Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grandslamtoernooi Wimbledon afgelast vanwege coronavirus

Grandslamtoernooi Wimbledon afgelast vanwege coronavirus

LONDEN (ANP/RTR) - Wimbledon gaat dit jaar niet door. Vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus kan deze zomer in Londen niet worden getennist. De organisatie van het grandslamtoernooi gaat niet op zoek naar een andere datum. De volgende editie van Wimbledon is van 28 juni tot en met 11 juli 2021.

Het is voor het eerst in 75 jaar dat Wimbledon niet doorgaat. Het toernooi lag van 1940 tot en met 1945 stil vanwege de Tweede Wereldoorlog.

"Met spijt heeft het hoofdbestuur van de All England Club vandaag besloten dat Wimbledon dit jaar, vanwege bezorgdheid over de volksgezondheid in verband met het coronavirus, niet doorgaat", staat in een verklaring.

Het besluit komt niet onverwacht. Wimbledon was een van de laatste grote evenementen in de zomer waar nog een besluit over genomen moest worden. Nu gaat het vooral nog over het wel of niet doorgaan van de Tour de France.

Roland Garros werd eerder al verplaatst naar het najaar.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Sport

Teambaas Wolff ziet zich wel bij Mercedes blijven

WENEN (ANP) - Teambaas Toto Wolff ziet zich nog wel even bij de Formule 1-stal van Mercedes blijven. "Ik heb het gevoel dat ik nog wel kan bijdragen aan de verdere ontwikkeling van ons in deze sport", zei de Oostenrijker. "Eerst ga ik echter nog heel goed bij mezelf na of ik wel zeker weet dat ik dit ook wil. Het is nog te vroeg voor een beslissing. Maar mijn intentie is doorgaan."

10 uur geleden
Teambaas Wolff: Vettel nog geen topkandidaat voor Mercedes

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse autocoureur Sebastian Vettel is nog geen topkandidaat voor de ploeg van Mercedes voor volgend seizoen in de Formule 1. Teambaas Toto Wolff van de beste formatie in de koningsklasse van de autosport sluit de komst van de viervoudig wereldkampioen niet uit maar omschrijft hem liever als een outsider.

13 uur geleden
Duits voetbal wil meer media in stadion

BERLIJN (ANP) - De overkoepelende organisatie van het voetbal in de Duitse Bundesliga (DFL) wil dat er meer verslaggevers in de stadions worden toegelaten. In verband met de strikte veiligheidsprotocollen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is dit nu slechts beperkt mogelijk. Op de twee hoogste niveau's wordt in Duitsland sinds enige weken weer gespeeld.

15 uur geleden
Topman Carey: nog geen sprintraces in de Formule 1

ENGLEWOOD (ANP/BELGA) - Er zullen geen sprintraces ingevoerd worden op de circuits waar na de verlate start van de Formule 1 twee weekeinden achter elkaar wordt geracet. Dat heeft Formule 1-topman Chase Carey bekendgemaakt.

18 uur geleden
Tennisster Osaka heeft twijfels bij oprechtheid Blackout Tuesday

OSAKA (ANP) - Tennisster Naomi Osaka heeft twijfels bij 'Blackout Tuesday', waarop sporters, clubs en instanties massaal hun socialmedia-accounts op zwart zetten. Dat deden zij dinsdag door een zwart vierkant te plaatsen.

18 uur geleden
'Seizoen NBA moet op 12 oktober voltooid zijn'

NEW YORK (ANP/RTR) - De Amerikaanse basketbalcompetitie NBA moet op 12 oktober voltooid zijn. Dat blijkt uit een rapport dat werd ingezien door ESPN. De finale, gespeeld volgens best-of-seven, wordt normaal gesproken half juni gespeeld.

18 uur geleden
Tribunaal CAS hoort in november atletiekcoach Salazar

LAUSANNE (ANP) - De Amerikaanse atletiekcoach Alberto Salazar zal in november voor een hoorzitting verschijnen bij het internationaal sporttribunaal CAS. De voormalig coach van onder anderen de Nederlandse atlete Sifan Hassan en de Brit Mo Farah vecht een dopingschorsing van vier jaar aan. Hij werd vorig jaar in oktober door het Amerikaanse antidopingbureau Usada gestraft voor het "orkestreren en faciliteren"van doping als hoofdcoach van het Nike Oregon Project.

22 uur geleden