Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Google verwijderde bijna 100 miljoen coronareclames

Google verwijderde bijna 100 miljoen coronareclames

MOUNTAIN VIEW (ANP) - Google heeft vorig jaar 99 miljoen advertenties over het coronavirus verwijderd. Het gaat om reclames voor nep-behandelingen, nep-vaccins en mondkapjes. Aanbiedingen van die laatste categorie waren in periodes van schaarste eveneens omstreden.

Een en ander komt naar voren uit de jaarlijkse cijfers over schadelijke reclames, ook wel bekend als 'bad ads'. In totaal heeft de populaire Amerikaanse zoekmachine 3,1 miljard advertenties geblokkeerd of verwijderd. Dat zijn bijna 5900 advertenties per minuut. De cijfers vallen hoger uit dan in 2019 toen Google 2,7 miljard advertenties verwijderde. Maar enkele jaren terug, in 2017, werden er wereldwijd nog meer dan 3,2 miljard geschrapt.

Google let doorgaans bijvoorbeeld scherp op zogenoemde phishingadvertenties. De makers daarvan proberen stiekem de persoonsgegevens van nietsvermoedende mensen in handen te krijgen. Maar Google legt ook andere beperkingen op. Zo kijkt het bedrijf in elk land bij advertenties voor medicijnen of de middelen daar wel toegelaten zijn. Vanwege de Amerikaanse presidentsverkiezingen is vorig jaar ook veel politieke reclame geweerd. Dit betrof meer dan 5 miljoen advertenties.

Het op pauze zetten van advertenties bij gevoelige of onvoorspelbare gebeurtenissen gebeurt wel vaker om de verspreiding van misleidende informatie te voorkomen. Na de bestorming van het Amerikaanse parlementsgebouw Capitool in januari dit jaar werden advertenties van politieke aard bijvoorbeeld ook tijdelijk niet meer getoond. Rond de huidige Tweede Kamerverkiezingen in Nederland zijn niet van dit soort beperkingen van kracht.

Meer uit Financieel

Griekenland eindelijk van financieel strafbankje

ATHENE/BRUSSEL (ANP) - Griekenland is na twaalf jaar eindelijk af van het strenge toezicht van de eurozone op zijn financiën. Het is volgens de eurolanden voldoende opgekrabbeld van de financiële crisis om weer zelf over de schatkist te waken.

3 uur geleden
Oliebedrijf Occidental hoger op rood Wall Street

NEW YORK (ANP) - Oliebedrijf Occidental Petroleum is vrijdag bijna 10 procent meer waard geworden op een negatief gestemd Wall Street. Dat gebeurde nadat investeerder Berkshire Hathaway van 'superbelegger' Warren Buffett toestemming had gekregen van Amerikaanse toezichthouders om maximaal de helft van de aandelen in Occidental te kopen. Berkshire Hathaway investeert al enkele jaren in het oliebedrijf en heeft nu ruim een vijfde van het bedrijf in handen.

8 uur geleden
Reuters: Musk wil concurrent start-up hersenimplantaten overnemen

SAN FRANCISCO (ANP) - Miljardair Elon Musk heeft een concurrent van zijn eigen start-up Neuralink benaderd om die over te nemen. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. Synchron houdt zich net als Neuralink bezig met hersenimplantaten waarmee mensen computers kunnen aansturen. Dat bedrijf zou echter dichter bij een goedkeuring van de Amerikaanse medische toezichthouder FDA zijn om zijn producten echt bij patiëntern te kunnen laten implanteren.

9 uur geleden
Veel vraag naar Lamborghini's, nu bestelde bolide komt begin 2024

SANT'AGATA BOLOGNESE (ANP/BLOOMBERG) - Sportwagenmerk Lamborghini is zo populair dat de hele productiecapaciteit voor volgend jaar al besteld is. Dat betekent dat iemand die nu bijvoorbeeld een sportwagen van het type Aventador of Huracán of een Urus-SUV bestelt, die bolide pas op zijn vroegst begin 2024 krijgt.

11 uur geleden
Gazprom stopt gastoevoer Nord Stream opnieuw vanwege onderhoud

SINT-PETERSBURG (ANP/AFP) - Gazprom legt eind deze maand de gastoevoer via de Nord Stream-pijplijn opnieuw voor drie dagen stil. Het Russische staatsgasbedrijf geeft onderhoud van de pijplijn als reden aan. De sluiting staat van 31 augustus tot en met 2 september gepland. De stap zal opnieuw tot zorgen leiden of Gazprom na het onderhoud weer gas gaat leveren.

12 uur geleden
Forse stijging moederbedrijf Thuisbezorgd helpt AEX niet aan plus

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse AEX-index is vrijdag met een verliesbeurt de week uitgegaan. Alle aandacht op het Damrak ging uit naar maaltijdbezorger Just Eat Takeaway, dat na de verkoop van zijn belang in de Braziliaanse branchegenoot iFood ruim een kwart aan waarde won. Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl ontvangt tot 1,8 miljard euro van techinvesteerder Prosus. Dat bedrijf, dat 1,3 procent daalde, had de rest van iFood al in handen en wordt dus de enige eigenaar.

13 uur geleden
Brancheorganisaties goede doelen teleurgesteld over stap ING

AMSTERDAM (ANP) - Brancheorganisaties voor goede doelen zijn "zeer teleurgesteld" over de aankondiging van ING om tot het einde van dit jaar geen stichtingen en verenigingen meer te accepteren die een rekening willen openen. De Samenwerkende Brancheorganisaties Filantropie (SBF) benadrukt de belangrijke rol die goede doelen hebben en roept ING dan ook op "zo spoedig mogelijk op dit besluit terug te komen".

14 uur geleden