niet alleen over de cao gaan, maar ook over de werkdruk van de politie en hun wens om met voorrang gevaccineerd te worden tegen corona, gaf politiebond ACP eerder al aan.

Klassieker

Zaterdag werd bekend dat de politiebonden hun achterban hadden voorgesteld om zondag rond de voetbalwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax het werk tijdelijk neer te leggen, onder meer omdat het cao-overleg eerder was geklapt. De staking had tussen 13.00 uur en 15.00 uur moeten gebeuren. De klassieker begint om 14.30 uur.

De gemeente Rotterdam stapte naar de rechter om de politieactie te voorkomen. Tijdens dat kort geding zei voorzitter van de politievakbond ACP Gerrit van de Kamp dat het kabinet heeft toegezegd de cao-onderhandelingen weer voort te zetten. Daarmee is er geen reden meer voor een staking, gaf Van de Kamp aan. De gemeente Rotterdam trok vervolgens het kort geding in.

Meer uit Binnenland

Publiek kan afscheid nemen van fotograaf Erwin Olaf in Westerkerk

AMSTERDAM (ANP) - Mensen die daar behoefte aan hebben kunnen maandagmiddag afscheid nemen van fotograaf Erwin Olaf in de Amsterdamse Westerkerk. Olaf overleed vorige week woensdag onverwacht op 64-jarige leeftijd, enkele weken na een longtransplantatie. In 1996 werd longemfyseem bij hem geconstateerd. Woensdag is in besloten kring zijn afscheid, zo staat te lezen in een rouwadvertentie die zijn familie zaterdag in de Volkskrant plaatste.

2 uur geleden
Centrumzijde westelijke reizigerstunnel Amsterdam Centraal dicht

AMSTERDAM (ANP) - Op station Amsterdam Centraal is vanaf maandagochtend de ingang van de westelijke reizigerstunnel aan de centrumzijde gesloten vanwege werkzaamheden. Aan de IJ-zijde blijft de ingang naar de tunnel wel open. ProRail verwacht dat de verbouwing van de tunnel duurt tot medio 2024, waarna de toegangspoortjes aan de centrumzijde weer opengaan.

2 uur geleden
Burgemeester Halsema wil dat clubs en KNVB maatregelen treffen

AMSTERDAM (ANP) - Het is hoog tijd dat de KNVB en voetbalclubs maatregelen treffen. Dat vindt de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema. Ze reageert zondagavond laat op de ongeregeldheden bij de Johan Cruijff ArenA.

6 uur geleden
Politievakbond ACP: tijd dat clubs en KNVB hard optreden

DEN HAAG (ANP) - Politiebonden ACP en de Nederlandse Politiebond (NPB) roepen op tot maatregelen na de ongeregeldheden zondag bij de Johan Cruijff ArenA. Na de gestaakte wedstrijd Ajax - Feyenoord werden vernielingen aangericht bij de hoofdingang van het stadion en voerde de ME charges uit.

10 uur geleden
Drie aanhoudingen na gestaakte wedstrijd Ajax - Feyenoord

AMSTERDAM (ANP) - Tijdens de ongeregeldheden bij de Johan Cruijff ArenA zondagmiddag na de gestaakte voetbalklassieker Ajax - Feyenoord zijn drie mensen aangehouden. De politie zegt meer aanhoudingen niet uit te sluiten.

10 uur geleden
Politie: orde is hersteld rond Johan Cruijff ArenA

AMSTERDAM (ANP) - Na de gestaakte voetbalklassieker Ajax - Feyenoord zondagmiddag zijn ongeregeldheden uitgebroken en zijn aanhangers van Ajax de hoofdingang van de Johan Cruijff ArenA binnengedrongen. De politie meldt dat inmiddels "de orde is hersteld".

11 uur geleden
Politie zet traangas in bij ongeregeldheden rond ArenA

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft zondag traangas gebruikt om supporters die zich rond de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam hebben verzameld uiteen te drijven. Na de gestaakte wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord verzamelden aanhangers van Ajax zich bij de hoofdingang. Ze riepen leuzen aan het adres van het bestuur en eisten het vertrek van technisch directeur Sven Mislintat, meldt een ANP-verslaggever ter plaatse.

13 uur geleden