Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gouda op 'duurzame' reislijst van The New York Times

Gouda op 'duurzame' reislijst van The New York Times

NEW YORK (ANP) - Ga op reis naar Gouda als je de wereld wil veranderen, dat zegt The New York Times. De grote Amerikaanse krant publiceerde maandag een lijst van 52 plekken om heen te reizen als je "onderdeel wil zijn van de oplossing". De krant doelt daarmee op massatoerisme en de invloed van reizen op klimaatverandering. Thierry van Vugt, wethouder van onder meer stadsmarketing en toerisme in Gouda, is enthousiast. "Gouda heeft heel wat te bieden."

The New York Times is te spreken over hoe Nederland toeristen aanmoedigt verder te kijken dan alleen Amsterdam. Gouda is daarvan "een charmant voorbeeld". De krant spreekt van een "kleine, historische stad", bekend om de Goudse kaas. De stad leent zich volgens de krant ideaal voor een autovrij bezoek. Dit dankzij de laadpalen voor elektrische fietsen en de goed gemarkeerde fietsroutes. Wat reizigers echt moeten ervaren als ze naar Gouda gaan? Dat is de Gouda Cheese Experience, "voor een proeverij van ambachtelijke oude kazen", aldus de krant.

Volgens Vugt is het "mooi om te zien dat Gouda ook internationaal op de kaart staat en de rijke culturele historie van de stad wordt gezien". Hij hoopt dat het bericht leidt tot meer bezoekers aan de stad.

Meer uit Binnenland

Tientallen pagina's met asielmaatregelen liggen op tafel kabinet

DEN HAAG (ANP) - Tientallen pagina's met voorstellen om de instroom van migranten in te perken, liggen bij het kabinet op tafel. De voorstellen worden beoordeeld op juridische houdbaarheid, uitvoerbaarheid en politiek draagvlak, melden ingewijden. Het instellen van mobiele grenscontroles en de invoering van het tweestatusstelsel voor asielzoekers staan op de groslijst.

2 uur geleden
GroenLinks: Statenlid was wél geïnformeerd over belang van stem

DEN HAAG (ANP) - De GroenLinks-fractie in de Provinciale Staten van Zuid-Holland heeft Debora Fernald wel degelijk uitgelegd wat het belang was van haar stem bij de Eerste Kamerverkiezingen. Dat zegt fractievoorzitter Sinan Özkaya in een reactie op uitlatingen van Fernald bij de NOS. Het Statenlid beweert dat ze niet was geïnformeerd door haar fractieleden. Ze stemde dinsdag op Volt in plaats van op GroenLinks en dat kostte die partij één zetel in de Eerste Kamer. Fernald werd daarop uit de fractie gezet.

2 uur geleden
Statenlid heeft spijt van stem op Volt en gevolgen GroenLinks

DEN HAAG (ANP) - Het Zuid-Hollandse Statenlid Debora Fernald heeft er spijt van dat ze dinsdag bij de Eerste Kamerverkiezingen op Volt stemde en niet op haar eigen partij GroenLinks. Fernald zegt tegen de NOS dat ze niet wist dat de consequenties van haar stem zo groot zouden zijn. Volt kreeg dankzij de Rotterdamse een tweede zetel in de Eerste Kamer, terwijl GroenLinks juist naast een achtste zetel greep.

3 uur geleden
Drie mensen dankzij voorkeurstemmen in Eerste Kamer

DEN HAAG (ANP) - Drie mensen hebben genoeg voorkeurstemmen gekregen voor een zetel in de Eerste Kamer. Ze zijn gekozen, hoewel ze eigenlijk te laag op de kandidatenlijst van hun partij stonden. Het zijn Tekke Panman (nummer 16 van de BoerBurgerBeweging), Ilse Bezaan (nummer 6 van de PVV) en Roel van Gurp (nummer 9 van GroenLinks). De Verkiezingsdienst van het ANP heeft dat uitgerekend.

3 uur geleden
Huurkorting moet samenwonen van jongeren en ouderen stimuleren

DEN HAAG (ANP) - Minister Conny Helder (Langdurige Zorg) gaat 49 miljoen euro vrijmaken voor een subsidieregeling om het samenwonen tussen jongeren en ouderen te stimuleren. Met de subsidie kunnen huurprijzen met 200 euro per maand worden verlaagd voor jonge huurders tussen 18 en 30 jaar, die in wooncomplexen voor ouderen gaan wonen. "Het mes snijdt hier aan twee kanten", zegt Helder.

3 uur geleden
Adema: meer toezicht slachthuizen tegen structurele misstanden

DEN HAAG (ANP) - Slachthuizen komen onder verscherpt toezicht te staan, omdat er sprake is van "structurele dierenmishandeling" in de sector. Het gaat hier niet om incidenten, zei minister Piet Adema (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) in de Tweede Kamer, die zich tevreden toonde over de stappen.

4 uur geleden
Gelderse Staten eisen vlees in de provinciekantine

ARNHEM (ANP) - De Gelderse Provinciale Staten hebben een motie aangenomen waarin wordt gevraagd altijd een vleesmaaltijd in de kantine van het provinciehuis beschikbaar te hebben. De motie werd woensdag tijdens de Statenvergadering ingediend door Marjolein Faber van de PVV.

4 uur geleden