Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grapperhaus: avondklok gaat zaterdag in

Grapperhaus: avondklok gaat zaterdag in

DEN HAAG (ANP) - De avondklok gaat aanstaande zaterdag in en gaat gelden van 21.00 uur tot 04.30 uur. Dat zei minister Ferd Grapperhaus (Justitie) donderdag na afloop van een debat over de coronacrisis.

Het kabinet zette eerder in op een avondklok die om 20.30 uur begint, maar dat stuitte op verzet in de Tweede Kamer. Een aantal partijen stelde voor de avondklok een half uur later te laten ingaan.

In het OMT-advies staat dat de avondklok een afname van de besmettingen van 8 tot 13 procent kan realiseren. Dat de spertijd nu een half uur later ingaat zal volgens de minister maar "een heel klein stukje effect hebben" op dat percentage. "Het zal nu misschien 7 tot 12 procent zijn. Maar ik denk dat het nog steeds een groot effect heeft. Je dwingt mensen om te zeggen ik blijf toch een avond thuis."

Ook zorgminister Hugo de Jonge denkt niet dat een half uur latere ingangstijd een groot probleem is. Het belangrijkste is dat mensen hun gedrag aanpassen. "Uiteindelijk zijn het niet maatregelen die het verschil maken maar is het ons gedrag dat het verschil maakt. Al die maatregelen samen helpen daarbij", aldus De Jonge na afloop van het debat.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

six6shoter2 1 maand geleden
het was beter dat hij eerst zelf zijn zaakjes goed op de rails heeft staan alvorens naar ons te zitten gillen wat wel en wat niet mag, hij had al veel eerder moeten aftreden als wij maar iets fout doen dan kost het of een boete of je bent een z.g. fraudeur en hij komt er zo mee weg, nee ga je schamen je bent ongeloofwaardig geworden
verbrugghe r 1 maand geleden
Een avondklok, maar ik dacht dat de meeste besmettingen binnenhuis plaats vonden????Je kan wel merken dat de minister wel hersenloos aan het worden zijn. ze weten van gekheid niet meer wat ze moeten verzinnen. dit zijn 40-45 praktijken en je vrijheid. En voor de mensen die nog niet wakker zijn en gehersenspoeld WORD WAKKER. De avondklok is niet tijdelijk, de avondklok blijft tot dat hun het uitkomt. het zelfde met de lockdown was ook maar tijdelijk. eerste golf ,tweede golf ,en straks derde golf enz.......tot dat iedereen zijn gedrag heeft veranderd en spelen ze op uit mensen. Weg vrijheid van jullie kinderen en kleinkinderen.

Meer uit Politiek

Jetten: Rutte en andere lijsttrekkers zijn 'lockdownverslaafd'

DEN HAAG (ANP) - D66-fractievoorzitter Rob Jetten, nummer twee op de lijst voor de verkiezingen, vindt dat premier Mark Rutte vastzit aan een "lockdownverslaving". Datzelfde geldt voor de andere partijleiders die zich fel keren tegen het plan van D66 om een 'vaccinatiebewijs' in te voeren, waarmee geprikte mensen meer vrijheden moeten krijgen.

6 uur geleden
Rutte pleit voor snelle formatie met oog op coronacrisis

DEN HAAG (ANP) - Na de verkiezingen voor de Tweede Kamer moet er met het oog op de coronacrisis snel een nieuw kabinet worden geformeerd, aldus VVD-lijsttrekker Mark Rutte in het Radio 1 Journaal.

19 uur geleden
Techondernemer schenkt D66 miljoen euro, PvdD krijgt 3,5 ton

DEN HAAG (ANP) - D66 en Partij voor de Dieren hebben voor hun verkiezingscampagne een gulle gift gekregen van techondernemer en miljardair Steven Schuurman. Aan de PvdD heeft hij deze week 350.000 euro overgemaakt en D66 kan maar liefst 1 miljoen euro bijschrijven op zijn bankrekening. De 45-jarige Schuurman, rijk geworden met onder meer de beursgang van softwarebedrijf Elastic, zegt in dagblad Trouw dat hij met het geld de klimaatplannen van de partijen wil steunen.

1 dag geleden
Linkse partijen: geen kerncentrale in Groningen

DEN HAAG (ANP) - Als er in de toekomst een nieuwe kerncentrale in Nederland komt, moet die niet in Groningen worden gebouwd. Dat vinden GroenLinks, SP en PvdA. De drie partijen dienen donderdag een voorstel in de Tweede Kamer in om deze optie van tafel te halen.

1 dag geleden
Rutte: VVD te veel gezien als partij van de multinational

DEN HAAG (ANP) - De afgelopen regeerperiode is de VVD te veel te boek komen te staan als de partij van de grote bedrijven en multinationals, zegt lijsttrekker en premier Mark Rutte. "Dat is een fout van mij", zegt hij in een gesprek met de Universiteit Twente en de regionale krant Tubantia. Vooral het plan van Rutte om de dividendbelasting af te schaffen heeft bijgedragen aan dit beeld, geeft hij toe. "Het is spectaculair in mijn gezicht ontploft, zoals bekend. Dat is een van de grootste mislukkingen van de afgelopen periode."

1 dag geleden
Grote verschillen tussen gemeenten in ontvangen briefstemmen

DEN HAAG (ANP) - De eerste uitgebrachte briefstemmen stromen binnen bij de gemeenten. In sommige plaatsen is al veel animo om per brief te stemmen, in andere steden moet het nog op gang komen. In Utrecht zijn de afgelopen dagen al 2300 briefstemmen binnen. Dit is bijna 10 procent van het aantal stemgerechtigden van zeventig jaar of ouder.

1 dag geleden
Kandidaat-Kamerlid van Forum verspreidt complottheorieën

DEN HAAG (ANP) - Een kandidaat-Tweede Kamerlid van Forum voor Democratie verspreidt op zijn website en Twitter-account complottheorieën. Ab Kuijer staat op plek 31 op de lijst van de partij van Thierry Baudet en beweert onder meer dat George Soros, Bill Gates en de baas van het World Economic Forum achter de uitbraak van het coronavirus zitten.

1 dag geleden