Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gouverneur Rio de Janeiro besmet met coronavirus

Gouverneur Rio de Janeiro besmet met coronavirus

RIO DE JANEIRO (ANP) - De gouverneur van de Braziliaanse staat Rio de Janeiro, Wilson Witzel, is besmet geraakt met het coronavirus. Dat maakte Witzel dinsdag bekend in een video die hij op Twitter plaatste.

In de video zegt de gouverneur dat hij zich vanaf vrijdag onwel voelde en symptomen van het virus had. "Vandaag kwam de test positief terug. Godzijdank voel ik me beter en zal ik blijven werken terwijl ik het advies van mijn arts opvolg", aldus Witzel.

De gouverneur van Rio is een van de meest prominente tegenstanders van de oproepen die president Jair Bolsonaro deed om de coronamaatregelen in Brazilië te versoepelen. In grote delen van het land zijn lockdown-maatregelen ingesteld om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

In Brazilië zijn ruim 25.000 besmettingen van het virus bekend en zijn 1532 patiënten overleden. Rio de Janeiro is een van de zwaarst getroffen staten.

Meer uit Buitenland

Japan vervangt beschadigd scherm tegen overlastgevende toeristen

FUJIKAWAGUCHIKO (ANP/AFP) - De Japanse plaats Fujikawaguchiko vervangt een kapot scherm dat overlast moet tegengaan van toeristen die foto's maken van de bekende berg Fuji. Nadat het zwarte doek vorige week was opgehangen, werden al snel ongeveer tien gaten in het doek geprikt.

1 uur geleden
China betuigt steun aan Hongkong in zaak rond veiligheidswet

BEIJING (ANP/AFP) - China heeft steun aan de Hongkongse autoriteiten betuigd, nadat in Hongkong veertien personen schuldig zijn bevonden aan het overtreden van de internationaal omstreden veiligheidswet. Het proces draait om het houden van onofficiële voorverkiezingen voor de prodemocratische oppositie in 2020.

1 uur geleden
Spaans parlement neemt amnestiewet Catalaanse separatisten aan

MADRID (ANP/AFP) - De Spaanse Tweede Kamer heeft zoals verwacht met een kleine meerderheid definitief ingestemd met een amnestiewet. Met de wet wordt amnestie verleend aan separatisten die betrokken waren bij een onwettige poging Catalonië in 2017 af te scheiden van de rest van Spanje.

2 uur geleden
2023 was een na warmste jaar ooit gemeten in Spanje

MADRID (ANP) - Spanje beleefde vorig jaar het op een na warmste jaar sinds het begin van de metingen in 1961. Dat maakte de Spaanse weerdienst Aemet donderdag bekend. In 2023 kwam de gemiddelde temperatuur uit op 15,2 graden. Dat is 1,2 graden hoger dan normaal. Alleen in recordjaar 2022 was het nog warmer.

2 uur geleden
Grote nieuwszender Zuid-Afrika voorspelt verlies meerderheid ANC

KAAPSTAD/MIDRAND (ANP/RTR) - De Zuid-Afrikaanse nieuwszender eNews Channel Africa voorspelt dat het Afrikaans Nationaal Congres (ANC) in de parlementsverkiezingen van woensdag de meerderheid in het parlement kwijt is geraakt. Na dertig jaar de politiek met een ruime parlementaire meerderheid te hebben gedomineerd, zou het ANC van 57,5 procent van de stemmen vijf jaar geleden terugvallen op ergens tussen de 40 en 45 procent van de stemmen nu.

3 uur geleden
Klimaatdenktank: overheden verwachten te veel van verwijdering CO2

BERLIJN (ANP) - Veel landen vertrouwen in hun klimaatplannen te veel op toekomstige mogelijkheden om CO2 uit de atmosfeer te halen. Daarmee brengen ze het veiligstellen van het belangrijkste doel, de opwarming van de aarde onder de 1,5 graden houden, in gevaar. Die conclusie trekt de wetenschappelijke denktank Climate Action Tracker (CAT) na een analyse van het klimaatbeleid van grote uitstoters, waaronder de VS, China en de Europese Unie.

3 uur geleden
Human Rights Watch na uitspraak Hongkong: democratie geen misdaad

HONGKONG (ANP/RTR/AFP) - Human Rights Watch heeft kritiek geuit op de Hongkongse rechtszaak waarin veertien mensen schuldig zijn bevonden aan "staatsondermijnende activiteiten" na het houden van officieuze voorverkiezingen voor de prodemocratische oppositie. "Democratie is geen misdaad", aldus de mensenrechtenorganisatie.

6 uur geleden