Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gouweleeuw scoort voor winnend Augsburg

Gouweleeuw scoort voor winnend Augsburg

AUGSBURG (ANP) - Mede dankzij een doelpunt van aanvoerder Jeffrey Gouweleeuw heeft FC Augsburg de tweede overwinning van het seizoen geboekt in de Bundesliga. Tegen streekgenoot VfB Stuttgart werd het liefst 4-1. Augsburg, zestiende, heeft daardoor nog maar 1 punt achterstand op Stuttgart dat ook pas twee keer won.

Centrale verdediger Gouweleeuw zette zijn ploeg in de 53e minuut op een 2-1-voorsprong in zijn 150e officiële optreden voor de club. Voor de oud-speler van Heerenveen en AZ was het zijn vierde treffer in al die jaren in de Bundesliga. Voor rust had Chris Führich de gasten uit Stuttgart al na 7 minuten op voorsprong gezet, de Brit Reece Oxford maakte na een halfuur gelijk.

Florian Niederlechner en de IJslander Alfred Finnbogason (eveneens ex-Heerenveen) zorgden in de laatste 20 minuten voor de ruime marge.

Meer uit Voetbal

FC Utrecht huurt linksbuiten Cathline van Franse FC Lorient

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht heeft vleugelspeler Yoann Cathline aan de selectie toegevoegd. De club huurt de 22-jarige Franse linksbuiten komend seizoen van FC Lorient uit Frankrijk en heeft ook een optie tot koop genomen.

2 uur geleden
Vitesse komt 6 miljoen euro tekort voor sluitende begroting

ARNHEM (ANP) - Vitesse heeft een tekort van 6 miljoen euro voor een sluitende begroting. Dat is volgens algemeen directeur ad interim, Edwin Reijntjes, de reden dat de club uit Arnhem tot 31 juli uitstel heeft gekregen om een begroting in te dienen bij de beroepscommissie van de KNVB.

3 uur geleden
Ajax legt 18-jarige verdediger Janse langer vast

AMSTERDAM (ANP) - Ajax heeft verdediger Dies Janse vastgelegd tot 30 juni 2028, met een optie voor nog een jaar. De 18-jarige verdediger had in Amsterdam nog een verbintenis tot medio 2026.

5 uur geleden
FC Twente begint met uitwedstrijd tegen Salzburg op 6 augustus

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente begint het tweeluik van Red Bull Salzburg in de derde voorronde van de Champions League met de uitwedstrijd in Oostenrijk op 6 augustus. Een week later op dinsdag is de returnwedstrijd in Enschede, zo heeft de UEFA bekendgemaakt.

5 uur geleden
Voetballer Dallinga verruilt Toulouse voor Bologna

BOLOGNA (ANP) - De Nederlandse voetballer Thijs Dallinga verruilt Toulouse voor Bologna. De Italiaanse club maakte niet bekend tot wanneer het contract van de 23-jarige aanvaller loopt. De enkelvoudig international volgt bij Bologna landgenoot Joshua Zirkzee op, die naar Manchester United is vertrokken.

5 uur geleden
Scheidsrechter Dieperink al vroeg in actie op Spelen Parijs

PARIJS (ANP) - Voor voetbalscheidsrechter Rob Dieperink beginnen de Olympische Spelen woensdag al, twee dagen voor de openingsceremonie in Parijs.

6 uur geleden
Van der Laan in raad van commissarissen voetbalclub Sparta

ROTTERDAM (ANP) - Jeanet van der Laan is benoemd als lid van de raad van commissarissen van voetbalclub Sparta. De oud-voetbalinternational en voormalig lid van de Tweede Kamer slaagde er twee maanden geleden niet in om voorzitter van de KNVB te worden.

8 uur geleden