Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Goudenmedaillewinnaars geridderd in Sportcampus Zuiderpark

Goudenmedaillewinnaars geridderd in Sportcampus Zuiderpark

DEN HAAG (ANP) - Alle nieuwe goudenmedaillewinnaars deze Olympische Spelen in Tokio zijn dinsdagmiddag tijdens een ceremonie in Sportcampus Zuiderpark in Den Haag geridderd. Hockeysters Eva de Goede en Lidewij Welten zijn bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Sporters Sifan Hassan, Matthijs Büchli, Roy van den Berg, Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland, Shanne Braspennincx, Niek Kimmann, Sanne Koolen, Malou Pheninckx, Laurien Leurink, Xan de Waard, Marloes Keetels, Felice Albers, Maria Verschoor, Caia van Maasakker, Frederique Matla, Pien Sanders, Laura Nunnink, Lauren Stam, Josine Koning, Margot van Geffen, Koen Metsemakers, Abe Wiersma, Tone Wieten, Dirk Uittenbogaard, Kiran Badloe zijn benoemd tot ridders in de Orde van Oranje-Nassau. Ook Alyson Annan, de bondscoach van het vrouwelijke hockeyteam, heeft de onderscheiding gekregen. Annemiek van Vleuten was ooit al geridderd en kreeg een beeldje. Omdat De Goede en Welten ook dat 'Chapeaubeeldje' al hadden, zijn zij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

De sporters die een gouden plak hebben behaald mochten het podium betreden, waarna zij van demissionair staatssecretaris Paul Blokhuis het lintje kregen. Wielrenner Matthijs Büchli was nog in Japan, bij zijn geblesseerde vriendin. Hij was erbij via een liveverbinding en krijgt zijn lintje later.

Topsportland

"Nog nooit hebben we zoveel medailles behaald", stelde staatssecretaris Blokhuis. "We kunnen ons met recht een topsportland noemen. Ik wil jullie namens het kabinet en Nederland bedanken voor dit mooie resultaat."

TeamNL won op de Olympische Spelen van Tokio 36 medailles, waarvan tien gouden, twaalf zilveren en veertien bronzen medailles. De medaillewinnaars gaan door naar Paleis Noordeinde in Den Haag, waar ze worden ontvangen door koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Meer uit Binnenland

Amsterdam neemt afscheid van Wallen-ondernemer Jan Otten

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam wordt woensdag en donderdag afscheid genomen van Wallen-ondernemer Jan Otten, die afgelopen donderdag op 82-jarige leeftijd overleed. Een deel van het afscheid is openbaar. Otten was eigenaar van het Amsterdamse sekstheater Casa Rosso en ook van de Bananenbar, de Hospitalbar, Sexy Loo, het Erotisch Museum en de Sex Palace Peepshow in de hoofdstad.

1 uur geleden
Deels Nederlandse klimaatsatelliet EarthCare gelanceerd

VANDENBERG (ANP) - De deels Nederlandse satelliet EarthCARE is in de nacht van dinsdag op woensdag gelanceerd vanaf de ruimtebasis Vandenberg in de Amerikaanse staat Californië. De sonde moet de komende jaren vanuit de ruimte de verandering van het klimaat in de gaten houden.

4 uur geleden
Klaver roept Schoof op tot vrijwillige hoorzitting in Kamer

HILVERSUM (ANP) - Tweede Kamerlid Jesse Klaver van GroenLinks-PvdA roept kandidaat-premier Dick Schoof op vrijwillig mee te doen aan een hoorzitting in de Tweede Kamer. Hij deed dat bij Op1. Ministerskandidaten zullen zich verplicht moeten verantwoorden tijdens een hoorzitting voordat ze worden geïnstalleerd. Dat gebeurt dit keer voor het eerst, zo had de Kamer vorig jaar bepaald.

4 uur geleden
Aanhoudingen bij pro-Palestijnse demonstratie in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft dinsdagavond meerdere mensen aangehouden bij een betoging in Den Haag. Honderden pro-Palestijnse demonstranten hadden zich verzameld bij het tijdelijke gebouw van de Tweede Kamer. De burgemeester heeft de demonstratie inmiddels beëindigd, aldus een woordvoerder van de politie.

7 uur geleden
Fiscus vijf jaar onder toezicht van Autoriteit Persoonsgegevens

DEN HAAG (ANP) - De Belastingdienst komt vijf jaar onder toezicht van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) te staan, meldt demissionair staatssecretaris Marnix van Rij (Fiscaliteit en Belastingdienst) aan de Tweede Kamer. De fiscus komt onder een vergrootglas te liggen om "tot een duurzame verbetering van de bescherming van persoonsgegevens van burgers en bedrijven te komen".

9 uur geleden
Den Haag: maatregelen om onrust tijdens EK te voorkomen

DEN HAAG (ANP) - Tijdens het komende EK voetbal zijn er extra veiligheidsmaatregelen in Den Haag. Zo komt er extra cameratoezicht en worden verkeersregelaars ingezet. De gemeente wil daarmee voorkomen dat er ongeregeldheden uitbreken.

10 uur geleden
Hongarije ziet liever Roemeen dan Rutte als NAVO-topman

BOEDAPEST (ANP) - Hongarije ziet liever de Roemeense president dan Mark Rutte als nieuwe topman van de NAVO. De Hongaarse regering steunt ook daarom de kandidatuur van Rutte voor het NAVO-leiderschap niet, benadrukt de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Peter Szijjarto.

10 uur geleden