Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gordon in actie tegen anonieme homofobe 'reaguurders'

Gordon in actie tegen anonieme homofobe 'reaguurders'

AMSTERDAM (ANP) - Gordon is een petitie begonnen tegen anoniem reageren op internetfora en social media. Hij vindt dat mensen eerst een identiteitsbewijs moeten tonen voordat ze een account mogen aanmaken. De zanger en mediapersoonlijkheid wil de petitie aanbieden aan minister Ferd Grapperhaus (Justitie). Donderdagavond hadden al bijna 6700 mensen hun handtekening gezet.

Gordon is de actie begonnen omdat hij genoeg heeft van de haatreacties die hij al jaren over zich heen krijgt, met name van mensen die anoniem reacties posten onder artikelen van mediawebsite Mediacourant. Op de Facebookpagina van zijn fanclub geeft Gordon verschillende voorbeelden van reacties, die getuigen van homohaat en vaak ook doodsbedreigingen bevatten.

De zanger heeft aangifte gedaan tegen zestien anonieme 'reaguurders' en is ook een juridische procedure begonnen tegen Mediacourant. Hij wil de site aansprakelijk stellen voor het niet filteren van de haatzaaiende en discriminerende teksten die tegen hem zijn geuit. "Het gaat dus niet om mensen die Gordon geen goede presentator of zanger vinden", zegt zijn advocaat. "Het gaat echt om harde bedreigingen en homofobe uitingen." Het Openbaar Ministerie kijkt of het tot vervolging kan overgaan, aldus de raadsman. De website heeft de kwetsende reacties inmiddels weggehaald en Gordon excuses aangeboden.

In RTL Boulevard noemde minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) de opmerkingen die Gordon over zich heen krijgt "onsmakelijk". Volgens Dekker is vrijheid van meningsuiting belangrijk, "maar mensen moeten zich ook een beetje gedragen". De minister moedigt iedereen die te maken heeft met "concrete bedreiging" aan om aangifte te doen.

Meer uit Binnenland

COA: dertig asielzoekers voor de nacht naar opvang Stadskanaal

TER APEL (ANP) - Dertig asielzoekers zijn van het aanmeldcentrum in Ter Apel naar de tijdelijke nachtopvang in Stadskanaal gebracht, laat een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) weten. De opvang in Stadskanaal ging donderdagavond open en moet het aanmeldcentrum ontlasten. Al bijna twee maanden sliepen asielzoekers daar noodgedwongen op matrassen of stoelen in onder meer de wachtruimtes van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).

7 minuten geleden
Man (60) overleden na verblijf in politiecel in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Een 60-jarige man uit Rotterdam is donderdag overleden nadat hij een tijd had vastgezeten in het hoofdbureau aan het Doelwater in Rotterdam. Dat meldt de politie.

4 uur geleden
Johan Derksen voor het eerst in top 3 Media100, Arjen Lubach op 1

AMSTERDAM (ANP) - Johan Derksen staat dit jaar op de derde plek in de Media100, de jaarlijkse lijst van de honderd meest invloedrijke mensen in de Nederlandse media. Het is voor het eerst dat de tv-analist zo hoog in de lijst staat. Hij moet zijn baas John de Mol, die op de tweede plek staat, nog wel voor zich dulden. Arjen Lubach staat net als vorig jaar op de eerste plek.

4 uur geleden
Barendrecht wil alsnog opvanglocatie bij grens met Rotterdam

BARENDRECHT (ANP) - Barendrecht wil tegen de grens met Rotterdam alsnog een opvanglocatie voor asielzoekers realiseren. Dat meldt het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad.

4 uur geleden
Grote spoorstaking in Duitsland begonnen, veel hinder verwacht

BERLIJN (ANP) - Een landelijke spoorstaking in Duitsland is donderdagavond om 22.00 uur van start gegaan. Spoorpersoneel legt in totaal 24 uur het werk neer. De verwachting is dat daardoor duizenden treinen niet zullen rijden, zowel op regionale verbindingen als langeafstandstrajecten. NS heeft al aangekondigd dat er vrijdag geen internationale treinen tussen Nederland en Duitsland zullen rijden.

4 uur geleden
Honderden mensen bijeen op de Dam in Amsterdam voor Chanoeka

AMSTERDAM (ANP) - Op de Dam in Amsterdam is donderdagavond de nationale chanoekaviering begonnen. Tijdens de viering wordt een grote chanoekia, een negenarmige kandelaar, aangestoken. Onder anderen demissionair minister Dilan Yeşilgöz (Justitie en Veiligheid) en rabbijn Simcho Stanton zijn aanwezig bij de start van het joodse feest, dat tot en met vrijdag 15 december duurt.

7 uur geleden
Nieuwe acties op stations voor staakt-het-vuren Israël en Gaza

DEN HAAG (ANP) - Op meerdere treinstations zijn donderdag weer honderden mensen bijeen gekomen voor sit-ins "in opstand tegen de genocide en etnische zuivering in Palestina". De actievoerders eisen onder andere dat de Nederlandse overheid oproept tot een permanent staakt-het-vuren en onvoorwaardelijke humanitaire toegang voor de bevolking in Gaza.

8 uur geleden