Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gouverneur DeSantis: geen meewerking uitleveringsverzoek Trump

Gouverneur DeSantis: geen meewerking uitleveringsverzoek Trump

PALM BEACH (ANP) - In een reactie op de aanklacht door een grand jury in Manhattan tegen Donald J. Trump, noemt Trumps rivaal en gouverneur van Florida Ron DeSantis de aanklacht "on-Amerikaans". Hij zei verder dat hij "niet zal meewerken aan een uitleveringsverzoek gezien de twijfelachtige omstandigheden" rond de aanklacht, die hij onderdeel noemt van een "politieke agenda".

Trump is door een grand jury in New York aangeklaagd na een onderzoek naar zwijggeld betaald aan pornoster Stormy Daniels. Trump noemt de aanklacht 'een heksenjacht'. "Dit is politieke vervolging en inmenging in verkiezingen op het hoogste niveau in de geschiedenis", aldus Trump.

Hij spreekt over zichzelf als "een volledig onschuldig persoon" die aangeklaagd wordt in wat hij een "daad van flagrante verkiezingsinmenging" noemt. Verder stelt hij dat "deze heksenjacht een enorm averechts effect zal hebben op Joe Biden".

Meer uit Buitenland

VN-mensenrechtenkantoor: Israël beperkt nog steeds hulp aan Gaza

GENÈVE (ANP/RTR) - Israël gaat door met de "onwettige" beperkingen op de humanitaire hulpverlening voor de Gazastrook, stelt het mensenrechtenkantoor van de Verenigde Naties. Israël en de Verenigde Staten beweren dat de omvang van de goederenstroom is toegenomen, maar volgens VN-agentschappen is dit niet voldoende.

1 uur geleden
Oorlogskabinet Israël weer bijeen om aanpak Iran te bespreken

JERUZALEM (ANP/RTR) - Het Israëlische oorlogskabinet komt dinsdag bijeen. Er wordt dan opnieuw overlegd over hoe gereageerd moet worden op de grote Iraanse drone- en raketaanval van afgelopen weekend, zegt een ingewijde tegen Reuters.

1 uur geleden
Denen in actie om kunst te redden uit brandende beurs Kopenhagen

KOPENHAGEN (ANP/RTR) - In Denemarken worden verwoede pogingen gedaan om kunst en historische voorwerpen te redden uit het brandende historische beursgebouw in Kopenhagen. De hulpdiensten, werknemers van de Kamer van Koophandel en passanten helpen bij het wegdragen van schilderijen en andere werken.

2 uur geleden
Zelensky: grote energiecentrale verwoest door tekort aan raketten

KYIV (ANP) - Oekraïne stond machteloos bij een Russische aanval op een belangrijke energiecentrale door een tekort aan luchtafweerraketten. Dat zegt president Volodymyr Zelensky in een interview met een Amerikaanse zender PBS.

2 uur geleden
Hoogste temperatuur ooit gemeten in Mexico-Stad

MEXICO-STAD (ANP) - In Mexico-Stad is een meer dan 25 jaar oud temperatuurrecord gebroken. Op maandag werd in de Mexicaanse hoofdstad een temperatuur van 34,2 graden gemeten op het weerstation van Tacubaya. Het vorige record stond op 33,9 graden en werd op 9 mei 1998 gemeten.

3 uur geleden
VK komt met wetgeving tegen seksuele deepfakes

LONDEN (ANP) - De Britse regering gaat het maken van seksuele deepfakes criminaliseren. Het wordt strafbaar om zo'n expliciete digitale kopie van een persoon te maken zonder dat die toestemming heeft gegeven.

3 uur geleden
'Held' van dodelijke steekpartij Sydney mag in Australië blijven

SYDNEY (ANP) - Een Fransman die een heldenstatus kreeg na een dodelijke steekpartij in Sydney, mag in Australië blijven. Damien Guerot krijgt volgens zijn advocaat een permanente verblijfsstatus, bericht omroep ABC.

4 uur geleden