Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gouverneur Nevada boos op Trump om verkiezingsbijeenkomst

Gouverneur Nevada boos op Trump om verkiezingsbijeenkomst

HENDERSON (ANP/BLOOMBERG) - De gouverneur van de Amerikaanse staat Nevada beschuldigt Donald Trump ervan levens in gevaar te hebben gebracht met "roekeloze en egoïstische acties" door een indoorverkiezingsbijeenkomst te houden in Henderson, Nevada.

De bijeenkomst werd zondag in het magazijn van een bedrijf gehouden, nadat de luchthavenautoriteit in het nabijgelegen Las Vegas plannen had afgewezen om een ​​buitenhangar te gebruiken. Reden was dat staatsvoorschriften bijeenkomsten van meer dan 50 mensen verbieden.

Trump verdedigde zijn besluit om het evenement te houden en vertelde de aanwezigen dat hij meerdere "externe sites" niet mocht gebruiken en suggereerde dat politieke motieven daarbij een rol zouden hebben gespeeld. "We hadden vijf locaties, allemaal buitenlocaties zoals gisteravond. Een geweldige heer die eigenaar is van dit gebouw zei: weet je wat, wat ze doen is echt oneerlijk. Je kunt mijn gebouw gebruiken", zei de president.

Belediging

De gouverneur van Nevada, Democraat Steve Sisolak, heeft ontkend dat zijn kantoor rechtstreeks tussenbeide kwam om de buitenbijeenkomsten te annuleren. Maar zondag tweette hij dat de president "lijkt te zijn vergeten dat dit land nog steeds middenin een wereldwijde pandemie zit".

"Dit is een belediging voor elke inwoner van Nevada die de richtlijnen heeft gevolgd en offers heeft gebracht", zei Sisolak. "Het is ook een directe bedreiging voor alle recente vooruitgang die we hebben geboekt en kan ons mogelijk terugwerpen." Hij stelde dat de acties van Trump "talloze levens in gevaar brengen."

Volgens medewerkers van Trumps campagne werd de temperatuur van iedere bezoeker gemeten voordat die naar binnen mocht, kregen ze desinfectiemiddel voor hun handen en een mondkapje. De meerderheid van de aanwezigen besloot echter geen masker te dragen.

Meer uit Buitenland

Harvard-bestuurder biedt excuses aan om antisemitismerel

CAMBRIDGE (ANP/AFP) - De bestuurder van de prestigieuze Harvard University, Claudine Gay, heeft publiekelijk excuses aangeboden voor opmerkingen die ze maakte in het Amerikaanse Congres en die in de VS werden beschouwd als antisemitisch. "Het spijt me", zei Gay tegen universiteitskrant Harvard Crimson. "Woorden doen ertoe", gaf de bestuurder toe.

58 minuten geleden
Amerikaanse acteur Ryan O'Neal (82) overleden

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse acteur Ryan O'Neal is op 82-jarige leeftijd overleden. Dat nieuws heeft zijn zoon Patrick gedeeld via Instagram. In 2001 werd bij O'Neal een vorm van leukemie vastgesteld. O'Neal was bekend van zijn rollen in onder meer Love Story, Paper Moon en What's Up, Doc? Bij het grote publiek werd hij vooral bekend door zijn rol als Rodney Harrington in de soap Peyton Place.

3 uur geleden
Verenigde Staten verwerpen onmiddellijk bestand in Gazastrook

NEW YORK (ANP/RTR/AFP) - De Verenigde Staten hebben een voorstel voor een onmiddellijk bestand in de Gazastrook verworpen tijdens een stemming hierover in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. Washington gebruikte zijn veto om de oproep te blokkeren. Groot-Brittannië onthield zich, de overige dertien leden waren voor.

5 uur geleden
Zes tieners veroordeeld voor hun rol bij onthoofding leraar Paty

PARIJS (ANP/AFP/DPA) - Een Franse rechtbank heeft zes tieners veroordeeld voor hun betrokkenheid in 2020 bij de spraakmakende radicaalislamitische aanslag op de Franse leraar Samuel Paty. De 47-jarige docent werd onthoofd door een Russische moslim die door de politie werd doodgeschoten. De ex-leerlingen kregen celstraffen opgelegd, uiteenlopend van zes maanden (uitgevoerd met elektronische enkelband) voor één scholier tot achttien maanden voorwaardelijk voor een meisje dat leugens over Paty had verteld, melden Franse media.

6 uur geleden
Lichte vooruitgang op klimaattop, maar het gaat traag

DUBAI (ANP) - Na een week van gesprekken lijkt op de klimaattop in Dubai enige vooruitgang te zien, maar over het algemeen gaan de onderhandelingen nog traag. Vrijdag publiceerden de organisatoren een nieuw concept van de eindtekst waarmee COP28 afgesloten zou moeten worden. Daarin staan ferme opties genoemd om fossiele brandstoffen uit te faseren. Dat is best bijzonder: bij eerdere toppen zijn landen het hier nog nooit over eens geworden. Maar een gelopen race is de klimaattop allerminst, het kan er ook op uitdraaien dat er niets in de eindtekst komt over uitfasering van fossiele brandstoffen.

9 uur geleden
Guterres dringt in VN-Veiligheidsraad aan op wapenstilstand Gaza

NEW YORK (ANP/RTR) - VN-topman António Guterres heeft in de VN-Veiligheidsraad verklaard dat hij wil dat de raad zich inzet voor een staakt-het-vuren om humanitaire redenen in de Gazastrook. De vijftien lidstaten stemmen vrijdag nog over een resolutie waarin wordt opgeroepen tot een dergelijk bestand.

10 uur geleden
Radicaal-rechtse politica Le Pen voor de rechter om verduistering

PARIJS (ANP/AFP/BELGA) - De Franse radicaal-rechtse politica Marine Le Pen, haar partij Rassemblement National (RN) en 26 handlangers komen voor de rechter omdat ze worden verdacht van verduistering van Europees overheidsgeld tussen 2004 en 2016. Dat hebben twee onderzoeksrechters besloten, meldt justitie in Parijs.

11 uur geleden