Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Goudprijs zet opmars voort en gaat opnieuw naar record

Goudprijs zet opmars voort en gaat opnieuw naar record

SINGAPORE (ANP/BLOOMBERG) - De goudprijs is maandag naar een record gestegen. Er is meer vraag naar goud door de verwachting dat een renteverlaging in de Verenigde Staten niet lang meer op zich laat wachten. Ook de vele onrust in de wereld van de laatste tijd en een flinke vraag vanuit China stuwen de waarde van goud.

Op de goudmarkt steeg de prijs van goud maandag in de loop van de ochtend met 1,6 procent ten opzichte van de slotkoers van Witte Donderdag naar 2265,73 dollar per troy ounce (31,1 gram). Daarmee zette de opmars van de voorgaande weken door. Vorige maand steeg de goudprijs al voor het eerst naar meer dan 2200 dollar per troy ounce.

Volgens een deskundige van ING lijkt de markt er steeds meer van overtuigd dat de Amerikaanse centrale bank in juni begint met het verlagen van de rente. De toenemende speculaties over renteverlagingen verzwakken de dollar en daardoor wordt goud goedkoper voor handelaren met andere valuta's. De vraag naar het edelmetaal stijgt om die reden en dat duwt de prijs omhoog.

Door de oorlog in Oekraïne en de strijd tussen Israël en Hamas zoeken veel beleggers daarnaast naar investeringen die worden gezien als veilig, zoals goud. Verder heeft de Chinese centrale bank aanzienlijke hoeveelheden van het edelmetaal aan zijn reserves toegevoegd. Ook is het kopen van goud tamelijk populair geworden onder vermogende jongere Chinezen.

Meer uit Financieel

Amerikaanse banken profiteren van herstel zakenbankieren

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse banken Morgan Stanley en Bank of America hebben in het afgelopen kwartaal geprofiteerd van een herstel in zakenbankieren, het adviseren bij fusies en overnames, het begeleiden van beursgangen en de handel in aandelen en obligaties.

1 dag geleden
Autoproducent Tesla werft opnieuw personeel na grote ontslagronde

AUSTIN (ANP) - De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's Tesla is van plan bijna achthonderd nieuwe werknemers aan te nemen, slechts drie maanden nadat topman Elon Musk de grootste reeks ontslagen in de geschiedenis van het bedrijf abrupt had aangekondigd. De functies verschenen de afgelopen weken gestaag op de carrièrepagina van Tesla, meldt persbureau Bloomberg op basis van een eigen analyse.

1 dag geleden
Activistische druk op eigenaar datingapp Tinder groeit

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De eigenaar van datingapp Tinder staat onder steeds grotere druk om de prestaties te verbeteren. De activistische belegger Starboard Value heeft namelijk een belang genomen in Tinder-eigenaar Match Group. Het is de derde activistische belegger die dit jaar in Match is gestapt om aan te dringen op verbetering.

1 dag geleden
Nederland exporteert meer bloemen naar Oost-Europa

ZOETERMEER (ANP) - De Nederlandse export van bloemen is in de eerste helft van 2024 met 5 procent gegroeid tot een waarde van 2,5 miljard euro, meldt de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB). In het eerste kwartaal bleef het aantal verkochte bloemen nog vrijwel onveranderd ten opzichte van een jaar geleden. Volgens VGB-directeur Matthijs Mesken lijkt vooral de afzet naar Oost-Europese landen de groeimotor van de sector te zijn.

1 dag geleden
Samenwerking Yara en PepsiCo voor duurzamer geteelde snacks

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse frisdrank- en snackproducent PepsiCo heeft een deal gesloten met kunstmestproducent Yara International om boeren in Europa duurzamer te laten produceren. Daarbij gaat Yara duurzamere voedingsstoffen voor gewassen aan boeren leveren, die de aardappelen en andere gewassen vervolgens verkopen aan PepsiCo. De meststoffen komen voor een deel uit de Nederlandse kunstmestfabriek van Yara in Zeeuws-Vlaanderen.

1 dag geleden
Tonnen boete voor Kruidvat voor heimelijk volgen websitebezoekers

DEN HAAG (ANP) - De eigenaar van drogisterijketen Kruidvat heeft een boete van 600.000 euro gekregen voor privacyschendingen. Het bedrijf volgde het internetgedrag van bezoekers van de site Kruidvat.nl namelijk zonder dat deze mensen dat wisten. Daarmee verwerkte Kruidvat-moederbedrijf AS Watson deze persoonlijke gegevens onrechtmatig.

1 dag geleden
Cartier-eigenaar Richemont ziet Chinese verkopen met kwart dalen

GENÈVE (ANP/BLOOMBERG) - Het Zwitserse luxeconcern Richemont, bekend van dure merken als Chloé en Cartier, heeft last van een dalende vraag in China door een haperende economie. In het afgelopen kwartaal daalden de verkopen in China met 27 procent, maakte het bedrijf bekend. Richemont wijt de daling aan een laag consumentenvertrouwen onder Chinezen.

2 dagen geleden