Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grapperhaus: kabinet heeft oog voor grote druk politie

Grapperhaus: kabinet heeft oog voor grote druk politie

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet heeft "natuurlijk" oog voor de grote druk waaronder de politie haar werk op dit moment moet doen. Dat laat een woordvoerder van minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid weten in een reactie op het niet doorgaan van politieacties zondag rond de wedstrijd van Feyenoord tegen Ajax in De Kuip in Rotterdam.

Minister Grapperhaus zal eind van de middag, na het Catshuisoverleg, namens het kabinet extra telefonisch overleg hebben met de vakbonden, staat in de reactie. "Begin deze week stond er al een gesprek met de bonden gepland en ook dit zal doorgang vinden."

De grote druk waaronder de politie op dit moment haar werk moet doen is "een belangrijk onderwerp van de gesprekken", staat in de reactie van Grapperhaus. De gesprekken zullen niet alleen over de cao gaan, maar ook over de werkdruk van de politie en hun wens om met voorrang gevaccineerd te worden tegen corona, gaf politiebond ACP eerder al aan.

Klassieker

Zaterdag werd bekend dat de politiebonden hun achterban hadden voorgesteld om zondag rond de voetbalwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax het werk tijdelijk neer te leggen, onder meer omdat het cao-overleg eerder was geklapt. De staking had tussen 13.00 uur en 15.00 uur moeten gebeuren. De klassieker begint om 14.30 uur.

De gemeente Rotterdam stapte naar de rechter om de politieactie te voorkomen. Tijdens dat kort geding zei voorzitter van de politievakbond ACP Gerrit van de Kamp dat het kabinet heeft toegezegd de cao-onderhandelingen weer voort te zetten. Daarmee is er geen reden meer voor een staking, gaf Van de Kamp aan. De gemeente Rotterdam trok vervolgens het kort geding in.

Meer uit Binnenland

Twee opgepakte boeren nog 14 dagen vast, op 13 juli snelrecht

ARNHEM (ANP) - Twee boerendemonstranten uit Oost-Nederland moeten langer in de cel blijven zitten. Dat heeft de rechter-commissaris in Arnhem vrijdag besloten. De twee actieboeren uit Kootwijkerbroek en Harskamp blijven nog veertien dagen vastzitten. Op 13 juli moeten zij bij de rechtbank Zutphen op een snelrechtzitting verschijnen. Een derde actievoerder moet in elk geval nog drie dagen achter de tralies doorbrengen. Drie eerder gearresteerde demonstranten, onder wie een minderjarige verdachte, zijn op vrije voeten gesteld in afwachting van hun rechtszaak.

18 minuten geleden
ANWB meldt drukte op de weg door 'festivalfiles'

DEN HAAG (ANP) - De ANWB meldt dat er vrijdagmiddag een aantal 'festivalfiles' op de wegen staan. In Zeeland is bijvoorbeeld Concert at SEA, waardoor het erg druk is op de N57. De Brouwersdam gaat vanwege dat event in beide richtingen dicht van vrijdag 19.00 uur tot zaterdag 04.00 uur, en ook van zaterdag 09.00 tot zondag 10.00 uur.

32 minuten geleden
Politie stuurt demonstrerende huisartsen weg bij Binnenhof

DEN HAAG (ANP) - Politie heeft vrijdagmiddag demonstrerende huisartsen tegengehouden bij het Binnenhof. De enkele honderden demonstranten die al op het Binnenhof stonden, heeft de politie weggestuurd. Na tien minuten vertrok een deel van de groep in polonaise.

59 minuten geleden
Noodverordening in heel Harderwijk in verband met demonstratie

HARDERWIJK (ANP) - In de hele gemeente Harderwijk geldt vrijdag vanaf 16.00 uur een noodverordening. Dit met het oog op de voor vrijdagavond aangekondigde demonstratie van Nederland in Verzet. Die manifestatie mag doorgaan, heeft burgemeester Harm-Jan van Schaik besloten in overleg met politie en openbaar ministerie.

2 uur geleden
ANWB: houd maandag verkeersinformatie goed in de gaten

DEN HAAG (ANP) - Check maandag vlak voor vertrek de verkeersinformatie, pas eventueel je plan aan en houd er rekening mee dat er iets onderweg kan gebeuren. Dat adviseert de ANWB vrijdag aan weggebruikers, met het oog op de mogelijk forse boerenacties die maandag plaatsvinden.

3 uur geleden
Enquête: brandweer heeft moeite om vrijwilligers te vinden

UTRECHT (ANP) - Een meerderheid van de Nederlandse brandweermensen vindt dat het steeds moeilijker wordt om vrijwilligers te werven. Dat blijkt uit een peiling die het Veiligheidsberaad liet uitvoeren onder ruim 6100 brandweerlieden. Bijna 40 procent geeft aan dat er niet genoeg vrijwilligers gevonden kunnen worden in de eigen regio.

3 uur geleden
Tractoren worden maandag niet getolereerd op snelwegen Schiphol

HAARLEMMERMEER (ANP) - Boeren die maandag rond Schiphol willen demonstreren, kunnen beter niet proberen de snelwegen rond de luchthaven met trekkers te blokkeren. "Een blokkade wordt niet getolereerd", zegt een woordvoerder van de gemeente Haarlemmermeer, waar Schiphol onder valt. Hij zegt dat er in zo'n geval wordt ingegrepen met "voertuigen van de politie en de marechaussee". Hij wijst erop dat tractoren op de snelweg sowieso niet zijn toegestaan.

3 uur geleden