Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gracenote: Nederland vijfde bij Winterspelen met 21 medailles

Gracenote: Nederland vijfde bij Winterspelen met 21 medailles

BEIJING (ANP) - Nederland wint bij de komende Olympische Winterspelen in Beijing 21 medailles. Dat is de verwachting van sportdatabureau Nielsen's Gracenote. Nederland zou met dat aantal uitkomen op de vijfde plaats in de medaillespiegel.

Gracenote gaat uit van twaalf gouden, zes zilveren en drie bronzen plakken. Suzanne Schulting moet de Nederlandse ster van de Spelen worden. De shorttrackster staat in de huidige prognose op vier gouden medailles: de 500, 1000 en 1500 meter en met de aflossingsploeg. Ook de Nederlandse shorttrackmannen komen op de aflossing terug met goud, is de verwachting van Gracenote.

De overige zeven gouden medailles gaan volgens het sportdatabureau naar langebaanschaatsers Kai Verbij (1000 meter), Thomas Krol (1500 meter), Ireen Wüst (1500 meter), Patrick Roest (5000 meter), Irene Schouten (massastart) en de achtervolgingsploegen (mannen en vrouwen).

Noorwegen

Noorwegen voert de verwachte medaillestand aan met 44 plakken, gevolgd door de Russische sporters (38), Duitsland (27) en de Verenigde Staten (24). Zwitserland en Canada staan ook op 21 medailles, maar staan lager dan de Oranje-formatie vanwege minder gouden plakken.

Bij de vorige Winterspelen (Pyeongchang 2018) eindigde Nederland als vijfde met acht gouden, zes zilveren en zes bronzen medailles. Noorwegen bleef Duitsland in de strijd om de koppositie net voor.

Meer uit Sport

Zwemster Schouten verbetert weer Nederlands record op schoolslag

ROTTERDAM (ANP) - Zwemster Tes Schouten heeft vrijdagavond opnieuw haar eigen Nederlands record op de 200 meter schoolslag (langebaan) verbeterd. In de finale van Rotterdam Qualification Meet (RQM) zwom Schouten een tijd van 2.23,67.

7 minuten geleden
Audi bouwt Formule 1-fabriek voor 300 werknemers

NEUBURG (ANP) - Audi maakt werk van zijn intrede in de Formule 1 in 2026. De Duitse autofabrikant bouwt in Neuburg aan een complex van 3000 vierkante meter waar de motor voor de Formule 1-wagens zullen worden getest en ontwikkeld. Er werken momenteel al meer dan tweehonderd mensen aan het Formule 1-project van Audi, medio 2023 zullen dat er driehonderd zijn.

3 uur geleden
Miljoenen euro's extra voor bestrijden doping in wielrennen

AIGLE (ANP) - Er komen miljoenen euro's extra bij om doping in het wielrennen te bestrijden. De internationale wielrenunie UCI kondigde een verhoging van het budget aan met 35 procent. In 2023 komt er 1,5 miljoen euro bij, het jaar erna 2,4 miljoen euro. Aan het einde van 2024 zal het jaarlijkse antidopingbudget 10 miljoen euro bedragen.

4 uur geleden
Grote Prijs van China in de Formule 1 gaat ook in 2023 niet door

LONDEN (ANP) - De Grote Prijs van China in de Formule 1 gaat ook in 2023 niet door. De race op het Shanghai International Circuit is geschrapt vanwege de aanhoudende moeilijkheden door de coronapandemie, meldt de Formule 1. De race stond gepland voor 16 april, maar wordt voor het vierde jaar op rij niet gehouden.

7 uur geleden
Zwemster Schouten verbetert eigen Nederlands record op schoolslag

ROTTERDAM (ANP) - Zwemster Tes Schouten heeft in Rotterdam bij de kwalificatiewedstrijden voor de WK langebaan haar eigen Nederlands record op de 200 meter schoolslag verbeterd. De 21-jarige Zuid-Hollandse zwom in de series een tijd van 2.23,93 minuten. Daarmee dook ze ruim onder haar oude toptijd van 2.26,13 die ze in februari van dit jaar in Amsterdam had gezwommen.

8 uur geleden
Gewichthefbond moet Kuworge alsnog inschrijven voor WK

ASSEN (ANP) - De Nederlandse gewichthefbond NGB moet Enzo Kuworge alsnog inschrijven voor de WK gewichtheffen van volgende week in Bogotá. Kuworge won het kort geding dat hij had aangespannen tegen de bond, waarin hij eiste dat hij alsnog zou kunnen meedoen aan het wereldtiteltoernooi.

1 dag geleden
IndyCar-kampioen Palou nieuwe reservecoureur F1-team McLaren

SURREY (ANP) - Alex Palou is de nieuwe reserverijder van het Formule 1-team van McLaren. De 25-jarige Spanjaard gaat die rol combineren met zijn optreden in de Amerikaanse IndyCar Series. Daar werd hij vorig jaar kampioen.

1 dag geleden