Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gouverneur Hawaï verwacht tot 20 nieuwe doden per dag na bosbrand

Gouverneur Hawaï verwacht tot 20 nieuwe doden per dag na bosbrand

LAHAINA (ANP) - Hulpploegen die op zoek zijn naar slachtoffers van bosbranden in Maui kunnen nog eens "tien tot twintig mensen per dag" vinden, zegt gouverneur Josh Green van de Amerikaanse staat Hawaï. Zondagavond lokale tijd stond het dodental volgens de politie op 96.

"Er zullen nog meer dodelijke slachtoffers bekend worden", vertelde Green aan CBS News. "Het vuur was zo heet dat het moeilijk is om iemand te herkennen."

Vorige week dinsdag braken op het eiland minstens drie grote branden uit, die werden aangewakkerd door orkaanwinden. De historische badplaats Lahaina werd grotendeels in de as gelegd. Volgens lokale autoriteiten van Maui zijn de branden grotendeels onder controle. Alleen in delen van het noorden van het eiland en in Lahaina wordt nog geblust.

Het dodental overtreft nu al dat van een tsunami in 1960 waarbij 61 doden vielen. Daarmee zijn de branden de dodelijkste natuurramp op de eilandengroep sinds Hawaï in 1959 toetrad tot de Verenigde Staten.

Meer uit Buitenland

Macron spreekt voor het eerst met pers sinds verkiezingen

PARIJS (ANP) - De Franse president Emmanuel Macron gaat dinsdag om 20.10 uur in gesprek met de pers. Dat is de eerste keer sinds de parlementsverkiezingen op 7 juli werden afgerond, aldus Franse media.

1 uur geleden
Harris houdt eerste campagnebijeenkomst in Milwaukee

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris houdt dinsdag haar eerste campagnebijeenkomst. Deze vindt plaats in de stad Milwaukee.

1 uur geleden
Colombiaans verbod op stierenvechten treedt in werking

BOGOTA (ANP/AFP) - De Colombiaanse president Gustavo Petro heeft de eerder opgestelde wet die stierenvechten verbiedt, in werking gezet. Hij zei blij te zijn dat het doden van dieren als vermaak niet meer is toegestaan. Stierenvechten was eerder in de wet verankerd als cultureel erfgoed.

2 uur geleden
Bijna 2600 arrestaties tijdens protesten Bangladesh

DHAKA (ANP/AFP) - In Bangladesh zijn bijna 2600 arrestaties verricht tijdens de recente protesten in het land, meldt persbureau AFP na een telling. Jongeren gaan er al weken de straat op om hun ongenoegen te uiten over de herinvoering van een systeem dat overheidsbanen reserveert voor bepaalde groepen.

2 uur geleden
Bijna 160 doden door aardverschuivingen in Ethiopië

ADDIS ABEBA (ANP/RTR/AFP) - Het dodental na twee aardverschuivingen in het zuiden van Ethiopië is opgelopen naar 157, meldt een regeringsfunctionaris. Eerder was al duidelijk geworden dat tientallen mensen waren overleden.

3 uur geleden
Hamas en Fatah tekenen samen verklaring met oproep tot eenheid

BEIJING (ANP/AFP) - Afgevaardigden van de Palestijnse beweging Hamas en de partij Fatah hebben samen met andere Palestijnse groeperingen een overeenkomst en oproep voor nationale eenheid ondertekend. De Palestijnse partijen hebben op uitnodiging van China met elkaar gesproken in Beijing.

4 uur geleden
Japanner omgekomen in Oekraïne die voor Rusland vocht

KYIV (ANP/AFP) - In Oekraïne is vorige maand mogelijk voor de eerste keer een Japanse staatsburger omgekomen terwijl hij er aan de zijde van Rusland vocht, heeft de Japanse regering dinsdag bekendgemaakt.

6 uur geleden