Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grapperhaus: horecazaken die open gaan kunnen op boete rekenen

Grapperhaus: horecazaken die open gaan kunnen op boete rekenen

DEN HAAG (ANP) - Horecazaken die volgende week de terrassen openen, in weerwil van de coronaregels, kunnen op een boete rekenen. Dat heeft minister Ferd Grapperhaus (Justitie) vrijdag gezegd.

Een groep van 65 regionale afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) deed deze week een oproep om volgende week terrassen weer te openen. Grapperhaus heeft begrip voor de frustratie van horecaondernemers, maar roept ze toch op de terrassen dicht te houden. "Als mensen in strijd met de maatregelen handelen: ga dat nou niet doen. Dan krijg je eerst een boete, en vervolgens wordt je zaak gesloten. Dan ben je helemaal de verkeerde kant op."

"Die boete maakt het verschil niet meer. Hij kan dreigen met een boete van 4000 euro of welke geldboete dan ook, maar wij hebben alleen maar schulden op dit moment dus dat komt alleen maar op dezelfde berg terecht, " reageert Johan de Vos, die de horecaondernemers met terrasplannen vertegenwoordigt.

Opvallend

De Vos vindt de uitlating van Grapperhaus ook opvallend omdat onder andere de Nederlandse Politiebond sympathie heeft voor de actie. Bovendien pleitten burgemeesters in het Veiligheidsberaad deze week al voor het toestaan van meer buitenactiviteiten, zo stipt hij aan.

Grapperhaus zei wel in gesprek te zijn met KHN om te kijken wat voor plannen er kunnen worden gemaakt voor heropening in de toekomst. Als er dan ruimte is voor versoepeling, kunnen die plannen worden voorgelegd aan het Outbreak Management Team.

Tegelijkertijd wil hij niet "op korte termijn verwachtingen gaan wekken". Als er ruimte was geweest om meer te doen, dan had premier Mark Rutte dat wel aangegeven op de laatste persconferentie, aldus Grapperhaus.

4 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Louis53 1 maand geleden
de kop van een fuhrer van politiestaat Nederland, misselijkmakend wat er allemaal gebeurt, maar vooral niet gebeurt in Den Haag. Idd ontslag zonder wachtgeld wegens incompetentie
JoMePi 1 maand geleden
die Rutte en De Jong en Grappermaker zouden ze een mega boete moeten geven wegens incompetentie en moeten onslaan zonder wachtgeld
sjaco poleij 1 maand geleden
gewoon open gaan ik steun de horeca zaken allemaal anders gaat alles kapot als grapperhaus zelf een fout maakt veranderd hij gewoon de wet hij krijgt zijn geld toch wel het midden en klein bedrijf gewoon open gooien
JoMePi 1 maand geleden
Altijd maar dreigen en vingertje wijzen deze Grappenmaker. ipv een manier te vinden dat de dingen wel kunnen . Maarja zijn eigen bruiloft is achter de rug en hoe de bevolking het oplost zoeken ze maar uit

Meer uit Binnenland

Unieke filmbeelden van Rutger Hauer teruggevonden

AMERSFOORT (ANP) - Onderzoekers hebben tijdens een onderzoek voor een theatercollege over Amersfoort in de Tweede Wereldoorlog oude filmbeelden van de in 2019 overleden acteur Rutger Hauer teruggevonden. Het gaat om een korte film die hij met regisseur Willy Lindwer maakte in 1969 of 1970, tijdens zijn stagejaar aan de Filmacademie.

11 minuten geleden
Kaag: vertrek Smeets onvermijdelijk

DEN HAAG (ANP) - Het was "onvermijdelijk" dat de in opspraak geraakte D66'er Sidney Smeets, die beschuldigd wordt van seksueel grensoverschrijdend gedrag, zich donderdag terugtrok uit de Tweede Kamer. Dat zegt D66-leider Sigrid Kaag.

17 minuten geleden
Advocaat Spong beraadt zich op positie opgestapte Smeets

AMSTERDAM (ANP) - Advocaat Gerard Spong weet niet of het opgestapte Kamerlid Sidney Smeets kan terugkeren bij zijn advocatenkantoor. Smeets is formeel tot 1 mei als strafrechtadvocaat aan het kantoor van Spong verbonden. Hij werd twee weken geleden als Kamerlid van D66 beëdigd, maar legde donderdag zijn functie neer nadat hij in opspraak raakte door beschuldigingen van ongepaste seksuele avances richting minderjarige jongens.

18 minuten geleden
Politie is verbaasd over sms AMBER Alert over petitie

DEN HAAG (ANP) - De politie is verbaasd over het sms-bericht dat AMBER Alert donderdagochtend naar haar gebruikers stuurde, met de vraag om een petitie te ondertekenen die moet voorkomen dat de samenwerking tussen het waarschuwingssysteem en de politie stopt. Volgens de politie maakte AMBER Alert oneigenlijk gebruik van het kanaal, dat bedoeld is voor het opsporen van vermiste kinderen.

29 minuten geleden
'Kom niet naar Amstel Gold Race, kijk thuis op tv'

VALKENBURG (ANP) - De burgemeesters van de Zuid-Limburgse gemeenten Eijsden-Margraten, Maastricht en Valkenburg aan de Geul doen een dringende oproep aan wielerliefhebbers om komend weekend niet naar het heuvelland te komen voor de Amstel Gold Race. De burgemeesters roepen mensen op om thuis te blijven en de race te volgen op televisie of via internet.

55 minuten geleden
De Jonge bereid te kijken naar keuzevrijheid bij AstraZeneca-prik

DEN HAAG (ANP) - Coronaminister Hugo de Jonge is bereid te kijken of mensen die niet in aanmerking komen voor het vaccin van AstraZeneca daar tóch voor kunnen kiezen, als de 60-plussers eenmaal zijn ingeënt. Maar heel enthousiast toonde hij zich donderdag in de Tweede Kamer niet over het idee.

1 uur geleden
Quarantaineplicht ook in buurlanden

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet mikt erop de eerder aangekondigde quarantaineplicht voor reizigers uit landen met een verhoogd risico op een coronabesmetting op 15 mei te laten ingaan. Meer landen hanteren al een quarantaineplicht. Hoe zit dat in de buurlanden?

1 uur geleden