Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gouden Roos voor NTR-serie Er zijn grenzen en RTL-hit Verraders

Gouden Roos voor NTR-serie Er zijn grenzen en RTL-hit Verraders

LONDEN (ANP) - De NTR-webserie Er zijn grenzen heeft maandagavond een Gouden Roos gewonnen in de categorie Multiplatform Series. In de serie worden vijf jongeren gevolgd die seksueel zijn misbruikt.

Ook de RTL-serie De Verraders werd bekroond, met een Gouden Roos voor beste realityserie. In de RTL-reeks strijden achttien BN'ers in een kasteel om een pot met zilver. Onder hen zijn enkele verraders die de missie proberen te frustreren. Het programma is inmiddels verkocht aan vijftien landen.

"Deze internationale prijs is weer een prachtige erkenning voor al het harde werk en de passie die in dit format zit", aldus RTL-directeur Peter van der Vorst.

Hoofdzaken

Eerder op de avond won de VPRO-serie Hoofdzaken al de prijs voor het beste Europese jeugdprogramma van het jaar. De uitreiking van de Gouden Roos, een van de meest prestigieuze Europese televisieprijzen, vond dit jaar plaats in Londen.

De Rose d’Or-awards, zoals de prijzen officieel heten, worden sinds 1961 uitgereikt aan de beste programma's van het afgelopen jaar op radio, televisie en internet. De shortlist is door 150 mediaprofessionals uit de internationale televisiewereld gekozen uit 750 inzendingen.

Meer uit Binnenland

Turkse Nederlanders zamelen massaal hulpgoederen in

DEN HAAG (ANP) - Bij de Turks Islamitische Culturele Stichting Den Haag komen mensen massaal spullen brengen voor de getroffenen van de zware aardbevingen in Turkije. Voorzitter Tashin Çetinkaya verwacht de komende dagen zeven vrachtwagens vol met onder meer dekens en kleding naar het rampgebied te kunnen sturen.

27 minuten geleden
BuZa: zes Nederlanders als vermist opgegeven in aardbevingsgebied

DEN HAAG (ANP) - Zes Nederlanders zijn door hun naasten bij het ministerie van Buitenlandse Zaken als vermist opgegeven in Turkije, dat maandag is getroffen door zware aardbevingen. "We maken ons ernstig zorgen over hun situatie en doen wat we kunnen om zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen voor hun familie en vrienden", meldt het ministerie.

42 minuten geleden
Save the Children: 1,8 miljoen euro noodhulp slachtoffers beving

DEN HAAG (ANP) - Hulporganisatie Save the Children maakt 2 miljoen dollar (ruim 1,8 miljoen euro) vrij uit haar internationale noodhulpfonds om de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië te helpen. In Turkije is een team opgericht dat "nauw zal samenwerken met de overheid en andere aanwezige hulporganisaties".

1 uur geleden
Bijna 1,2 miljoen euro op Giro 7244 voor slachtoffers beving

DEN HAAG (ANP) - Op Giro 7244 is tot nu toe bijna 1,2 miljoen euro gedoneerd voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië, meldt een woordvoerder van het Rode Kruis. Meer dan 4300 mensen hebben de ramp niet overleefd, vele mensen zijn gewond en er ligt nog een onbekend aantal slachtoffers onder het puin. De hulporganisatie heeft Giro 7244 maandag geopend.

3 uur geleden
Arriva: treinen Vechtdallijnen en noorden rijden ondanks staking

GRONINGEN (ANP) - De treinen van Arriva in Friesland en Groningen en de treinen van Arriva op de Vechtdallijnen in het oosten rijden ondanks de staking wel, meldt de vervoerder dinsdagochtend. "De bestaande dienstregeling wordt gewoon opgestart." Wel wordt reizigers geadviseerd om goed de reisplanner in de gaten te houden.

4 uur geleden
Rechter velt oordeel in hoger beroep zaak Volt-Gündoğan

DEN HAAG (ANP) - De rechter doet dinsdagochtend schriftelijk uitspraak in hoger beroep in de zaak tussen Volt en voormalig Volt-Kamerlid Nilüfer Gündoğan. Daarmee komt vooralsnog een einde aan het langslepende conflict tussen beide partijen.

7 uur geleden
Advocaten Haagse oud-wethouders De Mos en Guernaoui aan het woord

ROTTERDAM (ANP) - Vorige week kwamen de aanklagers met hun strafeis tegen de Haagse oud-wethouders Richard de Mos en Rachid Guernaoui, en op dinsdag is het de beurt aan hun advocaten. Zij houden dan hun pleidooien. Daarin vragen ze de rechters vermoedelijk om hun cliënten vrij te spreken. De Mos en Guernaoui zeggen gedurende het hele proces dat ze vinden dat ze onschuldig zijn.

7 uur geleden