Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gouden Spike para-atlete Jong voor wereldrecord verspringen

Gouden Spike para-atlete Jong voor wereldrecord verspringen

LEIDEN (ANP) - Para-atlete Fleur Jong heeft de Gouden Spike gewonnen. Ze verbeterde bij het jaarlijkse atletiekgala in Leiden met een afstand van 6,27 meter het wereldrecord.

De Belgisch Nafissatou Thiam, olympisch kampioene op de zevenkamp, won in Leiden het verspringen met 6,62. Anouk Vetter werd tweede met een persoonlijk record van 6,49.

Benjamin de Haan en Tirza van der Wolf veroverden in Leiden de Nederlandse titels op de 10.000 meter.

De Haan

De Haan eindigde in de race, waarin ook buitenlandse atleten meeliepen, als vierde in 28.31,14. Die tijd was goed voor het goud. Frank Futselaar liep naar het zilver in 28.45,30. De bronzen medaille was voor Yorben Ruiter die 28.51,62 liep. De Fransman Felix Bour was de snelste in 27.51,22.

Van der Wolf kwam achter de Duitse winnares Svenja Pingpank (33.29,84) en de Franse Eugénie Lorain (34.04,56) als derde over de meet in 34.31,46 en kreeg het goud om de nek. Marcella Herzog won het zilver met een tijd van 34.55,00. Brons ging naar Renee Sijbesma in 35.39,90.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Sport

Hockeyers na shoot-outs in kwartfinales uitgeschakeld op Spelen

TOKIO (ANP) - De Nederlandse hockeyers zijn op de Olympische Spelen al in de kwartfinales uitgeschakeld. Oranje verloor in het Oi Hockey Stadium in Tokio na shoot-outs van Australië. Na de reguliere speeltijd was het 2-2. Het betekende het laatste duel van Max Caldas als bondscoach.

21 minuten geleden
Olympische finalist De Boer gaat door als parttime-zwemmer

TOKIO (ANP) - Thom de Boer verruilt zijn zwembroek komende week al weer voor zijn maatpak. De 29-jarige Noord-Hollander deed zondag mee aan de finale van de 50 meter vrije slag op de Olympische Spelen; over een paar dagen wordt hij al weer op kantoor in Amsterdam verwacht. "Waarom zou ik iets wat supergoed gaat anders gaan doen?", zei De Boer, die in het dagelijks leven als financieel analist werkt.

24 minuten geleden
Dressel sluit zwemtoernooi af met vijf keer goud en wereldrecord

TOKIO (ANP) - De Amerikaan Caeleb Dressel is de koning van het olympische zwemtoernooi geworden. De 24-jarige Dressel pakte in het Tokyo Aquatics Centre vijf medailles, allemaal goud van kleur. Hij sloot de Spelen met de Amerikaanse estafetteploeg af met winst van de 4x100 meter wisselslag in een wereldrecord: 3.26,28. Eerder won Dressel al goud op de 50 en 100 vrij, de 100 vlinder en 4x100 vrij.

26 minuten geleden
400-metertroeven Bonevacia en Dobber kennen geen jaloezie

TOKIO (ANP) - Voor jaloezie is geen plek bij de Liemarvin Bonevacia en Jochem Dobber. De twee atleten zijn concurrenten van elkaar op de individuele 400 meter, maar hebben elkaar hard nodig op de estafette. "Ik ben hartstikke trots dat we het samen doen en elkaar kunnen afwisselen in series en finales", zei Dobber na de series van de 400 meter, waarin hij zich met de derde plaats in de vijfde serie plaatste voor de halve finales.

26 minuten geleden
Eventing-amazones na diskwalificatie uitgeschakeld op Spelen

TOKIO (ANP) - Merel Blom en Janneke Boonzaaijer zijn allebei gediskwalificeerd op het olympisch eventingtoernooi. De Nederlandse amazones gingen op het onderdeel crosscountry in de fout in en mogen maandag niet meer in actie komen op het laatste onderdeel springen.

1 uur geleden
Chinese wereldkampioene Gong stoot kogel naar olympisch goud

TOKIO (ANP) - Tweevoudig wereldkampioen kogelstoten Lijiao Gong heeft in Tokio haar eerste olympische titel veroverd. De Chinese won de finale in een smoorheet Olympisch Stadion, waar de temperatuur de 40 graden aantikte, met een persoonlijk record van 20,58 meter.

1 uur geleden
Turnster Biles meldt zich ook af voor onderdeel vloer op Spelen

TOKIO (ANP) - Turnvedette Simone Biles heeft zich ook afgemeld voor het onderdeel vloer van de Olympische Spelen. De Amerikaanse laat nog in het midden of ze van plan is om in Tokio wel op de evenwichtsbalk om een medaille te gaan strijden. "Hoe het ook afloopt, we staan achter haar", laat de Amerikaanse turnbond weten.

1 uur geleden