Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grapperhaus: huisfeesten onacceptabel, hard ingrijpen terecht

Grapperhaus: huisfeesten onacceptabel, hard ingrijpen terecht

DEN HAAG (ANP) - Enkele feesten die dit weekend werden gehouden waarbij veel mensen aanwezig waren, zijn "onacceptabel". Dat liet justitieminister Ferd Grapperhaus zondagavond weten. "De burgemeesters en de politie hebben terecht hard opgetreden." Hij doelde op incidenten in Borne, Arnhem en Breda, waar de politie boetes heeft uitgedeeld en mensen heeft aangehouden.

Verder vindt de minister dat mensen zich redelijk goed aan de regels, die de verspreiding van het coronavirus moeten beperken, hebben gehouden. "We kijken terug op een weekend met prachtig weer, waarbij mensen duidelijk de lastige keuze hebben gemaakt zoveel mogelijk thuis te blijven. De mensen die wel naar buiten gingen, hielden zich aan de regels en hielden goed afstand tot elkaar. Tegen die mensen zeg ik: complimenten, we begrijpen hoe moeilijk het is, maar hou dit vast, ook richting het Paasweekend!"

Ook de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad, stelde dat de meeste mensen zich goed hebben gehouden aan de oproepen en maatregelen. Op de zonovergoten zondag, de warmste 5 april ooit, was het in heel het land wel drukker dan zaterdag.

Preventief

Grapperhaus en Bruls refereren aan sommige ingrepen, al dan niet preventief. Er zijn skatebanen gesloten, net als toegangswegen tot stranden, recreatiegebieden en ook naar het Drielandenpunt in Vaals. Ook in de grensgebieden bleef het rustig. In Limburg kwamen enkele mensen uit Duitsland naar Nederlandse woonboulevards en tuincentra, maar dat leiddde volgens hen niet tot noemenswaardige drukte.

De minister en de veiligheidsregio’s hopen dat de steun en medewerking van de bevolking zo blijft tot eind april. Ze beseffen dat er nogal wat wordt gevraagd van de samenleving. "Maar alleen samen kunnen we dit aan. Dit virus moet gestopt worden en hoe minder mensen ziek worden, hoe minder mensen overlijden en we het virus uiteindelijk helemaal kunnen stoppen."

Meer uit Binnenland

Protest op de Dam tegen Geert Wilders

AMSTERDAM (ANP) - Op de Dam in Amsterdam wordt vanaf het middaguur geprotesteerd tegen PVV-leider en verkiezingswinnaar Geert Wilders. De demonstranten willen onder de noemer 'niet mijn premier' naar eigen zeggen hun steun uitspreken voor vrijheid van religie, mensenrechten, klimaatrechtvaardigheid, internationale solidariteit en de democratie.

47 minuten geleden
Fans boos om urenlang wachten op Madonna in Ziggo Dome

AMSTERDAM (ANP) - Op sociale media reageren fans boos en teleurgesteld omdat zij vrijdagavond lang moesten wachten op Madonna. De 65-jarige artiest begon haar optreden in de Ziggo Dome pas tegen 22.30 uur, zo'n anderhalf uur nadat het voorprogramma was afgelopen. Verschillende fans melden dat zij daardoor maar een half uur van het concert konden zien, voordat zij moesten vertrekken om de trein te halen.

2 uur geleden
Ernstig ongeluk bij Neherkade in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - Op de kruising van de Neherkade en de Calandstraat in Den Haag is in de nacht van vrijdag op zaterdag een ernstig ongeluk gebeurd. Dat melden diverse plaatselijke media op X. Twee auto's botsten op elkaar. Er vielen meerdere gewonden, aldus Regio 15.

3 uur geleden
Malik Azmani opnieuw VVD-lijsttrekker voor Europese verkiezingen

BRUSSEL (ANP) - Malik Azmani is opnieuw lijsttrekker voor de VVD bij de Europese verkiezingen in juni. De migratiespecialist en tweede man van de liberale Renew-fractie in het Europees Parlement gaat op voor zijn tweede termijn als Europarlementariër.

5 uur geleden
Gerechtshof: nieuw onderzoek nodig naar viervoudige moord

ZWOLLE (ANP) - De behandeling van het hoger beroep in de viervoudige moord in Enschede ligt voor onbepaalde tijd stil. Het gerechtshof in Zwolle wil meer onderzoek naar anonieme getuigen die zich via het Openbaar Ministerie hebben gemeld.

7 uur geleden
UWV: eigen organisatie keuringsartsen niet de oplossing problemen

AMSTERDAM (ANP) - Het UWV ziet een onafhankelijke medische dienst niet als de oplossing voor de achterstanden die bij de organisatie zijn ontstaan. Dat zegt UWV in een reactie op het voornemen van de keuringsartsen om zich los te maken van uitkeringsinstantie UWV.

10 uur geleden
Advocaten willen nieuw onderzoek naar viervoudige moord

ZWOLLE (ANP) - Advocaten van de twee tot levenslang veroordeelde verdachten voor de viervoudige moord in Enschede in 2018 willen nieuw onderzoek in deze zaak. Ze willen anonieme getuigen horen die zich pas recent via het Openbaar Ministerie hebben gemeld, zeiden ze vrijdag op de zitting bij het hof in Zwolle.

10 uur geleden