Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Goudenmedaillewinnaars geridderd in Sportcampus Zuiderpark

Goudenmedaillewinnaars geridderd in Sportcampus Zuiderpark

DEN HAAG (ANP) - Alle nieuwe goudenmedaillewinnaars deze Olympische Spelen in Tokio zijn dinsdagmiddag tijdens een ceremonie in Sportcampus Zuiderpark in Den Haag geridderd. Hockeysters Eva de Goede en Lidewij Welten zijn bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Sporters Sifan Hassan, Matthijs Büchli, Roy van den Berg, Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland, Shanne Braspennincx, Niek Kimmann, Sanne Koolen, Malou Pheninckx, Laurien Leurink, Xan de Waard, Marloes Keetels, Felice Albers, Maria Verschoor, Caia van Maasakker, Frederique Matla, Pien Sanders, Laura Nunnink, Lauren Stam, Josine Koning, Margot van Geffen, Koen Metsemakers, Abe Wiersma, Tone Wieten, Dirk Uittenbogaard, Kiran Badloe zijn benoemd tot ridders in de Orde van Oranje-Nassau. Ook Alyson Annan, de bondscoach van het vrouwelijke hockeyteam, heeft de onderscheiding gekregen. Annemiek van Vleuten was ooit al geridderd en kreeg een beeldje. Omdat De Goede en Welten ook dat 'Chapeaubeeldje' al hadden, zijn zij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

De sporters die een gouden plak hebben behaald mochten het podium betreden, waarna zij van demissionair staatssecretaris Paul Blokhuis het lintje kregen. Wielrenner Matthijs Büchli was nog in Japan, bij zijn geblesseerde vriendin. Hij was erbij via een liveverbinding en krijgt zijn lintje later.

Topsportland

"Nog nooit hebben we zoveel medailles behaald", stelde staatssecretaris Blokhuis. "We kunnen ons met recht een topsportland noemen. Ik wil jullie namens het kabinet en Nederland bedanken voor dit mooie resultaat."

TeamNL won op de Olympische Spelen van Tokio 36 medailles, waarvan tien gouden, twaalf zilveren en veertien bronzen medailles. De medaillewinnaars gaan door naar Paleis Noordeinde in Den Haag, waar ze worden ontvangen door koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Meer uit Binnenland

Zomertijd ingegaan, veel mensen hebben uur minder slaap

DEN HAAG (ANP) - De zomertijd is ingegaan en dus is de klok om 02.00 uur vooruitgegaan naar 03.00 uur. Voor veel mensen betekent dat een uur minder slaap.

1 uur geleden
Drie gewonden door mishandeling in Gouda

GOUDA (ANP) - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie gewonden gevonden in een woning aan de Bockenbergstraat in Gouda. Ze zouden rond 00.30 uur zijn mishandeld op de Lazaruskade in de Zuid-Hollandse plaats, laat een woordvoerder van de politie weten. Alle slachtoffers zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Hoe erg ze er aan toe zijn, kon de voorlichter niet zeggen.

1 uur geleden
Meerdere gewonden door vechtpartij in Leeuwarden

LEEUWARDEN (ANP) - Meerdere mensen zijn zaterdagavond gewond geraakt door een vechtpartij in Leeuwarden. De politie heeft twee verdachten aangehouden bij het incident dat rond 22.45 plaatsvond op De Hooidollen in de Friese hoofdstad. Ze zijn naar het politiebureau gebracht en worden verhoord.

3 uur geleden
Op één na alle aangehouden demonstranten XR weer vrij

EINDHOVEN (ANP) - Bijna alle activisten van Extinction Rebellion (XR) die aangehouden werden op Eindhoven Airport zitten niet meer vast. Dat meldt een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee. Zaterdagmiddag hielden politie en marechaussee 104 activisten aan omdat ze op verboden terrein waren. 103 van hen zijn weer op vrij voeten.

6 uur geleden
Zomertijd gaat in, klok moet uur vooruit

DEN HAAG (ANP) - De klok moet een uur vooruit worden gezet, want in de nacht van zaterdag op zondag gaat de zomertijd weer in. Om 02.00 uur gaat de klok een uur vooruit naar 03.00 uur.

10 uur geleden
Schapenhouder: wolf doodde 21 schapen in twee dagen in Renkum

RENKUM (ANP) - Op de Renkumse Heide zijn in de afgelopen twee nachten 21 schapen gedood. Dat bevestigt een van de houders van de getroffen schaapskudde na berichtgeving door regionale media. Schapenhoudster Ellen van der Zweep is ervan overtuigd dat een wolf de dader is.

10 uur geleden
Ruim honderd klimaatactivisten aangehouden op Eindhoven Airport

EINDHOVEN (ANP) - De Koninklijke Marechaussee heeft zaterdag 104 klimaatactivisten van Extinction Rebellion (XR) aangehouden op Eindhoven Airport, laat een woordvoerder weten. De activisten werden aangehouden omdat ze op verboden terrein waren.

12 uur geleden